post do retier1
Stary .....norwegia umiera zniknie bialy narod albo ludzie o wiekszej ilosci pigmentu przy niskich temperaturach po latach sie wybieli i dostanå niebieskich oczu

)
Dzis do wladzy pchaja sie dzieci narodow Azjatyckich i nie mowie tu o rosjanach ktorzy ku naszemu jeszcze szczesciu musza miec wize lecz o tym kraju, z ktorego ludzie masowo migrowali do europy zachodniej i przyjechali tu w 60-tcyh latach a ich dzieci (czesc) zdazyla sie wyksztalcic na tyle by pchac sie na rzadowe stanowiska ...........za 50 lat tu bedzie druga ameryka i krolem bedzie gosc o duzejilosci pigmentu !! Jakbys zapytal amerykanow przed II wojna swiatowa czy w przyszlosci czarny(nie obrazajac obamy) ma szanse na bycie przezydentem to na 100% kazdy by parsknol smiechem
Fakt faktem , ze ubolewam nad tym ze polacy maja taka zla opinie. Codziennie sa w jakiejs gazecie albo w wiadomosciach norweskich , a przeciez nie moznach wszystkich wkladac do jednego worka , przeciez polacy nie sa wcale tacy jak norwedzy sobie wyobrazaja, zawsze musze sie tlumaczyc przed norwegami co to za polak i dlaczego on/oni tak zrobil/i albo objasniac cala sytuacje
Druga idee do pomyslenia...
np:
Norwegowie w wieku 50-60 lat jedno malzenstwo ma jedno dziecko w wieku 30 lat ...powiedzmy ze chlopca a druga taka odpowiednio taka sama rodzina ma dziewczynke .
Ci sie schodza i w planach zamierzaja miec jedno dziecko ...tak jest przewaznie...i co dalej..................
z czworki norwegow po dwoch pokoleniach robi sie jeden wnok!!!!
Znam duzo rodzin co maja dwoje i wiecej dzieci , ale znam mnostwo wolnych ludzi obu plci ktorzy nie chca ich wcale ! a na proste pytania typu masz dom ...lodke .ziemie..mieszkanie .......co z nim zrobisz po smierci to odpowiedz jest prosta i bez zastanowienia "przeciez kiedy ja umre to nie bedzie to juz moj problem"
Jedyna nadzieja na to ze beda sciagac wiecej inzynierow z europy wschodniej i to ze oni beda mieli dzieci a ich dzieci dopiero beda mieli wplyw na dalszy rozwoj tego kraju !! Dlatego wazne by ludziom ktorzy skonczyli studia w Polsce lub jeszcze sie ucza o to by im sie przychylic zachecic ich do tego kraju i pomoc w pierwszych miesiacach
Ta informacja jest dla wzystkich budowlancow i sprzataczek i ludzi pracujacych przy innych ciezkich pracach
Ci Inzynierowie , profesjonalisci inncyh brakujacych zawodow napewno nie zabiora wam miejsc pracy na budowie czy przy sprzataniu ! gdyz po pol roku do roku jak tylko lapna jezyk to odrazu wam te miesjce zwolnia
A po drugie zapomnialem wam dodac ze taki inr. za kilka lat swojej pracy wam pomoga .....wyobrazmy sobie sytuacje
Pomysl idziesz do lekarza , banku czy starasz sie o prace i zdziwko a taaam Polak na dobry zasluzonym stanowisku z ktorego szef jest bardzo zadowolony bo mial dotychczas stycznosc z pozodnym obywatelem polskim ktory skonczyl studia w Polsce na o wiele wyzszym poziomie niz te co sa w Norwegii
(norwedzy ktorzy studiuja w polsce nie dawaja razy poziomem czesto wracajac na studia spowrotem do norwegii gdyz tutaj jest latwiejszy poziom, zwlaszcza branza medyczna )
......I wracajac do tej sytuacji spotylkasz sie z tym polakiem(mowie tutaj o normalny uczciwym czlowiekiem nie cwaniakiem) i szefem na rozmowie i polak podpowie szefowi ..."wezmy go na probe " i masz robote , albo pomoc w innej sytuacji,'
ale tego nawet o tym nie wiesz , ze ten polak nie zrobil tego bezinteresownie . On widzi w tym taki interes jak ja ...a wiesz jaki jest ?
To jest banalne,... po prostu jesli jest praca i firmie to lepiej jak teraz pomoze polakowi niz jutro bedzie mial do czynienia z czlowiekim innej niekoniecznie lubianej przez niego narodowsci
Przepraszam ze jestem bezposredni ale uwiezcie mi nie jest moim celem urazanie ludzi tylko dbanie bym sie nie wstydzil za polakow!
Ciekawe jakie zas zarzuty kierowane w strone Polski jutro bede odpieral w kolezenskich rozmowach norwegow w pracyi wyprowadzal z ich blednego myslenia o Polsce jako calosci
Przepraszam za bledy interpunkcyjne , ale juz na mnie pora..