Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

paszport dla dziecka - Norwegia

Czytali temat:
26 Postów
ewelina stępień
(ewelka123)
Wiking
witam czy musze jechac z dzieckiem żeby wyrobic paszport w Oslo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Witam. Oferuję tłumaczenia polsko-norweskie i norwesko-polskie (także te przysięgłe). Zachęcam do kontaktu na tlumacz@multinor.no lub pod nr tel.: z Polski + 48 (58) 743 07 53 lub z Norwegii + 47 21 999 409 .
Zgłoś wpis
1549 Postów

(aga31)
Maniak
2 miesiace temu wyrabialam paszport dla mojej corki i w ambasadzie powiedzieli,ze musi byc ze mna. A potem przy okienku pani zapytala czy jest. Wstala nawet zobaczyc,bo Julka spala w foteliku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
aga31 napisał:
2 miesiace temu wyrabialam paszport dla mojej corki i w ambasadzie powiedzieli,ze musi byc ze mna. A potem przy okienku pani zapytala czy jest. Wstala nawet zobaczyc,bo Julka spala w foteliku.

a nie w konsulacie przypadkiem????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
No tak,dokladnie w wydziale konsularnym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty

(agam)
Nowicjusz
Pierwszy raz na pewno muszą być oboje rodzice i dziecko. Panie rzeczywiście oglądają dziecko.Nie wiem jak jest przy następnych razach ( paszport wyrabiasz co roku do 5 lat), ale my już tradycyjnie jeździmy z dzieckiem. Dopilnuj, żebyś miała wszystkie dokumenty o których piszą na stronie konsulatu.Zdjęcie możesz zrobić u fotografa kilka ulic dalej, bardzo sprawnie i szybko.Tylko zapytaj panie w konsulacie gdzie jest ten fotograf.Podobno sa jakieś różnice w technice robienia zdjęcia w zależności od konsulatu. Polski konsulat ma trochę inne wymagania i czasami nie akceptuje niektórych zdjęć, ale szczegóły też są opisane na stronie internetowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
ewelina stępień
(ewelka123)
Wiking
dziekuje bardzo za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
ewelina stępień
(ewelka123)
Wiking
dzwoniłam tam i jakas kobieta powiedziała ze niemusze byc z dzieckiem!ale moga im niepasowac zdjecia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Dziecko jest potrzebne wlasnie do tego gdyby sie okazalo ze zdjecia nie pasuja-bo tak rzeczywiscie moze byc. Jak ja bylam tam,rowniez z moim synem to on spal sobie w wozku i nikt nawet na niego nie zwrocil uwagi U tego fotografa kilka ulic dalej robia super zdjecia ktore pasuja do ich wymogow.Pozdrawiamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Wszystko zalezy na kogo potem trafi sie w okienku. Dla jednej babki wszysko jest ok ale dla drugiej juz nie. Wiec najlepiej miec wszystkie potrzebne dokumenty i dziecko ze soba. No i faktycznie zdjecia robione u tego fotografa pasuja do ich wymogow. Pamietam,ze pani fotograf zapytala jakiej narodowosci jestesmy. I z rozmowy wynikalo,ze zna wymogi co do zdjec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
aga31 napisał:
No tak,dokladnie w wydziale konsularnym

no dokladnie... a geograficznie dla turysty w Oslo moze to byc godzina albo dwie nawet roznicy... a urzedy nie sa otwarte caly dzien jak wiadomo...

foto - no z tym to maja chopla - przy ratuszu jest fotograf ktory zna juz polskie wymagania i jak robi foto to pyta sie czy to do PL dokumentow i robi jak nalezy )) ot taki maly offtop
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok