Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1972 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ebkas-moze ty bo ja nie mam
przyjrzyj sie jak oni pisza.
a u nas,coz ......mamy jakby troche mniej kasy,takze na oswiate,ale i tak jest duzo lepiej pod tym wzgledem,przynajmniej testy sa obowiazkowe i kazdy musi je napisac czy jest mniej czy bardziej zdolny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Ewa Kasprzyk
(ebkas)
Nowicjusz
I po co ten atak??? Przyjrzyj się jak ty piszesz
W Polsce wszystkie dzieci i dorośli czytają jedną książkę w miesiącu - obowiązkowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Michał Hindera
(MiTaL324)
Nowicjusz
Ja zawsze byłem i jestem czwórkowy w szkole.Lubię i umiem czytać książki . Śmiać mi się chce jak będę potrafił czytać w ich języku(dopiero się uczę) a oni nieee . Powinni coś z tym zrobić bo taka sytuacja może obniżyć poziom inteligencji i Norge . Język też mają prymitywny że tak powiem ... no ale ciekawy Pozdrawiam wszystkich ! : * ps. Może docenią że większość polaków jest mądrzejsza od nich .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty

(ziuek)
Początkujący
Wg badan ktore mialem okazje czytac jakies 6 lat temu w PL wtorny analfabetyzm obejmowal ok 80% polakow.... wiec jak widac norwedzy nie wypadaja wcale tak zle...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
gdzie to wyczytales w angorze czy w fakcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ebkas-chodzilo mi o charakter pisma,a wlasciwie jego calkowity brak.
ich wogole nie ucza odrecznego pisania,coz maja laptopy wiec po cholere reke meczyc....,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Mariusz ---
(MB0)
Wiking
A czy Ci ludzie maja prawo wyborcze? Oczywiscie, ze tak! Dlatego demokracja jest nielogiczna i tym samym zla, co dobrze widac obecnie na swiecie, w Polsce, Norwegii itp. Przytlaczajaca wiekszosc ludzi nie ma pijecia o polityce, historii i ekonomii, ale wszyscy glosuja. A sproboj zabrac komus "prawo" do glosowania! Dlatego jest jak jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
167 Postów

(miodopłynny)
Stały Bywalec
MB0 napisał:
A czy Ci ludzie maja prawo wyborcze? Oczywiscie, ze tak! Dlatego demokracja jest nielogiczna i tym samym zla, co dobrze widac obecnie na swiecie, w Polsce, Norwegii itp. Przytlaczajaca wiekszosc ludzi nie ma pijecia o polityce, historii i ekonomii, ale wszyscy glosuja. A sproboj zabrac komus "prawo" do glosowania! Dlatego jest jak jest.

Nielogiczna?
Logika demokracji m.in. polega na tym, że każdy może się wypowiedzieć.
Również ty tu na forum .
W innych warunkach mógłbyś się nie spodobać jakiemuś możnowładcy i co wtedy panie MBO?

A czym mierzyć skutek? Podejrzewam, że masz na to gotową odpowiedź...
/umówmy się, logiczne i słuszne wg pana, panie MBO, jest jedynie to, co niesie ze sobą kościół katolicki. Z tym, że to już było przerabiane w innym wątku/.
Amen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomasz Gabriel Bartoszewicz
(øl rødhåret bjørn)
Nowicjusz
Nie każdy musi być edukacyjnym orłem . . .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Mariusz ---
(MB0)
Wiking
> Nie każdy musi być edukacyjnym orłem . . .
Zgadzam sie. Ja nie potrafie np. projektowac mostow i nie chce miec prawa do glosowania, ktory projektant jest najlepszy.

>Logika demokracji m.in. polega na tym, że każdy może się wypowiedzieć.
Nie mam nic przeciwko. Jednak demo-kracja to wladza ludu, czyli lud wybiera, a to juz jest niebezpieczne, jak widac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok