majkir napisał:
hm.. ok, jesteśmy parą młodych i ambitnych ludzi którzy bardzo się kochają więc chcieliśmy mieć dziecko ze sobą. wiedząc że w polsce nie jest kolorowo myśleliśmy o emigracji. ktoś rzucił hasło - wyjedzcie do norwegi tam będzie lepiej pod wzgledem pracy dla was a narodziny dziecka będą łatwiejsze bo państwo wam pomoże jeżeli bedziecie płacić podatki. który z idiotów uważa że staranie się o dobro rodziny w legalny sposób to coś złego lub nieodpowiedzialnego i który mądry wytłumaczy mi jak że skoro chce zarabiać legalnie jestem pasożytem. reasumując Wy też wyjechaliście wiec nie strugajcie patriotów skoro wiadomym jest ze sami byliście na garnuszku obcego państwa.
topic założyłem żeby zweryfikować niepewne informacje o dobrodziejstwach Norwegi do której i tak sie wybieraliśmy więc nie widzę problemu.
a czy jesteście parą mądrych i przewidujących ludzi?? czy kolejność waszych działań nie powinna być trochę inna? wyjazd przez jedno do Norge, znalezienie pracy i płacenie podatków, zorganizowanie jakiegoś kąta do mieszkania dla obojga i na końcu PRZEPROWADZANIE CZYNNOŚCI SŁUŻĄCYCH POCZĘCIU DZIECKA
PS
to nigdy nie pomaga żadne państwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to trzeba zabrać innym, tym co mają na tyle w głowie, aby coś mieć. to tylko to pier... państwo zabiera tym co myślą głową i daje tym co myślą ...... czym innym