Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasiłek ciążowy - Norwegia

Czytali temat:
Rafal_ R6 jan paweł Kasia K Ewa Adam Ole_Nordmann (1178 niezalogowanych)
6 Postów
jowita nowak
(jowi111)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zasiłek ciążowy
mam pytanie mam pozwolenie pracuje w norweskiej firmie ale mam umowe polska czy jak jestem w ciazy to przysluguja mi wszystkie swiadczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Monika Janowska
(monij)
Wiking
Cieszę się, ze trafiłam na to forum bo znalazłam tutaj wiele przydatnych wiadomości.
Piszę bo nie trafiłam na taki przypadek odnośnie zasiłku macierzyńskiego piszecie, ze żeby uzyskac zasiłek macierzyński trzeba mieć przepracowane 6 z 10 miesiecy (to moze sie liczyc miesiąc przed ciążą i 5 ciąży?) czy tyczy się to także gdy zmienię pracodawcę?? (będąc w ciąży) ale będę miała ciągłość pracy..
i jeszcze jedno czy mając mowę na czas próbny np 6 mcy to czy mozna w tym czasie kozystac ze zwolnienia lekarskiego? (chodzi mi o to czy mogą za to zwolnic?

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
ANNA WILKOSZ
(ANJAA)
Wiking
Mieszkam od roku w Norwegii i mam pracęna czas nieokreślony czy mogą się ubiegać o kredyt na auto . proszę o jakieś rady na ten temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Aleksandra212
(Aleksandra212)
Wiking
Witam, pracuje od roku w restauracji na stanowisku asystentki szefa restauracji. Mam kontrakt na 100% jednakże często nie wypracowuje swoich godzin. Wszystko spowodowane sytuacja w pracy(w okresie letnim pracuje znacznie więcej godzin niż zimowym) moje pytanie brzmi:
Jak naliczana jest kwota zasiłku ciążowego w takim przypadku? Czy wyliczana jest średnia zarobków? Czy liczą się ostatnie 3pensje od momentu, w którym przejdę na zasiłek... Hmmm z góry dziękuję za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok