- Jak będzie jeszcze większa grupa, to Lech Wałęsa przyjdzie z wami protestować - mówiła do zebranych żona Wałęsy. - Dziękuje wam za wsparcie! Przyszłam zamanifestować swój sprzeciw względem tego małego człowieczka, który boi się dzisiaj - bał się też w czasie stanu wojennego, kiedy schował się w czterech ścianach z kotem - kontynuowała, na co tłum odpowiedział hasłem: "Precz z Kaczorem!"
Żona byłego prezydenta wyrażała ubolewanie, że "nie można liczyć na Kościół". - Za co Wałęsa ma przepraszać? Gdyby Wałęsa nie rozmawiał z komunistami, to nas by tu nie było. Ja mogę gwarantować, że nikogo nie sprzedał i nie brał żadnych pieniędzy - zapewniała. Jak dodawała, rządy Platformy nie były dobre dla społeczeństwa, ale dzisiaj "czuje się zniewolona". Podkreślała, że pod jej domem pojawiają się wciąż dziennikarze. Na scenie towarzyszyła jej m.in. Henryka Krzywonos.
wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/15-tysiecy...al-dziekujemy/mdm66g
Żona byłego prezydenta wyrażała ubolewanie, że "nie można liczyć na Kościół". - Za co Wałęsa ma przepraszać? Gdyby Wałęsa nie rozmawiał z komunistami, to nas by tu nie było. Ja mogę gwarantować, że nikogo nie sprzedał i nie brał żadnych pieniędzy - zapewniała. Jak dodawała, rządy Platformy nie były dobre dla społeczeństwa, ale dzisiaj "czuje się zniewolona". Podkreślała, że pod jej domem pojawiają się wciąż dziennikarze. Na scenie towarzyszyła jej m.in. Henryka Krzywonos.
wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/15-tysiecy...al-dziekujemy/mdm66g