Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
kristofer kowalski Elżbieta Halinowska Piotr Gawrys (5448 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
kry1 napisał:
witam serdecznie mam pytanie czy polska firma wpadajaca do Norwegi na kontrakt by wykonac jakies zlecenie tez morze mniec problemy z altem na pl
W POŚCIE ... PIĆ ALKOHOL , TO ZBRODNIA ...!
---
Piłeś nie pisz ... !!! .

Piszesz , to przeczytaj trzy razy , zanim raz zamieścisz post na Forum ...
---
Paranoja z tymi przybłędami ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
miti35 napisał:
jasta102 napisał:
miti35 napisał:
Sluchaj pwiatowy ja trzymam sie tego co powiedziano mi w urzedzie celnym i tego sie trzymam.Powiedzialem,ze mam rodzine w Polsce(zona dzieci) odwiedzam ich srednio 7 razy do roku(o to mnie pytano)i tyle.Dostalem odpowiedz,ze moge sie poruszac autem ale w samochodzie mam miec cala dokumentacje czyli akt slubu,wspolne miejsce zamieszkania w Polsce,bilety do domu i nie musze starac sie o zadne pozwolenie na uzywanie samochodu.Tak jak powiedzialem tego sie trzymam ale tez nikomu nie bede nic wmawial bo kazdy niech robi jak uwaza.
to ja ci powiem co ci mogli powiedzieć w Toll

www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?i...entid=44780#Pendlere

Personer som arbeider i Norge og som har felles hjem med ektefelle eller barn under 18 år bosatt i utlandet, kan også bruke utenlandsregistrert motorkjøretøy i Norge. Det kreves at han eller hun jevnlig besøker ektefelle eller barn i utlandet, normalt minst en gang i måneden. Ektefelle eller barn kan/må ikke være innmeldt i norsk folkeregister

normalnie musisz tą swoją żonę odwiedzać minimum jeden raz w miesiącu abyś sobie polskim szmelcem pojeździł

A dlaczego polskim szmelcem,moze to wypasiona bryka...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
maria vernersen
(majamama)
Wiking
A nam zatrzymali na granicy samochod nissan x-trail, pomimo, ze jestem polka, ale maz norweg. Mieszkamy glownie w Polsce, mamy dom, ja mam rente w Polsce, nie pracuje, ale mam adres rowniez w Norwegii. Oddali po 3 miesiacach, dzieki znajomosciom meza. I zakazali wjezdzac nim do Norwegii !!! Adwokat z Oslo twierdzil, ze chyba nie oddadza - clo wyznaczyli na 174 000 nok !
Kupilismy potem auto na norweskich tablicach i juz tym polskim nie wjezdzamy do Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Atom)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Atom napisał:

mieszkam tu od siedmiu lat pracuje na stałe i pomykam na polskich blaszkach ,trzy tygodnie temu na E6 przed Oslo kontrola celna i policji stwierdzila ze moge dalej smigac...szerokosci[/quote]

a to ciekawe...
szkoda, ze nie napisałes na jakich zasadach tu mieszkasz i jak czesto jezdzisz do PL.....
wiec wyszło jak ..... takie chuj wie co > chwalisz sie czy zalisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
chołoto!!!jezdzijta na PL blachach, wielu sie udaje po wiele lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
P Ż
(BBefore)
Wiking
witam
podobno coś się ostatnio znów zmieniło w tych przepisach
czy redakcja może to potwierdzić, ew. opisać?
pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
P Ż
(BBefore)
Wiking
witam
podobno coś się ostatnio znów zmieniło w tych przepisach
czy redakcja może to potwierdzić, ew. opisać?
pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Tu rozwiejesz wszystkie sowje watpliwosci. Ostatnia aktualizacja 06.06.2013.
www.toll.no/templates_TAD/MainTopic.aspx...8&epslanguage=no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
P Ż
(BBefore)
Wiking
Dobre!
dzięki Lindemans
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3