Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

urlop macierzynski - Norwegia

30 Postów
mniyst nciysu
(Magda86)
Nowicjusz
Hej, mam takie małe pytanie. Pracuje w Norwegii rok, w piątek dowiedziałam się, ze jestem w ciąży. Mam pytanie odnośnie macierzyńskiego. Mam umowę na cały etat na czas nieokreślony, ale nie zawsze mam tyle godzin ile w umowie. Czasami, gdy pracy jest mniej, zostaje odsyłana do domu. Czy podczas przyznawania macierzyńskiego będzie liczyło sie to co mam w umowie, czy będą zliczać mi średnią godzin z ostatnich miesięcy? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Jeśli masz umowe na 100 % dostaniesz 100 % macierzyńskiego jeśli wybierzesz 9 miesięcy,jeśli rok to 80%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Joanna D
(azja211)
Wiking
Bedą brali średnia mi patrzyli 5 ostatnich miesięcy ale to jak zawsze zależy od urzędników w nav, jedna rada jeżeli nie masz ciężkiej pracy i ciaza przebiega prawidłowo to radzę jak najdłużej pracować powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
mniyst nciysu
(Magda86)
Nowicjusz
Dwie rozne odpowiedzi, wiec wciaz nie wiem ale dziekuje. Oczywiscie zamierzam pracowac tyle ile bede w stanie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Karolina .....
(karolina09)
Początkujący
będziesz musiała im przedstawić kwitki z wypłaty i na tej podstawie obliczą ci macierzyński.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty

(20alex20)
Nowicjusz
NAV oblicza macierzynski z najlepszych szesciu miesiecy z dziecieciu ostatnich przepracowanych Znajomej brakowalo miesiecy pracy,wiec poszla na chorobowe,gdy okazalo sie,ze jest w ciazy i tak "doszlo" jej pare miesiecy Kiedy NAV obliczal wysokosc chorobowego bylo wiadomno,ze taka sama kwote dostanie na macierzynskim Jednak wybrala opcje 80% i dostaje mniej...wiadomo 8-)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
mniyst nciysu
(Magda86)
Nowicjusz
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
KRYSTYNA KUCHTA
(WERONIA416)
Wiking
Hej ja tez jestem w pierwszych tygodniach w ciazy pracuje w firmie sprzatajacej, ale z checia poszlabym na chorobowe tylko nie wiem czy tutejsi lekarze sa skorzy do dawania chorobowego, jezeli wszystko jest ok. wie ktos cos moze na ten temat? Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
mniyst nciysu
(Magda86)
Nowicjusz
JA mam dosc ciezka prace, ale bede pracowac jezeli bede dobrze sie czula, dlatego nie orientowalam sie w tej kwestii. Mysle, ze da rade, jezeli powiesz, ze nie jestes w stanie pracowac a pracodawca potwierdzi, ze nie ma dla Ciebie lzejszego stanowiska.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
KRYSTYNA KUCHTA
(WERONIA416)
Wiking
Ja sie czuje bardzo dobrze tylko jestem juz grubo po 30 i dwa lata tem poronilam, wiec troche sie boje, zeby znowu sie nie skonczylo jak poprzednim razem (dodam, ze to bedzie nasze trzecia pociecha )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok