Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polacy w Norwegii stłoczeni w pułapkach pożarowych - Norwegia

Czytali temat:
(270 niezalogowanych)
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Polacy w Norwegii stłoczeni w pułapkach pożarowych
To zdjęcie wygląda jak slumsy w Indiach a mieszkają tam obywatele Polski - Europejczycy! Jak można się tak szmacić dla kasy?!! Gacie na gwoździu i wiadro na szczyny obok czajnika, na budowie śmierdzi bo jak tu się wykąpać skoro woda tylko w butelkach PET.. żenada. Ale co najgorsze: Polacy sami się na to zgadzają a po jakiimś czasie sprawa wychodzi na jaw i jest afera, wywiady, narzekanie. Na szczęście tym razem wyszło na jaw zanim zdążyli się spalić żywcem. Czy na prawde Polacy umieją myśleć wyłącznie po fakcie? ..cóż "Polak mądry po szkodzie."
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
na promie pija z rekawa grzaną wodke, bo nie wolno, pala fajki za 300 nok(przemyt), chodza po knajpach, gdzie pwi koszt.65 nok, ale zeby kur.... sie zrzucic w 34 i wynając jakis fajny kąt, to szkoda kasy..........
ja sie ich nie załuje, bo sami sie godza na takie zycie i poniewierke...
wszedzie jest to samo, czy to w uk, czy w danii, czy szwecji.... czesc z nas zyje na poziomie "ludzkim" płaci za wynajem, intergruje sie ze społeczenstwem, walczy o dobrą opinie, itd... natomiast jest tez czesc ludzi, którzy myslą,ze po pół roku, góra roku dorobią sie takich pieniedzy, ze stac ich bedzie na dom w pl, samochód i kupe kasy na koncie, z której bedzie taki procent, ze nie trzeba bedzie juz nigdy pracowac......(
ot, nasza mentalnosc.....
PS: Najbardziej smiesza mnie ludzie, którzy w wieku poiedzy 3040 lat mówią" ja sie juz w zyciu napracowałemłam i nie musze sie juz zabijac...."
przeciez gdyby nasi rodzice mieli podobne zdanie 20 lat wstecz, to było by z nami naprawde krucho.....
wiec do roboty i ie narzekac, bo gorzej było i bravo bili......
PSII: Własnie dostałem wypowidzenie z pracy, wiec od 1 stycznia jestem bezrobotny....czy ktos wie, czy w No jest to oficjalna droga do wreczania wypowiedzenia(email) czy powinienem otrzymac to na papierze?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
pomyslcie, co było by z nami, dyby nasi rodzice powiedzieli tak 2030 lat wstecz? było by krucho.......
Wiec do roboty rodacy, bo gorzej było i bravo bili
PS: Ja własnie otrzymałem wypowiedzenie z pracy i po 2 latach w jednej firmie musze odejsc i szukac pracy od 1 stycznia....
PSII: Czy któs sie orientuje, czy to jest ok i fair w No, jesli pracodawca zamiast wreczyc dokument z wypowiedzeniem umowy, wysyła go emailem?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Masz rację mariusz to tylko i wyłącznie mentalność. Kumpel norweg pracuje w remie i śmieje się że polacy przychodzą i kupują zawsze to samo: loff albo kneipp za 4 korony i najtańsze piwo, ewentualnie lebara i wszystko do ręki bo reklamówka kosztuje 50 øre.. a ile ja to się nasłuchałem od Polaków że norweskie żarcie jest do niczego. Auto na gaz i zużyje taki pół baku żeby znaleźć stację z LPG. Takich historii jest mnóstwo. PRL i komuna robi swoje.. myślałem, że okres mycia i gromadzenia jednorazowych kubków już sięskończył.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
żeby nie było że się czepiam.. w Norwegii jest cała masa innych nacji. Oni nie mają takich problemów. W żadnym pożarze nie zginął Litwin, nie ma ich także na protestach w Oslo, nie skarżą się na dumping, jeśli kogoś w Norwegii oszukano to z pewnością był to polski pracownik. Hmm.. dziwne prawda?

P.S. Ja miałem podobną sytuację kiedy pracowdawca wysłął skan kontraktu bo mu się śpieszyło. Dałem odpowiedź przez telefon, a 2 tyg po rozpoczęciu pracy dostałem kontrakt na papierze pocztą, do podpisania i odesłania. Więc wypowiedzenie e-mailem nie jest raczej prawomocne, ale i tak nie zmienia to faktu że pracodawca ci je wręczył. Powodzenia w znalezieniu nowej pracy.. jaka branża?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
juz mam nowa prace ) tzn, chyba, poniewaz dostałem zapewnienie póki co, ze od stycznia mógłbym zacząc ) tyle, ze firma miesci sie w Drammen, a ja mieszkam w vest agder.....ale cóż, jak mus to mus....
jestem kierowca ciezarówki
Niestety kryzys dopadł i moja firme , kótra bankrutuje od stycznia na 99%.....
PS: Wypowiedzenie wysłane emailem nie ma zadnej wartosci i nie stanowi wiążącego dokumentu, poniewaz dzis to spradziłem co mnie cieszy, poniewaz mam miesiąc extra zapłacony(bede miał)!
Dam rade
Tak , tak rekłamówki sa "drogie " w No.......
Wstyd czasem sie przyznac, ze człowiek jest Polakiem.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
w zwiazku z tym, kontynuując nasz dialog, chciałbym skorzystac z okazji i pprosic o info kogos, kto zna, wie gdzie w okolicach Drammen mozna zalezc dom dla 23 osób do 6 tys nok?
Kontakt na priv, gg, badz tel, który jest podany w dziale ogłoszenia
Sorry i mam nadzieje, ze nie naraze sie adminom za rozmywanie tematu, ale wiele osób nie zaglada nawet do działu "szukam mieszkania" a co nie co wie......
pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok