Hej

Ja rodziłam w sierpniu i jestem bardzo zadowolona,jedynie co mi sie nie podobało to to,że mnie trzymali aż 2 tygodnie po terminie i niechceli wywołać bo jeszcze czas,lepiej zeby samo sie zaczęło niż sztucznie wywołać ale wkońcu i tak musieli wywołać.Ale pozatym było super!
Ciuszki dla dziecko mozesz miec swoje albo sa w szpitalu choć mój mały miał 48 cm a oni mu ubrali koszulke na 80!!!3 razy bym go owinęła w to więc wolałam ubrać mu swoje
Koszule do porodu dostajesz na sali,poporodzie możesz ubrać juz swoje ubrania,najlepiej spakuj sobie jakies wygodne spodnie typu dres.
Możesz zabrać ze soba kosmetyki dla siebie,ubranka dla małego,ubrania dla małego reszta wszystko jest na miejscu.
Zabieraja Ci karte ciąży,wyniki badań jeśli małaś jakies dodatkowe robione w ciaży,wyniki z grupą krwią.
Opieka rewelacja,położne są na każde Twoje wezwanie,pomagają we wszystkim,zawsze usmiechnięte i miłe,porozumiesz się bez problemu po angielsku jesli nie znasz norweskiego.
Ja rodziłam na tym specjalistycznym oddziale bo dostałam epidural i miałam wywoływany poród więc byłam popodlączana do róznej aparatury ;/ Pozatym sala rewelka,jak w domu

Nie czujesz sie jak w szpitalu,położna była non stop przy mnie,przynieśli mi i mężowi picie i jedzenie.Dodatkowo się pytali czy chce aby zapalili świeczki hehe

Przy porodzie jest położna i lekarz u mnie było ich aż 2 bo miałam poród kleszczowy i 2 położne.
Sala po porodzie jest przyjemna 2 osobowa,ja akurat miałam zczeście i byłam sama

dobe był mąż ze mna

O szczepieniach nie wiem bo go zabierali,badali i pewnie w miedzy czasie szczepili.
także ja osobiście jestem bardzo zadowolona i naprawde nie masz sie czym przejmowac i bać

Jest naprawde super!