Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Barnevernet odbierze rodzicom jeszcze więcej dzieci? - Norwegia

Czytali temat:
(1304 niezalogowanych)
7 Postów

(misiu73)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Barnevernet odbierze rodzicom jeszcze więcej dzieci?
To jest jakieś chore i nie normalne,zresztą jak wiele innych rzeczy które w tym kraju są. A pomyśleć że jeszcze 60 lat temu prąd był rzadkością w domu,to jest dziki naród nowobogacki,mają dużo ale i tak są 100 lat za murzynami w stosunku do Polski. O!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Dla mnie to wyglada, z pastwo chce obciac koszty utrzymania dzieci w rodzinach zastepczych.
Jezeli dziecko jest w rodzinie zastepczej, to panstwo placi cos tam rodzinie zastepczej.
Jezeli jest oddane do adopcji, to juz placic nie trzeba. A wszystko to pod pokrywka dobra dziecka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(wyspiarz)
Stały Bywalec
poje.... kraj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
Jak tak tu źle to po co siedzicie w Norwegii??Z tego co wiem, nie zabierają dzieci normalnym ludziom, a jedynie w przypadkach gdy jest bardzo źle.Za to w Polsce nawet jak dziecko jest bite,katowane,głodne...nikt nie zwraca na to uwagi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
celem Barnevernet jest abranie dzieci wszystkim rodzicom i stworzenie obozów pracy dla dzieci jak dawniej robili naziści

oprócz tego wszystkie dzieci będą pracować za darmo w fabrykach amunicji i innych fabrykach zbrojeniowych

świat pogrąży się w chaosie i nastanie ciemność ---- tak właśnie będzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
W S
(OMG)
Wiking
Annullkka przypuszczam, ze nie posiadasz potomstwa... Sposob w jaki odbiera sie tu dzieci jest po prostu nieludzki. Nie masz pojecia o czym mowisz. Czesto odbiera sie dzieci zupelnie bez powodu. Widac za malo czytasz...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Tomasz Miksa
(tomiwiel)
Wiking
Wybieram się do Norwegii, myślę o pracy i założeiu rodziny, wydaje mi się jak koleżance annnulka , że zabierają dzieci tylko patologii a nie przecietnemu człowiekowi który zajmuj się dziecmi, pracuje i normalnie żyje, zresztą sam jestem nauczycielem w Polsce i wiem jak wygląda patologia pracując w szkole specjalnej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Do tej pory 12,5 tys to za malo zabranych dzieci od rodzicow!
Za malo lez i tragdi iw tym szansy na odzyskanie dzieci!
Wyglada na to, iz mimo ze rodzice wiedza i BOJA sie BV ,czynia starania ,mimo ze nie krzywdza dziecka,to i tak beda te dzieci odbierane, tylko ze w wiekszej ilosci niz do tej pory.
Zastanawiam sie, ilu bedzie szczesliwych rodzicow z dziecmi w no.
Kto bedzie czul sie bezpiecznie....
Loteria ruszy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
tomiwiel napisał:
Wybieram się do Norwegii, myślę o pracy i założeiu rodziny, wydaje mi się jak koleżance annnulka , że zabierają dzieci tylko patologii a nie przecietnemu człowiekowi który zajmuj się dziecmi, pracuje i normalnie żyje, zresztą sam jestem nauczycielem w Polsce i wiem jak wygląda patologia pracując w szkole specjalnej.

To faktycznie dobry z ciebie nauczyciel jak twierdzisz ze w szkole specjalnej to dzieci z rodzin patologicznych.Owacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
a ja bym tylko poprosil gabryjela o rzeczowy komentarz...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok