Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zakupy internetowe: import towarów do Norwegii zakupionych w Internecie - Norwegia

Czytali temat:
(485 niezalogowanych)
12 Posty
Aneta W
(biala2000)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zakupy internetowe: import towarów do Norwegii zakupionych w Internecie
tak,to prawda,chociaż nie przypuszczałam że przepisy są do tego stopnia przestrzegane,przecież to absurd!!!.ja osobiście spotkałam się z taką sytuacją.Kupiłam w polskim sklepie prezent dla męża-sweter.został on wysłany pocztą polską,bo najtaniej.po kilku dniach przyszło do mnie pismo,a raczej na adres firmy,w której pracuje,gdyż tu przychodzi moja korespodencja,że przesyłka została wstrzymana i proszą o przedstawienie paragonu lub faktury na ten towar,gdyż trzeba będzie go oclić(10,7% wartości) i zapłacić podatek Vat(25 %) w przeciwnym razie 1000 koron kary.załamałam się,gdyż z jakiego tytułu muszę płacić jeszcze raz,a gdyby się okazało,że ten sweter zapomniałam wziąć z Polski-to też bym musiała płacić za swoją rzecz?!!!próbowałam stworzyć w języku angielskim fakturę na niego,żeby kwota nie przekroczyła 200 koron,żeby uniknąć robienia opłat ale szef w końcu sam załatwił tą sprawę telefonicznie,gdyż powiedziałam,że jest to prezent dla męża.przyczepili się pewnie głównie dlatego,że była duża metka na nim,a tym samym towar mógł być kupiony przez internet.Ale gdyby było napisane na kopercie,że jest to prezent,pewnie nie byłoby tyle kłopotów i stresu,oj,którego się najadłam,nie wspomnę o przeszukaniu całego internetu-dlaczego!!!także ostrzegam wszystkich,jeżeli kupujecie coś,to nie może być metek ani żadnych paragonów-bo Was też to może spotkać!!!A najgorzej jest,gdy ktoś nie umie się porozumieć po Norwesku(tak jak ja) i przyjdzie samemu sprawy załatwiać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ewa Lukasik
(eva265)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(basia_basia)
Wiking
Jeżeli będziesz ściągał z Norwegii większe ilości towaru to możesz skorzystać z usług spedycji. Ja prowadzę mały biznes związany z handlem z Norwegią i sprawy transportu załatwiam z Omida z Sopotu. Odpowiedzą Ci na wszystkie pytania, które jeszcze Cię dręczą. Jest to dość duża spedycja, także możesz bez strachu powierzyć im swój towar.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
275 Postów
Janek Szaradek
(opptymus)
Stały Bywalec
basia_basia napisał:
Jeżeli będziesz ściągał z Norwegii większe ilości towaru to możesz skorzystać z usług spedycji. Ja prowadzę mały biznes związany z handlem z Norwegią i sprawy transportu załatwiam z Omida z Sopotu. Odpowiedzą Ci na wszystkie pytania, które jeszcze Cię dręczą. Jest to dość duża spedycja, także możesz bez strachu powierzyć im swój towar.

Brawo Basia, odgrzebala posta po 5 latach i daje rady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok