Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Adam G. (1604 niezalogowanych)
10 Postów
MONIKA HAŁAS
(MONIKA7)
Wiking
.. tak jak już wspomniałam poznałam trochę Norwegię,
zauważyłam ale tylko na podstawie zwiedzania zę Oslo jest takie europejskie troche inne,niż trondthaim,czy inne miasta ciagnące sie wzdłuż od Stavanger. Ja oczywiście szukam pracy przez znajomych,że ktoś ma kogoś itd...z internetu nic nie wynika,przez ostatni miesiac nie pojawiło się żadne ogłoszenie dla kobiet gdzie można byłoby aplikowac

rozmawiam z Wami na dwoch płaszczyznach ,poruszam rownież wątek szkoły,bo wydaje mi sie że w takich miastach jak Oslo czy Bergen łatwiej o wieksze skupisko polaków młodzieży
jednocześnie wiem że musze miec minimum 10 h tygodniowo legalnej pracy żeby moj syn mogł chodzić tam do szkoły,ale wątek szkoły jest na najbliższe 8 miesiecy jest lużny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MONIKA7 napisał:...A Wy wszyscy jesteście tam sami?
... Co myślicie o Norwegi jako przyszłość dla waszych dzieci?

Hmm ...
Bardzo źle sformułowane pytania ...
---
Tu tak samo jak w Polsce , Każdy żyje własnym życiem .
---
Znam Osoby w Mojej Wiosce , Którzy Nigdy nie zaglądali na Polskojęzyczne Fora ... , ponieważ nie maja Takiej Potrzeby !.
---
A naprawdę cały czas , Żyją Sobie w zgodzie , tak z Norweską , jak i Polską Kulturą Rodzinną , a Ich dzieci mówią całkiem dobrze po Polsku .
--- z
Każdy z Nas jest Inny i nijak , można to konfrontować ...
---
Ach i och ... za drzwiami Święta ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
MONIKA HAŁAS
(MONIKA7)
Wiking
przepraszam ,owszem żle sformułowane pytanie. zalogowałam sie na forum dla mam ale tylko z dwie osoby mi coś wspomniały o dzieciach i tego jak widzą ich przyszłość w Norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jak

to jak,same +

- wychowanie bezklapsowe
(moze bic,pluc,kopac,wzywac policje - na rodzicow)

- rusefest - inicjacja sexualno/alkoholowa
(jak wyzej + bzykac sie po pijaku,gdzie i z kim popadnie)

- dorosle,wyzwolone zycie
(picie do nieprzytomnosci,ruchanie sie z przypadkowymi partnerami,turystyka pedofilska)

...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
MONIKA HAŁAS
(MONIKA7)
Wiking
dziwna odpowiedz
ale chyba tak na tych forach jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
brzydal napisał:
...jak

to jak,same +

- wychowanie bezklapsowe
(moze bic,pluc,kopac,wzywac policje - na rodzicow)

- rusefest - inicjacja sexualno/alkoholowa
(jak wyzej + bzykac sie po pijaku,gdzie i z kim popadnie)

- dorosle,wyzwolone zycie
(picie do nieprzytomnosci,ruchanie sie z przypadkowymi partnerami,turystyka pedofilska)

...

a jednak czasem potrafisz cos mądrego napisac..... : ))
dodałbym tylko, ze zarówno dzieci jebnietej lindemans jak i kilkadziesiąt tysięcy innych polskich dzieci dołaczy niebawem do grona analfabetów norweskich, którym 6x4 + 13 sprawia taki problem, ze siegaja po kalkulator...
Taka to edukacja w tym jakze "rozwinetym" czyms...
Ten kraj to porazka i wie to kazdy, oprócz polonorków > Porazka!
Sami norwegowie (ci normalni, choc to mała grupa), potrafia smiac sie z siebie samych, ze głaby są i tłumoki, ale łatwo o pracę, wiec sie kreci : )
Kto widział jak jedzą nozem i widelcem, ten wie o czym mowa

Dobry kraj pod wzgledem zarobków i niczego innego!

aaaaaaaaaaaaaaa zapomniałem dodac, ze zarobki tu maja sens, kiedy zarobione pieniadze wydajemy np: w Polsce!
Tu wydawanie pieniedzy nie cieszy, a wrecz wkurwia (tych normalnych)!
Bo tych normalnych inaczej, czyt.linde cos tam i reszta wiesniaków z ...nikąd z.... niczym czuje sie tu jak w raju, trzymając pana boga za nogi
ale juz niedługo sie im skonczy, bo wszytsko sie zesra, a na poczatek rynek pracy, a co za tym idzie rynej mieszkaniowy i ukredytowaniu pójda na auksjon...
A my normalni wrócimy z usmiechem i wypchanym portfelem do swoich kochanych domów w POLSCE!

Amen!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
MONIKA7 napisał:
dziwna odpowiedz

Wlacz sobie funkcje "ignoruj idiotow" wchodzac np. na to forum Ulatwia dyskusje. Idiotow, frustratow, pajacow, domoroslych psychiatrow i im podobnych jest dostatek wszedzie. Niestety na tym forum, ze wzgl. na brak moderatora jest totalny chlew. Albo ten chlew ignorujesz, albo wybierz inne forum. To wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
MONIKA7 napisał:
dziwna odpowiedz

Wlacz sobie funkcje "ignoruj idiotow" wchodzac np. na to forum Ulatwia dyskusje. Idiotow, frustratow, pajacow, domoroslych psychiatrow i im podobnych jest dostatek wszedzie. Niestety na tym forum, ze wzgl. na brak moderatora jest totalny chlew. Albo ten chlew ignorujesz, albo wybierz inne forum. To wszystko

po czesci dzieki tobie >swinio, norweska swinio!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
MONIKA HAŁAS
(MONIKA7)
Wiking
bardzo dziękuje za grzeczne zakończenie mojego postu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok