Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nowe zimowe zwyczaje NAV? Odmawiają budowlańcom zasiłku na permitteringu - Norwegia

Czytali temat:
(584 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Nowe zimowe zwyczaje NAV? Odmawiają budowlańcom zasiłku na permitteringu
skurwysyny.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oj co to będzie z Gabrysiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
Z Gabrysiem jest jak na razie wszystko w porządku ...
ON ma permitterig zaklepany jeszcze w tamtym 2011 roku , i jak na razie , ŚMIESZNA KASA ... powoli spływa na konto i oby jak najdłużej .
---
Natomiast , jak faktycznie będą i Tu na Północy , podobne kłopoty... to może wtedy , wezmę się poważnie za Swoje Osobiste Cztery Litery... i zmienię firmę na bardziej operatywną ... Dlatego zrobiłem Kat.-C- , -D-.
---
Na razie , Olewam To wszystko , Ciepłym Moczem i korzystam pełną Gębą z Dobrodziejstwa Norge Systema .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
ale czarnuchom i ciapatym benefitów nie odmawiają ,nato pieniądze zawsze są
trzeba być totalnym idiotą by prace budowlane porównywać do sadzenia szparagi
ale skoro ciaparuchy trzymają się mocno , to się ich nie rusza
a podzielonych budowlańców łatwo wydymać
ps
pierwszy raz zgodze się z gabrysiem i życze mu aby jak najdłuzej dymał norweski socjal
jak płacimy podatki to dobrze ,ale jak my coś chcemy to fora ze dwora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
crazy chris napisał:...pierwszy raz zgodze się z gabrysiem ...
...jak płacimy podatki to dobrze ,ale jak my coś chcemy to fora ze dwora

---
Widać , że masz mało wiedzy ...na temat firmowego przestoju produkcyjnego w Norge ... i związanych z tym praw i obowiązków PRACODAWCY... a nie pracownika ... .
---
Opierasz się jedynie na tym , co wyczytasz w mediach , bez względu na to , czy dany temat jest poprawnie wyprodukowany .
---
W przypadku permitteringu ... pracownik ...w danej firmie ...MA MAŁO DO GADANIA... idzie i bierze 62% podstawy swojego zarobku , albo nie idzie i szuka innej Firmy .
---
Jeżeli szuka innej Firmy , to musi być naprawdę NIEZALEŻNY... bo nie każdy pracodawca chce z firmy puścić pracownika ... i będzie wszystko robił , by Tego pracownika nikt nie przyjął do innej firmy .
---
Ja , taki samodzielny nie jestem ... dlatego jest jak jest ... uśmiecham się do tego co jest ... bo płacz i tak nic nie pomoże ...
---
Reasumując :
To nie Ja walę w rogi , Norweskie Państwo i Jego Podatników / z Sobą włącznie / ...TYLKO MOJA NORWESKA FIRMA w której pracuję ... a Ja jestem tylko mało znaczącym trybikiem ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
gabriel napisał:
jasta102 napisał:
Z Gabrysiem jest jak na razie wszystko w porządku ...
ON ma permitterig zaklepany jeszcze w tamtym 2011 roku , i jak na razie , ŚMIESZNA KASA ... powoli spływa na konto i oby jak najdłużej .
---
Natomiast , jak faktycznie będą i Tu na Północy , podobne kłopoty... to może wtedy , wezmę się poważnie za Swoje Osobiste Cztery Litery... i zmienię firmę na bardziej operatywną ... Dlatego zrobiłem Kat.-C- , -D-.
---
Na razie , Olewam To wszystko , Ciepłym Moczem i korzystam pełną Gębą z Dobrodziejstwa Norge Systema .

tos sie purple zabezpieczył.....
C i D to tak nijak......
zamiast zrobic C+E a kiedys tam D, to dałes ciała....
Kat C to max 30tys brutto,a ta twoje wsi pewnie i mniej, co do D to bez praktyki i jezyka raczej tez kariery nie zrobisz....

oj dziadej, dziadek......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marianek73 napisał:C i D to tak nijak......
zamiast zrobic C+E a kiedys tam D, to dałes ciała....
Kat C to max 30tys brutto,a ta twoje wsi pewnie i mniej, co do D to bez praktyki i jezyka raczej tez kariery nie zrobisz....

Kalkulacja ... była bardziej polityczna niż ekonomiczna ... a w Polszy... żadna polityka nie jest logiczna ...
---
Ponieważ od Lutego tego roku zmianie uległy przepisy egzaminacyjne... na jeszcze głupsze niż są do tej pory / termin praktyczny przeniesiono o rok !!!/ .
---
To przed kursem zdecydowałem się ominąć -E- a zrobić -D- /na więcej kasy już nie miałem / .
---
DO PRZYCZEP , NIE TRZEBA TESTÓW , tylko praktyczny na placu i w terenie ... / o ile znowu coś się nie zmieni ...
Jeżeli tak , to przyczepy zrobię w Norge i Tyle ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
zrób sobie gabriel od razu prawko na prom Columbia bo znowu przepisy się zmienią a ty dalej w tyle zostaniesz -- a tak będzie jak znalazł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
zrób sobie gabriel od razu prawko na prom Columbia
MAŁO śmieszne i ciekawe , czy tak samo byś pisał , gdyby tam był Ktoś z Twojej Rodziny !?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
purple > > ty niegramotny hanysie|!
przepisy MIAŁY sie zmienic,a lesie NIE ZMIENIŁY!
Zostało wszytsko po staremu do konca czerwca 2012!
Ja własnie jade do polandii robic D, bo na stare lata zachciało mi sie ludzi na wycieczki wozić : )
Tzn,jako własny interes (mam nadzieje)....
Postanowiłem w tym roku zakonczyc moja przygode z tym krajem i póki jest kasa, to chce wszystko ogarnąc na tip top : )
Takze hasioku jak bedziesz chciał sie przejechac fajną Setrą (scania) to zadzwon do marianka : )
Jest fajna robota na D w norge > wozenie norków do polandii (tzw.White bus) > oswiecim, krakozja,wwa,danzig,etc....
Jedyny warunek to kat. "D" i ....znajomosc jęzka polskiego : ))))
W związku z tym mam POTĘŻNY dylemat, bo juz na 99,9% podjąłem decyzje o powrocie, a tu kurwa ofert jak mrówków.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok