Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(5670 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Pies gończy napisał:
... Noreg czyta sie fonetycznie norek.... ale etymologia słowa norek w użyciu naszych rodaków jest inna ...

Powiedz Mi , dlaczego My POLACY , wszędzie chcemy być Mądrzejsi od Autochtonów ...!? .
Dlaczego jak w radio słyszę ...norek to... norek siamto... sramto... owamto , a następnie czytam na Forum iż Forumowicz taki siaki i owaki został ZBANOWANY BO NAPISAŁ , NOREK TO JEST TAKI SIAKI I OWAKI ...uzasadnienie ...jedynie takie ..., że to obraża Norwegów .

PARANOJA ...!!!
Jak polskie słowo.../- norek-mężczyzna...- norka-kobieta.../ może obrażać Norwegów...!!!? , skoro Oni taką właśnie mają nazwę ... (pisownia)...NOREG...(wymowa fonetyczna )... NOREK...!!! .
Dlaczego My mamy być winni , iż Oni Inaczej Piszą a inaczej Czytają ..!
Oraz dlaczego , zaraz CO NIEKTÓRYM , kojarzy się to słowo z obrazą .
przecież norka po norwesku to mink i nikt tak Ich w ich języku nie nazywa ...
No chyba , że się znowu mylę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
www.fvn.no/lokalt/aust_agder/article878511.ece

tak sie kaszle : ) panie jasta i pies gonczy to dla was specjalnie ten link : )
obiecuje wiecej......
chłopaki sie rozbrykali do 75km/h i prosze jaki piekny dzwon
do dziubasek> tam sie przekomarzam kapke z chlopakami,bo im norge poprzewracało kaqpke w głowie i polska dla nich to tylko shopping tour : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jest jeszcze burak pospoplity (wiejski ),a zobaczysz go rano jak bedziesz golił ta brzydka face : )
ps: ponad połowa na twoim filmie to kierowcy nie polscy,a jadacy tranzytem przez PL....
wiec sie postaraj nast razem,bo ja cie nie zawiode > obiecuje : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Gabrielu słucham radia ale tylko 3 i to tylko jednej audycji pt:"Siesta" ale za to więcej patrzę w "radio z lufcikiem" jak nazwał TV w czasach zaprzeszłych Pan Wiech....ale też pewnie oglądam niepoprawny politycznie program TVN24... ale przenigdy nie słyszałem użycia słowa "norek" jako określenia narodowości......więc wybacz dla mnie słowo "norek" jest obrażliwe rownież określenie nas jako "polaczki" .... ja używam słowo "polaczek" w celu określenia cwaniaczków drobnych kombinatorów co myślą że są pępkiem świata....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
www.fvn.no/lokalt/article878328.ece

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kolejny, to tylko vest agder : )

I gdzie ta twoja uczciwa norwegia,niesplamiona i nieskazitelnie czysta,praworządna i zawsze poprawna??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
marianku i co ja biedny mameła i coś tam jeszcze..... mam odpowiedzieć na takie diktum?
w ostatni weekend zginęło w ciągu jednej doby w 2 różnych wypadkach 11 osób.........
w opolskiem zginął kwiat młodzieży ..6 młodych osób w wieku od 16 do 20 lat....... przemyśl trochę
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
marianku pokaż mnie gdzie ja pisałem że Norwegia jest czysta uczciwa niesplamiona?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Pies gończy napisał:
Gabrielu słucham radia ale tylko 3 i to tylko jednej audycji pt:"Siesta" ale za to więcej patrzę w "radio z lufcikiem" jak nazwał TV w czasach zaprzeszłych Pan Wiech....ale też pewnie oglądam niepoprawny politycznie program TVN24... ale przenigdy nie słyszałem użycia słowa "norek" jako określenia narodowości......więc wybacz dla mnie słowo "norek" jest obrażliwe rownież określenie nas jako "polaczki" .... ja używam słowo "polaczek" w celu określenia cwaniaczków drobnych kombinatorów co myślą że są pępkiem świata....
Ty słuchasz Swoich Audycji i oglądasz Swoje programy , a Ja Swoje ... inaczej było by ponoć nudno ...
www.wikipedia.org/wiki/Noreg

jest tam możliwość odtworzenia /odsłuchu nazwy w oryginale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Marianku przepracowałeś dziś 15 godzin to napij się napoju na żółci bydlęcej, pierdnij, beknij i kładź się spać. jutro też czeka następna 15, żeby córce lepiej było
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
no to po kolei : jasta> tobie juz nie bede odpisywał,bo nie ma takiej potrzeby! jestes zwykłym szczeniakiem,napinaczem i nic nie wnosisz swoimi załosnymi postami!pogadamy jak bedziesz miał swoje dzieci,tyle tylko,zeby je miec to musi byc dziewczynka i chłopaczek,a z toba to tak do konca nie wiadomo jak jest
do psa> jestem z toba całym sercem: owszem masz racje co do statysk,wypadków i smiertelnosci na drogach w pl, ale na litosc boska nie porównuj tych dwóch krajów!
w pl jest pogon,ciagły pospiech,zalatanie,itd.... zupełnie inne natezenie ruchu,inna liczba samochodów,a drogi ciagle jak 1985r.....
tu o czym obaj wiemy zyje sie zupełnie inaczej,a napewno wolniej,poza tym liczba mieszkanców,liczba aut jest o wiele wiele mniejsza! no i mandaty......To ze w pl jest "survival" na drogach to swieta racja i tylko wysokosc mandatów+poprawa jakosci dróg moze to odmienic.....
Jestem za kosmicznymi karami za predkosc,za chamstwo,itp w pl......
Czy napisałes,ze norge jest taka prawa? Mysle,ze kazdy normalny czytajacy twoje posty,wyhaczy z nich twoje jakze wielkie zadowolenie i bardzo pozytywne zdanie na temat systemu,prawa i ogólnie zadowolenia z bycia tutaj.....
Jak mozesz zwracac uwage,ze nz ich "norkami"jest dla nich obrazliwe?
To tak jak na anglików mówimy "angole" >> gdzie tu obraza?
pozdrowiłes mnie mimo wszystko? hehhee tylko patrzec jak bedziemy koluniami z doradcą/konsultantem juz jestem mam nawet zaproszenie na browarek do skedsmo (termin nieznany) : ))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok