Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Łukasz Migała (2415 niezalogowanych)
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
@Waldek, z tego, co wiem, to problem lezy w tym, że PE owszem, orzeka wbrew Barnevernet ale na proces się długo czeka, a dzieci rosną,. Poza tym, Norwegia w tej materii nie respektuje wyroków PE. Oni wiedza lepiej. Teraz wchodzi prawo, które degraduje więź z rodzicami biologicznymi, więc spodziewam się więcej odebranych dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Wiking
strix napisał:
....Teraz wchodzi prawo, które degraduje więź z rodzicami biologicznymi, więc spodziewam się więcej odebranych dzieci.

A czy wiesz ile polskich dzieci zostało odebrane rodzicom w Norwegii? Jestem ciekawa skali...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Rafał M.
(moon5)
Wiking
Grubas:
Czyli jakie byłoby średnie prawdopodobieństwo odebrania dziecka w ciągu 18 lat jego dzieciństwa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
moon5 napisał:
Grubas:
Czyli jakie byłoby średnie prawdopodobieństwo odebrania dziecka w ciągu 18 lat jego dzieciństwa?

Dokladnie takie samo jak kazdego roku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Rafał M.
(moon5)
Wiking
Grubas napisał:
moon5 napisał:
Grubas:

Dokladnie takie samo jak kazdego roku

Grubas:
Dziękuję, racja, nie wiem czemu nie pomyślałem..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Wiking
No dobra - ale to są dane ogólne dotyczące wszystkich dzieci w Norge... a ja zastanawiam się jak dużo polskich dzieci jest zabierane?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
e.lwira napisał:
No dobra - ale to są dane ogólne dotyczące wszystkich dzieci w Norge... a ja zastanawiam się jak dużo polskich dzieci jest zabierane?

Wypada miec nadzieje ze BV nie prowadzi statystyk z podzialem na narodowosc gdyz byloby to naduzycie. Z zalozenia odbierane sa te dzieci ktore sa w jakikolwiek sposob zagrozone bez wzgledu na narodowosc. Statystycznie najwiecej powinno byc dzieci norweskich. Tyle teoria, jak jest w istocie mozna poczytac na forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
BV nie prowadzi (chyba, bo szystko jest tajne) statystyk z podziałem na narodowości, ale wadomo, że dziec imigrantów są nadreprezentowane, tzn procentowo odbiera sie za dużo dzieci imigrantów w stosunku do tego, ilu imigrantów żyje w Norwegii.

Polacy są moim zdaniem łatwym łupem, bo często nie znają języka, sądzą, że rady orzekające to niezawisłe sądy (a to są ludzie powiązani z BV) no i odpada zarzut rasizmu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał: Statystycznie najwiecej powinno byc dzieci norweskich. Tyle teoria, jak jest w istocie mozna poczytac na forum.
Czyżby następny sofizm ? .../ notabene , bardzo mądre to co akurat napisałeś , nigdy nie lubiłem matematyki , ponad to , co akurat jest Mi z tej dziedziny potrzebne . A tu proszę , nawet i w tej dziedzinie , można dowolnie żonglować ustawieniami logicznymi tak , by wynik był różny od prawdziwego , nie wzbudzając powierzchownej dociekliwości , zaistniałego problemu . /
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
to moze gabrys przedstaw swoje wyliczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok