crazy chris napisał:
no tak pedofil polański jest dobrym przykładem dobrego zyda
To wśród Polaków nie ma pedofilów?
Jeśli przeczytałbyś mój tekst ze zrozumieniem, wiedziałbyś, że chodziło mi o osiągnięcia kulturalne i promocję Polski w świecie. Trudno Polańskiemu odmówić zasług na tym polu, chociaz oczywiście nie pochwalam jego życia prywatnego.
Gdybyś jednak interesował sie kulturą, w tym polską, to wiedziałbyś, że osobę autora nalezy oddzielić od dzieła, bo dzieło żyje swoim życiem.
mniemam ze kukliński też był zydem skoro zdradził Polske
Nie kompromituj się.
Najeżdżasz na 'komunę' itp a człowiek, który z nia walczył to dla Ciebie zdrajca? Trochę konsekwencji
mickiewicz :napisał Litwo ojczyzno moja wiec chyba Polakiem się nie czuł
Gdybyś znał historię swojej ojczyzny, to wiedziałbyś, że w czasach akcji Pana Tadeusza Litwa nie była osobnym krajem ale współtworzyła z Polską jeden organizm.
gdzieś ty bywała i coś czytała ???
Wystarczyło Ciebie poczytać... .
A tak na serio, to i tak byś nie zrozumiał. Wątpię, czy kiedykolwiek miałeś w życiu w ręku publikację grubszą niż gazetka reklamowa z Tesco... .
zapytaj Anglików i Niemców co myślą o Polakach ?? porozmawiaj z Norwegami 
ty jako mniejszość otaczasz się mniejszościami ,rozumiem bliżej ci
No właśnie nie rozumiesz, bo umyka Ci fakt, że jedziesz po Żydach, którzy w Polsce mieszkali ponad 700 lat i współtworzyli kulturę i dziedzictwo tego kraju, ale fakt, że Polacy rozsiali się po całym Zachodzie już Ci umyka. Podobnie jak fakt, że do kultury i spuścizny narodowej owych krajów raczej niewiele wnoszą... .
dla ciebie autorytetem jest smierdzący turas z paszportem niemieckim ,hindus z obywatelstwem angielskim lub somalijczyk zamieszkały w norge 
sory ja miewam kontakt z autochtonami
nie z ciaparuchami
Nie bardzo wiem, o co Ci tutaj chodzi. Ty nie jesteś tutaj autochtonem i bliżej Ci do 'śmierdzącego turasa', przynajmniej w oczach 90% 'autochtonów'. Rozumiem, że to taki kompleks z Ciebie wyłazi i przykro Ci, że już do konca życia jak tylko otworzysz usta, Twój akcent zdradzi, że nie urodziłeś się w kraju wikingów. Niektórzy Polacy tak mają. Dziwne to, podobno tacy dumni z ojczyzny.... .
Cóż, ja nie mam w Norge polskich znajomych, wystarczą mi Norwegowie. To jest mój świadomy wybór i Twoje wypowiedzi tylko mnie utwierdzają w przekonaniu, że słuszny
Następnym razem jak mi kolega albo koleżanka opowie o 'chamskim Polaku', z którym mieli do czynienia, to już nie będę nikogo bronić ani usprawiedliwiać.
EOT