Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
kristofer kowalski Elżbieta Halinowska Piotr Gawrys (5449 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
zanim zadacie jakiekolwiek pytanie, to błagam przeczytajcie juz zadane i pomiedzy nimi są juz odpowiedzi!!!!!!!!
P. Barbara opisala kazdy przykłąd z osobna i tak prosto, łatwo i zrozumiale, ze dziecko by ogarnęło te odpowiedzi!!!!!!!
czy wy macie po 8 klas skonczone, czy iloraz int na poziome down-a z anglii?!!!
przykład, pisze dziewczyna: moj chłopak przebywa w norge ponad rok i samochód zarej jest na niego, czy ja moge uzytkowac ten samochód?
odp brzmi: nie kurwa, nie kobieto!
bo tolli nie obchodzi ile ty tu jestes, auto stoi na twojego boyka i chuj, kapota!
połowa pytan jest tej samej tresci, tylko rózni sie błędami ortograficznymi!
czytac ze zrozumieniem prosze!
serdeczne pozdrowienia dla P, Basi, ktora juz przestała odp, bo rece jej opadły )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ze nie wspomne juz o ortografii i gramatyce (
Jedni z nas jezdzą do PL czesciej, mają tam rodziny i spełniaja warunki pozwalające na uzywanie auta na numerach polskich!
A, ze ciebie to boli, to juz Twoja sprawa i Twój problem.....
Proponuje zamiast lansu po wsi, zakasac rekawy i odłozyc pare groszy na porzadne auto zamiast varebilla i nie robienie fochów na kogos kto porusza sie LEGALNIE po Norge, bo zazdrosc i zawisc to nic dobrego.....
Tak jak pies ogrodnika: sam nie zezre bo syty, ale drugiemu nie odda.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
A G
(dron68)
Nowicjusz
i zazdrostny.Nie mam varebil,tylko auto 5 osobove.Tez jezdze do Polski.Jestem o wele dluzej od ciebie w Norge i troche wiencej wiem.Tylko wkurwiaja mnie tacy polaczki-cwaniaczki,co mysliom ze podbili Norwegje.A potem zjebana opinia dla wszystkich.A w sprawie" legalnego" poruszania sie po Norge to twoja sprawa.Wiem ze trzeba miec tillatelse.Bo sam to mialem pare lat temu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
Rafał Gadomski
(gadom) Online
Założyciel MN
ciekawy artykuł
Zgłoś wpis
132 Posty
Stały Bywalec
Dzwonilem do toll i przedstawilem sytuacje jaka mam i powiedziano mi ,ze moge jezdzic na polskich blachach a jestem juz czwarty rok tutaj i tyle zadnego pozwolenia nie trzeba.Uwazam ponadto,ze jesli ktos chce niech jezdzi na norweskich tablicach albo polskich jego sprawa.Niech tym interesuje sie tutejszy urzad celny a nie jakis zazdrosny rodak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
hahaha miti35 jeździć możesz na zasadzie turysty nikt ci tego nie zabroni , ale kiedy podejmujesz pracę najdłużej możesz poruszać się nim do 3 miesięcy , później niestety to już twoja sprawa jak Ciebie policja zatrzyma do kontroli
jeszcze żeby ciebie ośmieszyć to dam ci prosty przykład twojej nie wiedzy : otóż Szwedzi którzy dojeżdżali swoimi autkami na rejestracjach szwedzkich do pracy mieli nie dawno wielkie zmartwienie ponieważ dostali wyraźny nakaz kupna auta norweskiego jeśli chcą dalej pracować legalnie w Norwegii .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
masz sobie poczytaj jeden z drugim na czym to wszystko polega bo filozofów nie brakuje na forum

www.nyinorge.no/pl/Nowicjusz-w-Norwegii/...anego-w-innym-kraju/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Ja bym proponowala tym osobom powrot do Polski i zakonczenie podstawowki na poczatek. Kazdemu czasem zdarzy sie blad. Nie wszyscy skonczyli polonistyke, ale jak sie juz czlowiek w taki sposob wypowiada i robi bledy w tak prostych wyrazach, to cos jest z nim nie tak. Czasem sie zastanawiam czy to w ogole mozliwe, zeby tak pisac, czy moze ci ludzie sobie tylko zartuja?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
powiatowy myśliciel napisał:
masz sobie poczytaj jeden z drugim na czym to wszystko polega bo filozofów nie brakuje na forum

www.nyinorge.no/pl/Nowicjusz-w-Norwegii/...anego-w-innym-kraju/

Najpierw to trzeba umiec czytac .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
Sluchaj pwiatowy ja trzymam sie tego co powiedziano mi w urzedzie celnym i tego sie trzymam.Powiedzialem,ze mam rodzine w Polsce(zona dzieci) odwiedzam ich srednio 7 razy do roku(o to mnie pytano)i tyle.Dostalem odpowiedz,ze moge sie poruszac autem ale w samochodzie mam miec cala dokumentacje czyli akt slubu,wspolne miejsce zamieszkania w Polsce,bilety do domu i nie musze starac sie o zadne pozwolenie na uzywanie samochodu.Tak jak powiedzialem tego sie trzymam ale tez nikomu nie bede nic wmawial bo kazdy niech robi jak uwaza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok