Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1971 niezalogowanych)
84 Posty

(ziuek)
Początkujący
kryss napisał:
gdzie to wyczytales w angorze czy w fakcie

To byly badania prowadzone przez prof Akademii Ekonomicznej w Katowicach - nazwiska niestety nie pamietam. Rzeczona osoba byla wtedy promotorka mojej dobrej znajomej ktora robila doktorat z okolic tego tematu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Problem analfabetyzmu tzw. funkcjonalnego jest coraz wiekszym problemem w wielu panstwach - takze w Pl. :

www.rmf24.pl/fakty/news-analfabetyzm-fun...ska-plaga,nId,158966

ale to przeciez nie jest wazne w tej dyskusji

Bo po co porownywac i po co sie nad czyms glebiej zastanawiac jak mozna po prostu uzyc inf. z artykolu do krytykowania, wysmiewania sie i wywyzszania nad rasa no. .... ops chcialam napisac zgodnie z ideologia MN trolami

Na szczescie WSZYSCY FORMUOWICZE MN sa poliglotami i NIGDY nie popelniaja bledow ani ortograficznych ani gramatycznych i nigdy nie maja problemow z pisownia

MOJE GRATULACJE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
basia-ja mam dysortografie,ot taka przypadlosc.
ziuek-moze i cos w tym jest,niewiem jakimi kryteriami kierowno sie przy tych badaniach,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A tu dla tych ktorzy nie tylko potrafia czytac ale tez zrozumiec tresc przeslania

www.ithink.pl/artykuly/biznes/nauka/anal...kiego-spoleczenstwa/

kryss - mnie osobiscie nie przeszkadza twoja " przypadlosc " bo na codzien pracuje przeciez z no. analfabetami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
barbara67 napisał:
A tu dla tych ktorzy nie tylko potrafia czytac ale tez zrozumiec tresc przeslania

kryss - mnie osobiscie nie przeszkadza twoja " przypadlosc " bo na codzien pracuje przeciez z no. analfabetami

........a już sie łudziłem barbaro a tu dupa.......jestem analfabetą po tym artykule
Tak mi się przypomniało po przeczytaniu,jak to swego czasu zrobił się szum jak zaczęto wytykać co nie którym ich polszczyznę........jaka obraza była
.....a tu wychodzi że kocioł......garnkowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów

(lena003)
Stały Bywalec
hmmm...niestety Barbaro bez órazy ale jezdem zmószona pżyznać racje retierowi...pżyganiał kocioł garnkowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
retier1 napisał:
barbara67 napisał:

........a już sie łudziłem barbaro a tu dupa.......jestem analfabetą po tym artykule
Tak mi się przypomniało po przeczytaniu,jak to swego czasu zrobił się szum jak zaczęto wytykać co nie którym ich polszczyznę........jaka obraza była
.....a tu wychodzi że kocioł......garnkowi

........ciekawe ilu z tych 50% ma faktycznie problemy z jakimiś tam dysfunkcjami.......a ilu jest poprostu leniwych i idzie na łatwizne,przecież i tak wszyscy wiedza co ja chce powiedzieć i o czym mówię
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
lena003 napisał:
hmmm...niestety Barbaro bez órazy ale jezdem zmószona pżyznać racje retierowi...pżyganiał kocioł garnkowi

............. ze niby ja sie kiedykolwiek czepialam poprawnej pisowni jez. pl. ???????????????

Przejzyj sobie moje pierwsze wypociny na tym forum w jez. pl. a sama sie przekonasz, ze dopiero po jakims czasie " wdrozylam sie " w jako tako przyzwoita pisownie i wyrazanie tego o co mi chodzi

Wiele bylo dyskusji na temat waznosci tresci nad forma - niektorzy sa bardzo uczuleni na punkcie poprawnej pisowni , inni nie podejmuja proby napisania cokolwiek na tym forum z obawy przed ostra i nieprzebierajaca w slowach krytyka profetow i wszechwiedzacych MN. Sa tez ci ktorych nie raza bledy i koncentruja sie na przeslaniu piszacego - co do mnie - nigdy nikomu nie wytykalam bledow bo mi one nie przeszkadzaja w zrozumieniu tresci, bo sama robie bledy, bo ucze dzieci ktore robia bledy i nie czuje sie wyrocznia gramatyczna - i juz na pewno nie w jez. pl.

Wydaje mi sie jednak, ze retier referowal z tym kociolem do poprzednich wypowiedzi - tzn. bezkrytycznego krytykowania troli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
......a już byłem w drodze z tłumaczeniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
basia-wlasnie dostalem trzecie wezwanie do zaplaty rachunku z lyse,bylismy juz tam dwa razy wyjasniac,najpierw przyslali mi zwrotke do odbioru/401nok.??????nie odebralem/ ,pozniej upomnienie/ze niby nie zaplacone/ ,pozniej z firmy windykacyjnej przyszlo juz 700,nerwy nam puscily,tlumaczyli ze oni nie wiedza dlaczego,ze to anuluja ,ale tylko te 401,a 300 trzebabedzie zaplacic ,gosc jak zobaczyl ze mam ochote go udusic,powiedzial ze to tez sie da zalatwic.....,no a dzisiaj przychodzi mi znow 300 do firmy windykacyjnej giro,za kilka dni znow bedziecie czytac ze polak kogos zamordowal,to bede ja, a najlepsze ze rachunek byl zaplacony w terminie,
i to nie jedyny przyklad ciagle ta sama tepota,w skacie w navie itd.
niewiem moze to tylko ja mam takiego pecha ,
ale wybacz trudno mi wypowiadac sie w inny sposob o tych ludziach ktorzy tak dbaja zeby mi cisnienie nie spadlo. tak podpisuje sie pod tym dwoma rekami ,nogami i czyms jeszcze- TEPE PUSTE TROLE./oczywiscie nie wszyscy/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok