Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Karolina . Agnieszka Chojeta Ona 88 Łukasz . Angelina J. Katarzyna Wątor joannaa Justyna Kaha Dorota Młynarczyk Edyta ;) Adi8406 Wawelski (4561 niezalogowanych)
55 Postów

(paniola)
Nowicjusz
Prawidłowe odejście wód płodowych jest przy pełnym rozwarciu (na filmach ZAWSZE wody odchodzą wcześniej). Jeśli nie ma pełnego rozwarcia to przebijają pęcherz pł. w sytuacjach kiedy np skurcze robią się rzadsze albo kiedy wyczują, że w mocnym wciśnięciu się główki do kanału rodnego przeszkadza właśnie pęcherz z wodami. Jak jest pełne rozwarcie to raczej sam pęka, ale gdyby bardzo nie chciał tego zrobić to mu pomogą
Jak Ci się zaczną regularne skurcze to w takim razie zbieraj manatki i jedź czem prędzej na porodówkę, a gdyby chciały Cię odesłać do domu z powodu za małego rozwarcia to KONIECZNIE powiedz im, że 1wszy poród był ekspresowy.
A daleko masz do szpitala?
I ile trwał pierwszy poród (od pierwszych skurczy do urodzenia)?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Edyta Kozłowska
(edyta.kozlowska)
Wiking
35min. cały poród od początku do końca. Do szpitala mam jakieś 45 km.

Marta77 Czy masz może jakieś namiary na tą polska ginekolog która pracuje w tym szpitalu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(marta77)
Wiking
witaj
wiem że nazywa się Zabielska i pracuje nie na bloku porodowym, ale na ginekologii (to jest na innym piętrze). jak będziesz mieć wizytę kontrolną w klinice, to będzie to właśnie tam.
nie mam do niej telefonu, bo nie byłam jej pacjentką, ale zawsze możesz popytać, albo tam podejść jak będziesz oglądać blok porodowy
pozdrawiam ciepło
m.
aha - mam numer telefonu do kliniki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Edyta Kozłowska
(edyta.kozlowska)
Wiking
Dziękuje Ci Bardzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(marta77)
Wiking
trzymam kciuki.
napisz jak Wam poszło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Ja rodziłam w Bergen i mogę powiedzieć, że opieka super
Mój poród był bolesny i długi, bo skurcze regularne i częste miałam od 3 rano po 7 byłam w klinice, a urodziłam dopiero o 23.36 :O
Opieka w międzyczasie i po porodzie super, panie mi wszystko pokazały, mały nie chciał jeść z piersi i przez pare dni leżałam w szpitalu, aż się nauczył. Położna powiedziała, że mogę wyjść ze szpitala jak już będę pewna, że sobie poradzę
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Edyta Kozłowska
(edyta.kozlowska)
Wiking
ja już po porodzie muszę przyznać ze w tonzbergu szpital super super opieka i sami załatwili tłumacza polska doktor jestem bardzo zadowolona z opieki i przebiegu porodu. na szczęście wszystko poszło szybko rodziłam tylko 30 min mała urodziła się 50 cm i 3310 g
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
czesc wszystkim! Ja mieszkam w Horten, rodzic bede wlasnie w Tonsberg. To ciaza blizniacza, jednokosmowkowa, dwuowodniowa. Jestem pod kontrola lekarzy i poloznych i jak do tej pory jestem zadowolona z opieki. Wizyty mam co tydzien, z racji tego, ze to ciaza duzego ryzyka. Ostatnio przyjmowala mnie polska lekarz, bardzo mila. Zobaczymy jak to bedzie, kiedy przyjdzie mi rodzic) Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Edyta Kozłowska
(edyta.kozlowska)
Wiking
Jeżeli była to Ewa to bardzo miła lekarz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Kasia O.
(kasiaiwaldek)
Nowicjusz
Czy ma któraś z was namiary na tą Pani doktor?? Wprawdzie jestem dopiero w pierwszym miesiącu ale z pewnością się przyda.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok