Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kasia Jędrusik AgaB Max2020 (2110 niezalogowanych)
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
jurdzik napisał:
Dlaczego nie uczyć się w Polsce

Z prostej przyczyny, ponieważ podjęliśmy decyzje o wyjeździe praktycznie w zeszłym tyg. i to chyba mało czasu żeby nauczyć się Norweskiego.

Lepiej chyba jak doszlifuję swój angielski, bo słyszałem że w Norwegii prawie każdy mówi po angielsku.

I co, w zeszlym tygodniu podjeliscie decyzje o wyjezdzie i juz tak siup ?!
Teraz tylko obliczyc ile da sie wyciagnac na dziecko i juz jestem milionerem ?!
Ty, przedsiebiorca z bozej laski, tys sie calkiem minal z rozumem.
Stala praca 20. 000 ( nawet niech bedzie netto) i juz mazenia o inwestycjach w nieruchomosciach ?!
Ty chyba te decyzje o wyjezdzie i wielkich planach finansowych wymysliles 5 minut temu....
Jak te 20.000 starczy ci na 3-osobowa rodzine zeby przetrwac, to bedzie cud !!!!
A na te twoje inwestycje, to moze bedziesz miec to, co twoje dziecko dostanie, czyli kolejny cwaniaczek co to chce zyc na koszt wlasnego dziecka !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
szkoda czytać Waszych złośliwości........koleś zadaje zwykłe pytania i chce zwykłej odpowiedzi.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
barnetrygd-970 NOK, Potem 5000 od 13 do 18 miesiaca zycia, potem okolo 3300 chyba do 23 miesiaca. Niewazne czy jest sie na macierzynskim czy nie. Jestem na macierzynskim i dostaje wyplate i 970 NOK. Jak dziecko idzie do przedszkola to przepada 5000 koron, ale za to do pracy mozna isc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok