Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
kristofer kowalski Elżbieta Halinowska Piotr Gawrys (5443 niezalogowanych)
132 Posty
Stały Bywalec
Mam pytanie.Pracuje legalnie prawie 2 lata mam auto na polskich blachach.Zona i dzieci mieszkaja w Polsce.Mamy wspolne tam zameldowanie.Czy jesli zona przyjedzie do mnie w odwiedziny i bedzie ona prowadzic ten samochod to czy jest to legalne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
misio pysio
(MisioPysio)
Wiking
Witam.
mam takie jedno male pytanko...
Posiadam w Norwegii polski samochod ktory stoji sobie w zamkniety w garazu juz od jakiegos czasu poniewasz niemoge go uzywan na terenie NO dodatkowo niemam takiej potrzeby poniewasz mam do dyspozycji 24h auto sluzbowe.
dlatego chcialbym dowiedziec sie czy aby wywiesc teraz moj samochod z norwegii moge to zrobic na "Lawecie" bo jak wiadomo jesli mnie nim zatrzymaja to zostane obciazony kara. Prosze o pilna odpowiedz
z Gory dziekuje i Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
monika seemann
(monato1)
Wiking
Witam mam pytanie mąż pracuje w Norwegii już 3 lata odwiedza mnie i dziecko raz na 2 miesiące ,ma umowę o prace na czas określony 1 rok (odnawialną co roku) chcę przeprowadzić się do męża i chciałabym użytkować samochód na polskich blachach chociaż przez rok właścicielem samochodu jestem Ja mąż figuruje jako współwłaściciel . Moje pytanie brzmi czy Ja i mój mąż będziemy mogli jeździć samochodem bez opłacenia cła i jeżeli tak to jakie formalności musimy spełnić
Z góry dziękuje i Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
artur arti
(artgeb)
Wiking
Zepsuło mi sie autko na polskich tablicach stoi w norwegi wyliczylem że koszt transportu do polski i naprawy może sie okazac rownowarty ceny rynkowej auta w polsce .W zwiazku z czym mam pytanie czy moge zezlomować auto w norwegi i wyrejestrowac je w polsce .Czekam na porady lub inne propozycje z góry dzięki.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
ryszard ir
(55ryszard)
Wiking
witam
pytam wiec dlaczego jeszcze tylu polakow jezdzi na polskich blachach mimo tych przepisow ,przeciez 90% polakow ma umowy stale i ma tylko 28 dni urlopu wiec nie moze sobie pozwolic na jezde 5 razy w roku(znajac ciulaczy) dlaczego wiec policja celna nie sprawdza dokladniej tych cwaniaczkow przeciez wystarczyla by kontrol w okresie urlopow,swiat wielkanocnych i przyjazdow w nowym roku i mieli by wszystkich -nieuczciwych-wystarczyla by tylko dokladniejsza kontrola biletow za promy z calego poprzedniego roku np. pozdrawiam wszystkich uczciwych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
kurde a co ty sie tak czepiasz innych!!!!! nie zaprzataj sobie tym glowy, nie masz innych problemow jak zajmowanie sie wygladaniem w nor polskich blach? żenada!
patrz na siebie, co ci to przeszkadza czy ktos jezdzi sobie czy nie, sam ryzykuje.
Oczywiscie cenie sobie uczciwosc ale w tym wypadku nie dzieje sie nikomu krzywda jesli ktos tak wlasnie robi!!!!
Ps. tak oceniesz na forum, a bierzesz pod uwage ze niektorzy maja wlasne firmy w Polsce, albo rodzine z ktora sa zameldowani w Polsce i rzeczywiście jeżdza tam czesto .. itp
Ty jescze bedziesz wyliczac urlopy...
nie rozumiem dlaczego Polacy za granica nie moga byc solidarni, czemu jestes taki zlosliwy, cieszy cie to czy co? bedziesz jescze potrzebowal pomocy, nie mowiac, ze czasem mozna nagiąć przepisy, i pewnie jakby chodzilo o ciebie to pewnie nie bylo by problemu...
" kazdy tylko o swojej dupie mysli" -jesli tak musi byc to nie złorzeczmy na innych chociaz!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
cd: chociaz!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
ryszard ir
(55ryszard)
Wiking
nie cierpie cwaniaczkow- cos cie dotknelo oj oj masznie czyste sumienie hihihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Małgorzata Wawrzeniuk
(gosiatchek)
Wiking
Witam, jak to jest jak chce przyjechac do Norwegii, auto mam zarejestrowane w anglii i jest na angielskich tablicach, chce mieszkac i pracowac w norwegii, ale przez pierwsze miesiace mojego pobytu chce uzytkowac angielski pojazd, czekaja mnie jakies dodatkowe koszty lub utrudnienia?? z gory dziekuje za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Beata B.
(BettiB84)
Wiking
Ja mam do sprzedania autko na polskich blachach, jest w norge oczywiscie, dobry stan, 5- cio letni van. jesli Cie interesuje, napisz na priv.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok