Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

macierzynski - Norwegia

6 Postów
renhold11
(renhold11)
Wiking
Witam!
Chciałabym sie zapytac czy jesli jestem na zasiłku dagpenger a spodziewam sie 2-ego dziecka to mam prawo do zasilku macierzyńskiego??Czy jest tu jakas mama która mogłaby mi pomóc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
renhold11
(renhold11)
Wiking
Witam!
Chciałabym sie zapytac czy jesli jestem na zasiłku dagpenger a spodziewam sie 2-ego dziecka to mam prawo do zasilku macierzyńskiego??Czy jest tu jakas mama która mogłaby mi pomóc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
renhold11 napisał:
Witam!
Chciałabym sie zapytac czy jesli jestem na zasiłku dagpenger a spodziewam sie 2-ego dziecka to mam prawo do zasilku macierzyńskiego??Czy jest tu jakas mama która mogłaby mi pomóc?

Tak. Tyle, ze ten macierzyński będzie takiej wysokości jak zasiłek.
Chyba ze jestes krótko na zasiłku i do wyliczeń wejdą jeszcze miesiące jak pracowałaś.
Obliczają to biorąc pod uwagę trzy najlepsze miesiące z sześciu które miałaś płatne w ciagu 10 ostatnich - mam nadzieje ze rozumiesz i nie zagmatwałam U mnie było akurat tak, ze nie miałam pensji w każdym miesiącu takiej samej, wiec wyliczyli średnią. Jeżeli tobie bedą sie wliczaly miesiące z pracy i zasiłek, to tez na takiej samej zasadzie wylicza ci średnią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
renhold11
(renhold11)
Wiking
Tylko ze ja nie pracowałam jeszcze w tym roku ponieważ skończył mi sie macierzyński w lipcu a od września przeszłam na zasiłek .Czyli oni wezmą średnia z mojego macierzyńskiego i zasiłku dagpenger ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
renhold11 napisał:
Tylko ze ja nie pracowałam jeszcze w tym roku ponieważ skończył mi sie macierzyński w lipcu a od września przeszłam na zasiłek .Czyli oni wezmą średnia z mojego macierzyńskiego i zasiłku dagpenger ?
Tak, dlatego ze macierzyński to jest pensjonsgivende inntekt, gdzie rownież płacisz podatek. W 27 tygodniu ciazy musisz złożyć o foreldrepenger. Oblicz sobie ile ci wejdzie miesięcy z poprzedniego macierzyńskiego a ile z zasiłku. Zastanawia mnie dlaczego dopiero od września jestes na dagpenger? Nie wiem jak podejdzie do tego Nav, ze masz przerwę, bo piszesz ze w lipcu ci sie macierzyński skończył.
Najprościej zaloguj sie na swojej stronie Nav i wyślij im zapytanie. Nie chodź i nie dzwon, bo otrzymasz rożne odpowiedzi, za które potem nikt z Nav nie weźmie odpowiedzialności.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
bor11
(bor11)
Początkujący
I nie będzie żadnych alimentów. Koniec!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
renhold11
(renhold11)
Wiking
Dlatego miałam przerwę bo skończył mi sie macierzyński i poszłam na urlop do września a wyszło jak wyszło ze zamiast do pracy miałam wrócić to wróciłam na zasiłek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok