Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
deb M (3436 niezalogowanych)
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
crazy chris napisał:

po pierwsze primo :to z tego co ja wiem to zydzi uciekli z egiptu ,potem pływali po morzu by nastepnie opalać się na pustyniach
tam też oddawali cześć jedynemu prawdziwemu bogu : mamonie
ktoremu do dziś oddają cześć
po drugie primo :
nienawiść do zydow spowodowana jest przez ich stosunek do innych narodowości ,ich zachowanie i wiele innych rzeczy ....
nawiasem pisząc hasło Antysemita wymyślili sobie zydzi na własny uzytek (poczytaj w wikipedi kto to jest Semita ) a potem słoneczko pisz o polskich antysemitach
po trzecie secundo
miałem wiele razy do czynienia z zydami osobiscie i wiem dlaczego jestem ANTYŻYDEM
otworz szerzej oczy i nie oceniaj ludzi gdy ich nie znasz osobiście ......
ps
nie bede się rozpisywał na w/w temat bo szkoda czasu ,
proponuje Ci oglądniecie filmu WAKE UP ,moze coś zrozumiesz
zycząc miłego popołudnia ,pozostaje w wierze że ludzką sprawą jest błądzić ,a boską wybaczać .........
więc wybaczam Ci siostro Twoje zbłądzenie

Po pierwsze, jeśli ktoś ma komukolwiek coś wybaczac, to chyba ja Tobie te teksty o brudasach itp.

Jako osoba o korzeniach żydowskich, której rodzina mieszka w Polsce jakieś 500 lat (a raczej mieszkała), całkowicie zasymilowała się z Polakami, nie bardzo mam sobie cokolwiek do zarzucenia.

Nikt z mojej rodziny nie opływał w dostatek, wszyscy cięzko pracowali. Zanim zaczniesz wytykać innym modlenie się do mamony, odpowiedz sobie na pytanie, do czego modli się większość Polaków w Norwegii... .

Żydzi w Polsce zabrali się za handel z prostego pwoodu: nikt tego nie robił. Chłopi byli za słabo wyedukowani a szlachta uważała się za klasę wyższą i zbyt nobliwą, żeby parac się handlem. Dobrze to pokazuje przykład Wokulskiego z 'Lalki'.

To mityczne bogactwo zaczynało się od jednego kramiku, na którym pacowała cała rodzina. I tak rpzez pokolenia do czegoś sie czasem dochodziło. Polakom nikt nie zabraniał tego robić, sami nie chcieli.

Poczytaj sobie o Żydach np. z Jedwabnego, to się dowiesz, dlaczego ich spalono.

Biblia nie jest źródłem historycznym tak, jak nie jest nim Koran. Nie wszyscy Zydzi są wyznania mojżeszowego, sporo to ateiści albo agnostycy.

I nie martwcie się, po IIWŚ i po przebojach z marca 1968 większość Żydów z Polski wyjechała. Z tym, że kiedy tworzono Izrael nikt się każedego Zyda z osobna nie pytał, co o tym sądzi, więc naprawdę, stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej jest nie na miejscu.

Co do źródeł, które przytaczasz, to nie kompromituj się, proszę. Poszukaj czegoś mniej ideologicznego a bardziej historycznego, bo to, co rpzytaczasz jako fakty jest żywcem przepisane z propagandowej biblioteczki Goebbelsa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
peter Sankt
(oberfuhrer1)
Wiking
Ale żydek tu się wymądrza,zawsze byli gnębieni i będą a w Polsce nikt was nie szanuje,niestety ale to prawda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
peter Sankt
(oberfuhrer1)
Wiking
nic do was nie mam ale pisze to co wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
to wrzuv offtopa ))

Dlaczego Mojżesz przeprowadził Żydów przez morze?
- Ponieważ wstydził się iść z nimi przez miasto.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...natomiast

ty strix,poczytaj sobie (albo popytaj w rodzinie)

jak to zydzi przed wojna,sprzedawali polskie dzieci do domow publicznych

w ameryce poludniowej,albo o tym jak wiwatowali witajac wojsko niemieckie,po wkroczeniu do pl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Ja jestem w 100% polka ale cenie zydow, m.inn. za to, ze jak sie dwoch spotka na obczyznie, to sie wspieraja, pomagaja nawzajem, co prowadzi do dobrobytu dla obydwu. Polacy natomiast jak spotkàja ziomka, to cala energie wloza, zeby drugiemu klody pod nogi podkladac nawet za cene polepszenia wlasnej sytuacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
strix
nazwałem zydów brudasami dlatego że tak się zachowują ,większość Krakowskich hoteli odmawia przyjęcia turystów z israela ,z prostego powodu : koszty sprzątania pokoi hotelowych przewyższały wpływy z wynajęcia !
co do jedwabnego nie znam szczegółów wiec sie nie wypowiadam ,ty zreszta też nie znasz prawdy więc nie powołuj się na to wydarzenie ,bez względu na wszystko i tak nie mam Twojego narodu zaco przepraszać .
znam zato inne fakty pochodzące z lubelszczyzny o zachowaniu twoich współbratyńców nie tylko w stosunku do Polaków ,ale i do współwyznawców
mowi Ci coś nazwa Majdanek ??? prosze cie nie ucz mnie HISTORII ,już jeden chciał mnie uczyć tylko nie pamietam jego nazwiska : rozenkranz czy kwasnieski ??
przepraszal zydow w imieniu Polaków zal.pl jak mawia moja córa
ja nie mam was zaco przepraszać i nigdy nie bede
może macie wiekszą siłe przebicia w mediach ,macie poparcie hameryki ,ale my jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa
przejedz się na tereny zamojszczyzny i porozmawiaj ze starszymi ludzmi ,opowiedzą ci o wspolpracy twoich braci z ss ,z upa ..............
nie ucz mnie Historii ,bo nauczyciela miałem najlepszego ,mojego dziadka ............
chcesz poznać Prawdziwą Historie zapytaj ludzi ktorzy w tych czasach zyli ......
i nie siej propagandy o antysemitach ,gdy nie znasz genezy tego słowa .
powtarzam jeszcze raz Nie jestem antysemitą ,jestem ANTYzydem !!!!
jestem przeciwny postawie jaką prezentuje twoj naród
dlamnie i zamnie moim sąsiadem może być ufoludek z marsa , mam to gdzieś !!dopuki nie bedzie brużdził w moim ogródku ,grzeje mnie czy to zyd ,arab ,mongoł ,czy inna nacja
musi szanować Mnie i Mój Kraj !!!!!!!!!!!
ktokolwiek postepuje inaczej bedzie napiętnowany i tępiony przezemnie jak stonka zrzucona przez hameryke w 65 r
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
Makaryna napisał:
Ja jestem w 100% polka ale cenie zydow, m.inn. za to, ze jak sie dwoch spotka na obczyznie, to sie wspieraja, pomagaja nawzajem, co prowadzi do dobrobytu dla obydwu. Polacy natomiast jak spotkàja ziomka, to cala energie wloza, zeby drugiemu klody pod nogi podkladac nawet za cene polepszenia wlasnej sytuacji.
no tu masz troche racji
a prawda jest taka : Wszystkie nacje i wszystkie narodowości się wspierają poza granicami ich rodzinnego kraju !!
poza jedną jedyną POZA Polakami
jedna i jedyna nacja na świecie ktora gryzie się nie tylko we własnym kraju ,ale szczegolnie poza nim......
taka jest już nasza przywara narodowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
oberfuhrer1 napisał:
Ale żydek tu się wymądrza,zawsze byli gnębieni i będą a w Polsce nikt was nie szanuje,niestety ale to prawda
może i nikt nie szanuje ale w Polsce rządzą
i przez naszą głupote Hasło :wasze ulice ,nasze kamienice od kilkudziesięciu lat staje się coraz bardziej realne
zobacz ilu obrzezańców rzadziło i rzadzi w polsce ,ilu siedzi w mediach i innych ważnych dla kraju stanowiskach ,przejzyj na oczy ,Polacy nie zyją juz w Polsce .........
może nie chodzą w jarmułkach ,ale zobacz czyj interes reprezentuja ......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Pod ścianą płaczu modli się cała kupa Żydów (cicho, w skupieniu, każdy sobie cos pod nosem szemrze) wśród nich jeden Amerykanin głośno zawodzi:
- Panie Boże daj mi $100, co to dla Ciebie! Tylko $100, proszę itd.
Po chwili podchodzi do niego wzburzony jeden z Żydów, wciska mu setkę w rękę i mówi:
- Masz tu swoja setkę i :censored2: stąd, bo nam, cholera Boga rozpraszasz, a my się tu o ciężkie miliardy modlimy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok