Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
1 Post
v x
(hans_peter)
Wiking
Post do Ibaneza
Majac na mysli inzyniera to pisalem oczywiscie o Tobie
.....i czekam az przyjedziesz do Norwegii
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
v x
(hans_peter)
Wiking
post do retier1
Stary .....norwegia umiera zniknie bialy narod albo ludzie o wiekszej ilosci pigmentu przy niskich temperaturach po latach sie wybieli i dostanå niebieskich oczu)
Dzis do wladzy pchaja sie dzieci narodow Azjatyckich i nie mowie tu o rosjanach ktorzy ku naszemu jeszcze szczesciu musza miec wize lecz o tym kraju, z ktorego ludzie masowo migrowali do europy zachodniej i przyjechali tu w 60-tcyh latach a ich dzieci (czesc) zdazyla sie wyksztalcic na tyle by pchac sie na rzadowe stanowiska ...........za 50 lat tu bedzie druga ameryka i krolem bedzie gosc o duzejilosci pigmentu !! Jakbys zapytal amerykanow przed II wojna swiatowa czy w przyszlosci czarny(nie obrazajac obamy) ma szanse na bycie przezydentem to na 100% kazdy by parsknol smiechem

Fakt faktem , ze ubolewam nad tym ze polacy maja taka zla opinie. Codziennie sa w jakiejs gazecie albo w wiadomosciach norweskich , a przeciez nie moznach wszystkich wkladac do jednego worka , przeciez polacy nie sa wcale tacy jak norwedzy sobie wyobrazaja, zawsze musze sie tlumaczyc przed norwegami co to za polak i dlaczego on/oni tak zrobil/i albo objasniac cala sytuacje

Druga idee do pomyslenia...
np:
Norwegowie w wieku 50-60 lat jedno malzenstwo ma jedno dziecko w wieku 30 lat ...powiedzmy ze chlopca a druga taka odpowiednio taka sama rodzina ma dziewczynke .
Ci sie schodza i w planach zamierzaja miec jedno dziecko ...tak jest przewaznie...i co dalej..................
z czworki norwegow po dwoch pokoleniach robi sie jeden wnok!!!!

Znam duzo rodzin co maja dwoje i wiecej dzieci , ale znam mnostwo wolnych ludzi obu plci ktorzy nie chca ich wcale ! a na proste pytania typu masz dom ...lodke .ziemie..mieszkanie .......co z nim zrobisz po smierci to odpowiedz jest prosta i bez zastanowienia "przeciez kiedy ja umre to nie bedzie to juz moj problem"

Jedyna nadzieja na to ze beda sciagac wiecej inzynierow z europy wschodniej i to ze oni beda mieli dzieci a ich dzieci dopiero beda mieli wplyw na dalszy rozwoj tego kraju !! Dlatego wazne by ludziom ktorzy skonczyli studia w Polsce lub jeszcze sie ucza o to by im sie przychylic zachecic ich do tego kraju i pomoc w pierwszych miesiacach

Ta informacja jest dla wzystkich budowlancow i sprzataczek i ludzi pracujacych przy innych ciezkich pracach
Ci Inzynierowie , profesjonalisci inncyh brakujacych zawodow napewno nie zabiora wam miejsc pracy na budowie czy przy sprzataniu ! gdyz po pol roku do roku jak tylko lapna jezyk to odrazu wam te miesjce zwolnia
A po drugie zapomnialem wam dodac ze taki inr. za kilka lat swojej pracy wam pomoga .....wyobrazmy sobie sytuacje
Pomysl idziesz do lekarza , banku czy starasz sie o prace i zdziwko a taaam Polak na dobry zasluzonym stanowisku z ktorego szef jest bardzo zadowolony bo mial dotychczas stycznosc z pozodnym obywatelem polskim ktory skonczyl studia w Polsce na o wiele wyzszym poziomie niz te co sa w Norwegii
(norwedzy ktorzy studiuja w polsce nie dawaja razy poziomem czesto wracajac na studia spowrotem do norwegii gdyz tutaj jest latwiejszy poziom, zwlaszcza branza medyczna )
......I wracajac do tej sytuacji spotylkasz sie z tym polakiem(mowie tutaj o normalny uczciwym czlowiekiem nie cwaniakiem) i szefem na rozmowie i polak podpowie szefowi ..."wezmy go na probe " i masz robote , albo pomoc w innej sytuacji,'
ale tego nawet o tym nie wiesz , ze ten polak nie zrobil tego bezinteresownie . On widzi w tym taki interes jak ja ...a wiesz jaki jest ?
To jest banalne,... po prostu jesli jest praca i firmie to lepiej jak teraz pomoze polakowi niz jutro bedzie mial do czynienia z czlowiekim innej niekoniecznie lubianej przez niego narodowsci
Przepraszam ze jestem bezposredni ale uwiezcie mi nie jest moim celem urazanie ludzi tylko dbanie bym sie nie wstydzil za polakow!

Ciekawe jakie zas zarzuty kierowane w strone Polski jutro bede odpieral w kolezenskich rozmowach norwegow w pracyi wyprowadzal z ich blednego myslenia o Polsce jako calosci
Przepraszam za bledy interpunkcyjne , ale juz na mnie pora..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Wiesz peter.......jakieś 3 lata temu powiedziałem szefowi firmy że traktują nas jak druga kategorie. O mało z krzesła nie wyskoczył i pobił by mnie,a poszło o zwykłe buty......bo niemcowi dał za 1500kr z gore-tex a mnie i kumplowi jakieś badziewie z bildemy za 400kr.
Nie tak dawno byłem na spotkaniu jednej z parti .Szmery bajery i komplementy w jedną i druga strone,leder czy jak mu tam nawija o pryncypiach i celach swojej parti po wygraniu i w końcu daje nam głos. Zadałem pytanie które mnie nurtuje cały czas,dlaczego robi sie różnice między norwegiem a polakiem jeśli chodzi o forme zatrudnienia.Norweg bez problemu dostaje fasta a polak kontrakt? Oczywiście może nie przyjąć...... W nie wszystkich branżach stosuje się stałe umowy.....odpowiada Za jakieś 10min. zmywa się w pilnej sprawie Tylko że w budownictwie fast jest to raczej normą........w każdym bądź razie było standardem tam gdzie pracowałem. I tak by można było wyliczać.......czyż nie To chyba mobing sie nazywa.
Problem starzenia się społeczeństwa zaczyna być problemem całej Europy.....i nie tylko zresztą.
Dobrobyt wszędzie sieje to samo spustoszenie........lenistwo,wygodnictwo i egoizm. Ważny jestem tylko ja.......tu i teraz,a po mnie choćby i potop.
Tym bardziej dziwi podejście władz Norwegi do problemu napływu obcokrajowców,w tym nas polaków. Można by postawić teze że kolorowi obywatele świata są bardziej pożądanym narybkiem w celu zwiększenia waszej populacji......bo chyba o to biega Na moje oko działania idą w odwrotnym kierunku
Kierunek myślenia masz dobry .........ale audytorium chyba nie te Raczej ze swoimi powinieneś to roztrząsać,zwłaszcza tymi co rządzą Polscy budowlańcy i sprzątaczki (z całym szacunkiem)nie wiele ci pomogą w tym temacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
Polscy budowlańcy i sprzątaczki (z całym szacunkiem)nie wiele ci pomogą w tym temacie

Ależ dlaczego... !?
O ile bowiem , wśród 100% pracowników budowlanych tu pracujących , jest w Norge może ...0,1% ...czynnych zawodowo Inżynierów , którzy pracują faktycznie i praktycznie na swoich Inżynierskich stanowiskach .
Oraz może ...10%... Techników Budownictwa , którzy z różnym skutkiem realizują się na Norweskich budowach ...
---
To wśród ...SPRZĄTACZEK ... /bez szacunku/ ... 80%... to osoby z wyższym wykształceniem ...oraz z tytułami naukowymi od magistra zaczynając ...
---
Dlatego Moim zdaniem ...niejaki..."hans_peter"... narybek ...ma jak najbardziej odpowiedni ...
---
Te Twoje wypowiedzi trącą Mi jakby znanym zapachem ...
Czyżbyś Już Tu Kiedyś bywał... ?...jednak pod Inną Nazwą Własną ... i z treściami bardziej zaborczymi niż obecne ... BARDZO STONOWANE..
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Tu.....to wedle ciebie gdzie?
......a jeśli cię to tak bardzo interesuje to zapytaj się u źródła,daje im wolna rękę
ps. chyba tracisz węch............czy też szukasz sobie pożywki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
Tu.....to wedle ciebie gdzie?
......a jeśli cię to tak bardzo interesuje to zapytaj się u źródła,daje im wolna rękę
ps. chyba tracisz węch............czy też szukasz sobie pożywki

TU ...!
...znaczy , na Tym Forum ...
Był podobny Użytkownik ... / w sensie treści / ...
Tak sobie ...się samo ...skojarzyło ...

...I TYLKO TYLE...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Oczywiście że byłem ...... i wcale się z tym nie kryje,nawet pod tym samym loginem.
Jeśli pamiętasz to pierwszy kubeł ty na mnie wylałeś.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
Oczywiście że byłem ...... i wcale się z tym nie kryje,nawet pod tym samym loginem.
Jeśli pamiętasz to pierwszy kubeł ty na mnie wylałeś.

ŻEŚ ...SIĘ CZEPIŁ...
Nie o Tobie tu piszę ...!!!...a o ...hansie... śmańsie ...

To Jego ...powyższa treść... przypomina Mi Pewne Agitacje z przed roku a może i dalej ...
---
Też masz jakieś fobie w Swoim kierunku ...
Weź na luz bo ołysiejesz ... zobacz... Sam na swoje ŁOKCIE I PIĘTY ... !!! łyse jak kolana .
A może być jeszcze gorzej .
..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Więc kasuje

Prędzej ty brzuch zgubisz niż ja ołysieje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:Prędzej ty brzuch zgubisz niż ja ołysieje
Nie mów... HOP...
Niemniej ..przydało.. by się tego basiora pozbyć...
100 kg to naprawdę mordęga ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok