Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
1 Post
Rafal S
(szlawski)
Wiking
Nie wiem z jakiej wiochy pochodzisz, ale jogging i kluby fitnes to cos normalnego w Polsce!To poco robisz z tego jakies Halo!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
v x
(hans_peter)
Wiking
1) Polki czesto chodza w czarnych butach gdyz do wszytskiego pasuja
2) Norwezki sa przesliczne , maja ladny wyraz twarzy ale wynika to z tego ze nie maja czy sie zmeczyc, zniszczyc sobie rece , maja inaczej w glowach poukladane i pokoj specjalnie na ubrania i kosmetyki a polka niestety nie ma tak dobrych warunkow czesto pracujac ponad stan za nizsze pieniadze
3) Polka tez sa ladne ale moja ocena nie jest w tej kwestii obiektywna gdyz ja tez tez jestem rasista i jak widze blondynke o niebieskich oczach to cos mi sie w instykcie zalacza nie wiem co to jest ale wiem ze przeniesienie nasienia dalo by ladne potomstwo. Jedno jest pewne ze Polka jak sie zakocha to wyobraza sobie dom rodzine i parzy jakby tu oszczedzic kase a norwezki beda tylko kantowac na czas i kase ...generalnie na wszytkim ( tak jak to robia w polsce dziewczyny do towarzystwa te z wyzszej polki)

3) My Polacy jestesmy wiekszymi "rasistami" tzn jestemy mniej tolerancyjni na czarny kolor skory i inne religie poniewaz wychowujac sie w Polsce nie zaznalismy kontaktow z innymi kulturami i kolorami skory podczas kiedy dorastalismy , dlatego jestesmy tak obco do tego nastawieni .

4) Polacy nie znaja umiaru w piciu i napewno procentowo jest wiecej polakow ktorzy nie potrafia skonczyc na jednym niz norwezek ktore tez nie potrafia pic - dotyczy to szczegolnoie Oslo ( nie dziwic sie ze sa gwalcone przez rozne narodowosci ) - mozna zobaczyc ich wywiady za dnia od czasu do czasu w norweskij telewizji

Ja wiem, ze nie mozna generalizowac ......ale szkoda ze z Polski do Norwegii wyjechalo tak malo ludzi z wyzszym wyksztalcenie :-/ napewno to by zrobilo inny rzut na obraz polakow w Norwegii
Przeciez tu sa tak bardzo potrzebni Inzynierowie ..lekarze
Mysle ,ze gdyby tak bylo to napewno norwezki by sie szczycily jakby znalazly sobie na meza(towazysza) Polaka a tak teraz musi sie przed rodzina tlumaczyc jak ma polaka ....ze on jest wporzadku i jest inni niz wszyscy a my polacy nie musielibysmy brac tylu kredutow na domy czy ziemie ...."majatek pochodzilby od drugiej polowy , ale jedno sie nazywa pytanie .......czy jakis inzynier albo lekarz chcialby norwezke?
To jest dobre pytanie "Na jak dlugo?"
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...hans

masz plusa

za styl i pisownie...pzdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Początkujący
"4. Więcej jest rozwodów wśród Norwegów niż wśród Polaków. Zakładam, że ma to związek z religią i tradycją."
- Ale się uśmiałem, czytając tą durnotę. Ewunia zakłada że mato związek z religią i tradycją. Nooo, tradycja przypierdzielania partnerowi/partnerce rogi. A związek z religią? WTF?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
hans_peter napisał:
1)
3) Polka tez sa ladne ale moja ocena nie jest w tej kwestii obiektywna gdyz ja tez tez jestem rasista i jak widze blondynke o niebieskich oczach to cos mi sie w instykcie zalacza nie wiem co to jest ale wiem ze przeniesienie nasienia dalo by ladne potomstwo. Jedno jest pewne ze Polka jak sie zakocha to wyobraza sobie dom rodzine i parzy jakby tu oszczedzic kase a norwezki beda tylko kantowac na czas i kase ...generalnie na wszytkim ( tak jak to robia w polsce dziewczyny do towarzystwa te z wyzszej polki)

4) Polacy nie znaja umiaru w piciu i napewno procentowo jest wiecej polakow ktorzy nie potrafia skonczyc na jednym niz norwezek ktore tez nie potrafia pic - dotyczy to szczegolnoie Oslo ( nie dziwic sie ze sa gwalcone przez rozne narodowosci ) - mozna zobaczyc ich wywiady za dnia od czasu do czasu w norweskij telewizji

Ja wiem, ze nie mozna generalizowac ......ale szkoda ze z Polski do Norwegii wyjechalo tak malo ludzi z wyzszym wyksztalcenie :-/ napewno to by zrobilo inny rzut na obraz polakow w Norwegii
Przeciez tu sa tak bardzo potrzebni Inzynierowie ..lekarze
Mysle ,ze gdyby tak bylo to napewno norwezki by sie szczycily jakby znalazly sobie na meza(towazysza) Polaka a tak teraz musi sie przed rodzina tlumaczyc jak ma polaka ....ze on jest wporzadku i jest inni niz wszyscy a my polacy nie musielibysmy brac tylu kredutow na domy czy ziemie ...."majatek pochodzilby od drugiej polowy , ale jedno sie nazywa pytanie .......czy jakis inzynier albo lekarz chcialby norwezke?
To jest dobre pytanie "Na jak dlugo?"
pozdrawiam

Ogólnie.. RATUNKU!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(viking69)
Wiking
1studja treningowe sa w duzych miastach ale nas na na to nie stac,nie trenujemy bo gonimy za kasa,2 ja pije wiecej kawy niz herbaty,3nie wiem co to trepki.4 rozwod sprawa finansowa gdyby kobiety w polsce byly niezalezne finansowo bylo by wiecej rozwodow.5 nie wiem.norwezki sa i tak dosc wysokie, 6 bo mezowie placa.albo kontroluja wydatki, 7zgoda,8nie zgodze sie 9 i 10fakt kazdy ma inne spostrzezenia ogolnie norwegowie sa oszczedniejsi i skapi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów
Początkujący
Trepki. Chyba chodzi o sztywne klapki z drewnianej podeszwy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A ja zrozumialam, ze trepki to ciapy - bo to by sie zgadzalo co do uzywania ich w Pl. a braku w No.

Co do porownan - czemu nie - mozna bawic sie w porownywanie i doszukiwanie sie roznic / podobienstw w roznych narodowosciach i kulturach, ale trzeba tez pamietac, ze obserwacje sa indiwidualne i mozna sie z nimi zgadzac lub nie - nikt nikogo nie zmusza do zaakceptowania spostrzezen autorki artykolu

Hans P. - kazdy facet ma w sobie jakis taki instynkt pierwotny ktory kieruje jego preferencjami w wyborze partnerki - uogolniajac - szerokie biodra, spory biust i zdrowy wyglad - a czy to bladynka z niebieskimi oczami to juz sa detale. Im lepsza samoocene ma mezczyzna tym wiecej wymagan stawia swojej przyszlej partnerce - zgadzacie sie panowie ?

Gwalt na wlasne zyczenie - to ci sie ne udalo - traci szowinizmem

Pl. z wyzszym wyksztalceniem z PL. n.p lekarze - nie wiem czy nie maja problemow z odnalezieniem sie tu w no. rzeczywistosci - oni sa wychowani w wierze, ze im sie nalezy ogromny szacunek i maja poczucie wyzszosci ze wzgledu na posiadane wyksztalcenie. W No. brakuje im czesto wlasnie tego piedestalu ( no i oczywiscie brakuje im lapowek - ale to juz sama sobie dopowiedzialam )

Norwezki sa bardziej naturalne w swoim wizerunku - na dobre i na zle , natomiast Polki stawiaja na efekty specjalne - jak makijaz, wysokie obcasy, rzucajaca sie w oczy bizuteria itp.
To sprawa gustu - zalezy co sie komu podoba i w czym sie dobrze czuje

A co do tego ze co najgorsze to w Oslo - z tym sie zgadzam i podpisuje pod tym obiema rekami

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Pl. z wyzszym wyksztalceniem z PL. n.p lekarze - nie wiem czy nie maja problemow z odnalezieniem sie tu w no. rzeczywistosci - oni sa wychowani w wierze, ze im sie nalezy ogromny szacunek i maja poczucie wyzszosci ze wzgledu na posiadane wyksztalcenie. W No. brakuje im czesto wlasnie tego piedestalu

......czy aby tylko oni barbaro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Nie tylko oni - oni to byl przyklad poparty moimi obsewacjami i doswiadczeniami moich znajomych

I nie chce twierdzic, ze tacy sa tylko Pl. a u No. to sie nie zdarza - bo tak oczywiscie nie jest. Tutaj tez znam ludzi , ktorzy postrzegaja sie lepszymi, bardziej wartosciowymi itp. tylko ze wzgledu na wyksztalcenie albo zdobyta pozycje spoleczna - ale to jest grupa dorobkiewiczow ( pierwsze pokolenie z wyzszym wyksztalceniem ) albo ci ktorym pieniadze, pozycja czy slawa przyszla nagle i bez wiekszego wysilku .

Mamy znajomych ( i to nie chodzi tylko o jedna osobe czy pare) ktorzy sa naprawde bogaci , ale oni pieniadze traktuja jako narzedzie pracy a nie jako symbol albo srodek, zeby sie pokazac. Sa tez ci ktorzy osiagneli pozycje tylko i wylacznie przez wlasna ciezka prace i ci rowniez sa pokorni i stonowani .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok