Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Paszport dla dziecka urodzonego w Norwegii. - Norwegia

22 Posty
Edyta Kozłowska
(edyta.kozlowska)
Wiking
Witam. Mam pytanie gdzie mogę złożyć dokumenty na wyrobieniu dziecku paszportu. Jakie dokumenty mi są potrzebne i ile czasu to trwa? Bardzo proszę o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
625 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
www.oslo.msz.gov.pl/pl/informacje_konsul...l_konsularny_kontakt

znajdziesz tam również bliższe informacje, albo/i nr tel. pod którym Ci ich udzielą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Edyta Kozłowska
(edyta.kozlowska)
Wiking
dziękuje bardzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Joanna Klimpel
(emisia)
Wiking
Hej mam pytanie czy aby złożyć dziecku wniosek o paszport w Oslo musi ono skonczyc pare miesiecy czy zaraz po porodzie mogę to zrobić.Dziękuje za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
emisia napisał:
Hej mam pytanie czy aby złożyć dziecku wniosek o paszport w Oslo musi ono skonczyc pare miesiecy czy zaraz po porodzie mogę to zrobić.Dziękuje za odp.

Mozesz skladac od razu, tylko dziecko musi miec zrobione zdjecie, na ktorym widoczne sa otwarte oczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Justyna J...
(jo_celyne)
Wiking
Jest ci potrzebny akt urodzenia dziecka wiec jak go dostaniesz to mozesz zalatwiac...
na ten akt czeka sie ok miesiaca od porodu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
SENTIX napisał:
jo_celyne napisał:
Jest ci potrzebny akt urodzenia dziecka wiec jak go dostaniesz to mozesz zalatwiac...
na ten akt czeka sie ok miesiaca od porodu

dodatkowo mozna przyspieszyc proces mozna pojechac do folkeregister i wypelnic papier na miejscu wtedy proces trwa okolo 7 dni krucjej

Tak jak mowi Sentix, mjej wszystkje papjery, a bendzje krucjej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Joanna Klimpel
(emisia)
Wiking
Dziekuje za wiadomosci muszę jakoś przez to przejśc jak zresztą inni polacy tu mieszkajacy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Wiking
Mozna tez poprosic w folke i wystawia akt ur. odrazu, ja tak dostalam a przy okazji wez tez pieczec apostille,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Monika Karpik
(MonikaKarpik)
Wiking
kamiliana88 napisał:
Mozna tez poprosic w folke i wystawia akt ur. odrazu, ja tak dostalam a przy okazji wez tez pieczec apostille,

Witam,
czy możesz napisać po co to apostille do oryginału aktu? co trzeba potwierdzać skoro to jest oryginał?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok