Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mariusz Kucharski Mariusz Pr. (1942 niezalogowanych)
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja mam smoczek trojprzeplywowy z firmy Avent i on jest do kaszki. I nie ma żadnych dziurek tylko ma jedna podluzna, i po bokach smoczka jest I, II i III i on jest do kaszki w zaleznosci jak gesta robisz. A ten smoczek co ma 3 male dziurki jest od 3 miesiąca a z 4 dziurkami od 6 miesiaca. Ale to nie zawsze trzeba zmieniac jak dziecko konczy dany miesiac, bo my niedawno dopiero zmienilismy na ten z 3 dziurkami smoczek.

allegro.pl/philips-avent-smoczek-airflex...zka-i2585150877.html

to sa smoczki do kaszek my mamy ten na dole po lewej stronie.

Ale jesli Tobie pasuje ten do mleka to tez może być. Zalezy jak komu wygodnie i czy dziecku pasuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący
Taptusiowatej napewno chodzilo o ten smoczek
www.e-krasnoludek.pl/karmienie/smoczki-d...-od-3-mca-2-szt.html

Nadaje sie do kaszki jak i mleka. Trzeba tylko dostosowac szczeline do ukladu ust dziecka. Z tym że samo mleko przeplywa w nim szybciej dlatego uzycie go zalezy od wieku dziecka. Lepiej dla starszego. Fajna sprawa, tez mam tylko trzeba nauczyc sie obsługiPP

Na jednej ze stron jest napisane:
"→ Smoczek dla starszaków. W trójprzepływowym smoku w trakcie picia mleka możesz zmieniać wielkość dziurki, a zatem i szybkość przepływu. Jednak najmniejsza dziurka w takim smoczku odpowiada klasycznej „dwójce”, takiej jak dla malca, który potrafi już dobrze ssać. Dlatego taki smoczek jest dobry dla dziecka od czwartego miesiąca. Na samym początku karmienia możesz go ustawić na malutką dziurkę, by „zmusić” malca do większej pracy. Gdy zmęczy się ssaniem, warto przestawić smoczek na większą dziurkę, by smyk dopił swoją porcję."

W tym smoczku chodzi o trzy rozne szybkosci wyplywania pokormu, ale wszystkie smoczki aventa maja w swojej budowie takie 3 linie widoczne wzdłuż smoczka. Moze własnie o to Ci chodzi z tą nazwa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący

to sie zdublowałyśmy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Dubelek hehe

No ja wlasnie tez wysłałam linka do dwóch smoczków do kaszek, i jeden z tych co ty wysłałaś to własnie my mamy.

Kazda mama robi jak jej wygodnie i zeby tez wygodnie bylo jej malcowi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący

ja mam dwa te smoczki ale poki co wyprobowalam dopiero ten trojprzeplywowy ze szczelina. Ten drugi dopiero jam Leonek bedzie troszke starszy Jest chyba od 6 miesiaca dopiero
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
zaneta k
(Versace)
Wiking
Ale ja nie mam z aventu i bez numerków.Na opakowaniu pisało trójprzepływowy mleko,na innym że kaszka,kupiłam kilka rozmiarów.Z wyglądu przypomina ten ze zdjęcia....
Zresztą najwazniejsze że działa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi. W piątek była u mnie położna i rozwiała moje wątpliwości co do kupek , powiedziała że są ok. Jeśli chodzi o zachłystanie się to mówiła że to normalne i minie. Namówiła mnie na spróbowanie karmienia małego przez nakładki i powiem wam że sutki mam już na tyle wygojone że spróbowałam i się udało mały ssał że ho ho , troszkę boli ale daje rade. Myślałam że moje problemy z dławieniem się miną ale niestety mały żarłok tak mocno ssie że tak i tak się dławi i łyka powietrze co za tym idzie po każdym karmieniu jest krzyk i ból brzuszka. Już odciągam przed karmieniem troszkę pokarmu żeby nie szło tak dożo ale tak i tak to nic nie pomaga. Tym bardziej że mały pijąc z piersi nie ma ogranicznika i pije tak mi się wydaje znacznie więcej a potem ulewa i to naprawdę w dużych ilościach. I tak źle i tak nie dobrze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
ola K
(ruda33)
Wiking
HEY,
MOJA ZOSIA TEZ ULEWAŁA Z CZASEM SIĘ WSZYSTKO UNORMOWAŁO - ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Jesli po karmieniu dziecku sie nie odbije lub odbije a mimo to boli go brzuszek to mozliwe, że zaczely sie dodatkowo kolki. Spróbuj mu podawac trosze herbatki koperkowej w ciagu dnia, np Hipp herbatka koperkowa granulowana, lyzeczka od herbaty na 100ml wody. Nam to pomagalo przez ok 2 tyg, potem synus wybredny nic nie chcial pic i podawalismy kropelki Bobotic ktore pomagaly od razu i malemu sie odbijalo mocno i zaraz baczki puszczal i brzuszek nie bolal.

Herbatke mozna podawac po 1 tygodniu zycia, a kropelki dopiero po miesiacu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
TUPTUSIOWATA małemu odbija się zawsze nawet kilka razy i tak to nic nie daje choć najgorsze jest to ulewanie. Mały nie może nawet sam spać w łóżeczku bo tak mocno mu się ulewa. Położna twierdzi że to normalne ale mnie to strasznie martwi. On połowę tego co wypije to wypluwa w rezultacie mija 1,5 h i jest głodny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok