Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PORÓD W DRAMMEN - Norwegia

Czytali temat:
Michal Wudniak magdalena górak Anna Paw Lily Liliana Marta Bethke Anna Hanna Dorota Dorota Kosmetyczka Edyta Emila En Ania Ania RICO14102 Marlena Bukowska (2662 niezalogowanych)
31 Postów
Nowicjusz
Witam, może ktoś napisać co należy ze sobą zabrać do porodu w Drammen? dla mamy i maluszka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Marta Nowak
(marta446442)
Wiking
No własnie moze ktoś wie ?? Tez mnie to pytanie nurtuje a poród mam w maju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Maia T.
(Maia)
Wiking
Witam. Rodziłam w Drammen. Brałam ze sobą jedną niedużą torbę, a w niej m.in: piżama (tylko nie koszula ), kosmetyki, klapki, bądź pantofle (niektóre kobitki chodziły w adidasach), ubranie na wyjście ze szpitala dla siebie jak również dziecka. Całą resztę zapewnia szpital. W razie pytań chętnie odpowiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Drogie przyszle mamy!

Nie zapomnijcie wziac ze soba karty ciazowej ( helsekort for gravide ) oraz karte typu krwi.

Warto jest tez pamietac o telefonie i ladowarce, o butach do uzywania pod prysznicem ( aby uniknac grzybicy stop ), artykulach higieny osobistej ( szampon, balsam, plyn do prysznica, balsam do ciala, plyn intymny do mycia ), kosmetykach i wygodnym ubiorze wg. uznania. Majtki powinny byc dostatecznie duze i elastyczne, aby zmiescily podpaski.
Jezeli ktoras z was ma ulubione wkladki do majtek, to tez trzeba je wziac ze soba - wybor w szpitalu jest ograniczony.

Wazne sa rowniez dobre, podtrzymujace staniki do karmienia + wkladki do stanika.

Szpial ma szlafroki, ale nie sa one krzykiem mody. Wez ze soba swoj ulubiony, w ktorym sie dobrze czujesz.

Ubiory dla noworodka wg. uznania. PS! - warto wziac czapke dla baby, one marzna w glowe.

Warto jest miec ze soba pieniadze/karte bankowa aby cos kupic w kiosku na dole + cos do czytania dla potrafiacych czytac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok