Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

„Chcemy pokazać polskiej młodzieży piękno Norwegii”, czyli projekt polsko-norweskiej fundacji - Norwegia

Czytali temat:
(1911 niezalogowanych)
267 Postów
Stały Bywalec
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu „Chcemy pokazać polskiej młodzieży piękno Norwegii”, czyli projekt polsko-norweskiej fundacji
No trzeba mieć klapki na oczach żeby takie głupoty pisać.
A dosadniej-jak sie w kraju miąło guzik to u obcego się nawet papierem toaletowym zachwyca-zużytym...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
balum napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu „Chcemy pokazać polskiej młodzieży piękno Norwegii”, czyli projekt polsko-norweskiej fundacji
No trzeba mieć klapki na oczach żeby takie głupoty pisać.
A dosadniej-jak sie w kraju miąło guzik to u obcego się nawet papierem toaletowym zachwyca-zużytym...

No co?
Przecież to dla młodzieży to i uproszczenia stosować należy jak należy
Już widzę te szkolne wycieczki młodzieży z Chodzieży,
A tu woda, woda, skała, skała, kosodrzewina
Skała, woda, woda, skała, kosodrzewina
Woda, woda, skała, skała... Brzoza, Brzoza, jak mnie słyszysz? - odbiór!
- No, tu w okolicy jest jeszcze piękne pole truskawek /do obrobienia/...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Gabi B.
(Gabi26)
Wiking
Aniu gratuluję pomysłu z FundacjąWspieram Cię w działaniu.Pomysł bardzo genialny i oryginalny.Czekałam już od dawna na Twój artykuł. Nie przejmuj się negatywnymi opiniami wiesz jacy ludzie potrafią być zaborczy,zamiast słowa podziwu to krytyki.Są zazdrośni ze ktoś coś więcej osiągnął w Norwegii .Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
powodzenia(-:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Zbigniew Cichoń
(zbyszekc)
Wiking
Bóg, Honor , Ojczyzna to coś złego? Byłem wiele razy w Norwegii w sumie na pewno dłużej niż Ania i dziwię się, że Ania nie zauważyła u Norwegów honoru i ojczyzny! Boga to rzeczywiście u nich nie ma...A rodzina - jak najbardziej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(penthomide)
Wiking
szuka pani męża
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
szok!
Jak mozna po roku mieszkania i bycia opiekunką pisac takie brednie??(!)
Co ty dziewczyno pleciesz?
Jaka rodzina w tym poganskim kraju jest najwazniejsza,jakie ludzkie zycie?????
Nie spieszą sie? I owszem, bo są zwykłymi mamełami i gamoniami!!
I nigdzie poza swoim krajem nie dadzą sobie rady(potwierdzone)!
Wieksza czesc nie ma pojecia co tzn.rodzina i maja dzieci z czterema róznymi kobietami,widujac je (dzieci) czasem,czyt. w ogóle......

Jestem przerazony twoimi spostrzezeniami i błagam na litosc boską opamietaj sie dziewczyno,bo ktos kto pomieszkał tu kilka lat ma swoje wyrobione zdanie i czytajac twoje brednie poprostu rzygają!
PS:Norwegowie są piekni....... )
Opowiem to mojemu sąsiadowi Petter,który twierdzi,ze norki to najbrzydsza rasa na swiecie,choc sam wyglada przyzwoicie,tyle ze brudasek jak to oni i nie dba o rzadną czesc swojej garderoby,a pazury ma brudne jak typowy mieszkaniec tego jakze "cudownego" kraju )
Takze z całym szacunkiem Aniu, ale w du... byłas i gów.. widziałas!
A bóg,honor i ojczyzna to znaczy wiele,bardzo wiele,ale dla twojego ojca,dziadka i im podobnych......
Ktos tu napisał (mądrze),ze jak sie w pl nie miało nic i było nikim, tu tutaj mozesz poczuc sie naprawde kims.....
wiec czuj sie,bo to nie potrwa wiecznie....................
Wstyd robisz mieszkancom Włoszczowej,tego uroczego miasta!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Jerzy,Adam Banasiak
(Jurek622)
Wiking
Ten artykul troche mnie rozbawil,ale moim zdaniem zupelnie inaczej widzi sie Norwegie po roku pobytu a inaczej po siedmiu latach ,ktore tu spedzilem.Na moim przykladzie,wykonuje prace wykwalifikowanego norweskiego fachowca a pracodawca placi mi stawke najnizsza,po to nas klepia aby nas doic.Moim zdaniem Norwegowie toleruja przybyszy tylko wtedy gdy moga ich wykorzystac albo zarobic,z nikim sie nie zasymiluja ,sa wrednym narodem i mysle ze ten ich antyrasizm to tylko pozory,historycznie sa zamknietym narodem.Im dluzej tu jestem tym bardziej ta kraina i ludzie przestaja mi sie podobac,ale moze sie myle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
"Etniczni Norwegowie wyglądają zjawiskowo, mają jasne włosy, błękitne oczy i są piękni, mają szlachetne rysy twarzy" -
- i właśnie ponoć dlatego Hitler potraktował ich jak swoich, a taka Ania już by się nie kwalifikowała...

Mnie osobiście doskwiera tu ta ubogość w krajobrazie, faunie i florze. Zwłaszcza brakuje mi drzewek eukaliptusowych i ptasiego mleczka - reszta znośna...
Ostatnio jak ktoś w mojej dzielnicy muchę zobaczył, to jaż telewizja przyjechała reportaż nakręcić.

Chociaż sroki to bym pogonił - ostatnio skubnęły mi z rusztowania młotek i wiertarkę
Kiedyś w PL-u za każdą sroczą łapkę dostawało się nagrodę a teraz to ekologia Panie, ekologia...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
Sylwia J
(Jedynka)
Nowicjusz
Zgadzam się z Anią jeśli chodzi o Norwegów i Norwegię, to naprawdę piękny kraj i bardzo dobrze się tu żyje. Oczywiście jest tu wielu nieszczęśliwych malkontentów, zastanawiam się tylko, co oni tu jeszcze robią? Za żadną cenę nie zostałabym w kraju, gdzie poniżano by mnie i wykorzystywano. Życzę powodzenia z fundacją, świetny pomysł... jest jeszcze tyle do odkrycia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok