Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Strajk bankowy odwołany - Norwegia

Czytali temat:
(575 niezalogowanych)
1 Post
imię nazwisko
(mrhari)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Strajk bankowy odwołany
No to fajnie. Ludzie którzy dzień w dzień obracają gotówką innych chcą więcej pieniędzy. I te pieniądze dostają. Ciekawe kiedy pęknie kolejna bańka mydlana. Szkoda nawet komentować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Chyba troche mylisz pojecia. Nie chodzilo tu o ogromne bonusy dla szefow, ale o zwykle podwyzki dla "szeregowych" urzednikow instytucji finansowych. Uwazasz, ze nie maja oni prawa do podyzek/poprawy warunkow pracy, tylko z uwagi na branze, w ktorej pracuja?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
normalne , ostatnio taki strajk był w 1976 roku , więc nie ma co się tak smucić , każdy o coś walczy - dopowiem tylko że strajkowało ok. 15500 pracowników bankowych i wywalczyli średnio od 5000 do 10500 nok więcej do wypłaty miesięcznej .

gdyby tak Polacy jeszcze postawili się chociaż trochę w niektórych sektorach

ale każdy boi że straci pracę , a co nie którzy to nawet za darmo już mogą tutaj robić

szkoda słów....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
powiatowy myśliciel napisał:
normalne , ostatnio taki strajk był w 1976 roku , więc nie ma co się tak smucić , każdy o coś walczy - dopowiem tylko że strajkowało ok. 15500 pracowników bankowych i wywalczyli średnio od 5000 do 10500 nok więcej do wypłaty miesięcznej .

gdyby tak Polacy jeszcze postawili się chociaż trochę w niektórych sektorach

ale każdy boi że straci pracę , a co nie którzy to nawet za darmo już mogą tutaj robić

szkoda słów....

Podwyzka wyniesie od 5.400,- do 10.500,- ale w skali ROCZNEJ, powiatowy. Odpowiada to sredniemu wzrostowi plac o 4,2 %.

szkoda slow....

www.finansforbundet.no/Systemsider/Forsi...ir-blir-ikke-streik/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
tak w skali rocznej

z resztą i tak szkoda słów , dobrze o tym wiesz Veileder , tym bardziej wiesz bo widzisz kto przychodzi do NAV

nie pisz mi że wszystko jest dobrze bo zobaczyć prawdę może tylko ten co już bardzo dużo wie --- a tacy ,,początkujący,, tutaj to są robieni na szaro w każdym miejscu

jak nie umiesz się odszczekać tutaj bezpodstawnie to można stworzyć sobie swego rodzaju niewolnika co zrobi tak jak my zechcemy i ,,zatańczy tak jak się mu zagra,,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie ośmieszam ciebie Veileder , skoro piszesz że pracujesz tam gdzie pracujesz to wnioskuje że jesteś osobą wykształconą , pracy nie dostałeś przez Adecco ,tylko znalazłeś sam -- wnioskuję też że przebywasz już tutaj bardzo długo , albo od bardzo dawna albo po prostu urodziłeś się w tym kraju i stąd to wszystko

nie znam wielu osób które piszą cokolwiek mądrze i z tzw. świadomością tego co piszą -- dla tego nie będę ciebie chwalił ani ganił ,, pozostawię sobie dla siebie moje rozważania na ten temat

u mnie masz plus i tyle
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Mnie tylko ciekawi ile zysku wykrecili na prowizjach od wyplat gotowkowych.. Z mojego punktu widzenia akcja byla czysto spekulacyjna...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Sethur napisał:
Mnie tylko ciekawi ile zysku wykrecili na prowizjach od wyplat gotowkowych.. Z mojego punktu widzenia akcja byla czysto spekulacyjna...

Zalezy, gdzie masz konto. Ja nie place zadnych prowizji...

PS. Nie dawajcie Sethurowi + ani -. Podoba mi sie stan jego KONTA na MN
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie przesadzaj Veileder , każdy bank ma swoje zasady pobierania prowizji , jedyny bonus to taki że jeśli korzystasz z bankomatów swojego banku lub banków z którymi bank ma zawarte umowy itd. -- co w takim razie z wypłatą gotówki za granicą ??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
powiatowy myśliciel napisał:
nie przesadzaj Veileder , każdy bank ma swoje zasady pobierania prowizji , jedyny bonus to taki że jeśli korzystasz z bankomatów swojego banku lub banków z którymi bank ma zawarte umowy itd. -- co w takim razie z wypłatą gotówki za granicą ??

Tez nie place prowizji (nawet za transfer z konta w N na konto w PL/D). Podawalem juz wczesniej linki do bankow, ktore nie pobieraja ZADNYCH prowizji za wyjatkiem rocznej oplaty za VISE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok