Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
jacek piech (1294 niezalogowanych)
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Grubas napisał:...zastanawia mnie ze piszesz we wszystkich mozliwych tematach. Nie pomyslales, ze to niemozliwe wiedziec wszystko? Moze troche przystopuj z wnioskowaniem.
NIEPRAWDA... nie we wszystkich , w niektórych ...
I tylko w tych elementach w których Osobiście choć nie bezpośrednio , brałem udział ...

---
Co zaś dotyczy się budownictwa ...jako takiego ... to w Polsce , nie byłem tylko Właścicielem Firmy Budowlanej ... ani "dyrektorem"....!!! , a tak to przeszedłem prawie wszystkie szczeble w hierarchii , budowlanej małego szczebla ...
---
Teraz na dodatek , doszła Mi jeszcze jedna ..."działka"... praca na budowie za granicą ...
---
Ot i tyle .

Empirysta Bez teorii lat ci zbraknie, zeby zglebic wszystkie tematy, Zobacz ile masz postow. Myslisz ze to wszystko opiera sie na doswiadczeniu a nie domniemaniu?
Dobra koncze bo mi sie nie chce dyskutowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
MARKAS napisał:
miękkie róry mi róry ,róry są

Dzizas... Mi mięknie RURA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:Empirysta Bez teorii lat ci zbraknie, zeby zglebic wszystkie tematy, Zobacz ile masz postow. Myslisz ze to wszystko opiera sie na doswiadczeniu a nie domniemaniu?
Dobra koncze bo mi sie nie chce dyslutowac.

Nadepnąłeś Mi ździebko na zrogowaciałą piętę ...
---
Dlatego oddam ..."na odlew"...
---
Fizycznie i praktycznie na Polskich Budowach pracowałem od ...MAJA 1974 roku , zaczynałem od Huty Katowice ... w 1986 roku otrzymałem Uprawnienia Budowlane . Od 2002 roku przynależę do OIIB i płacę należne składki na obowiązkowe ubezpieczenie / może podać nr.Ew./ od 2006 roku jestem w Norge , a pomimo to nadal te składki płacę i jestem cały czas czynnym zawodowo , samodzielnym pracownikiem Dozoru Budowlanego z odpowiednimi Polskimi Uprawnieniami Budowlanymi , na terenie Polski ....
---
Chcąc nie chcąc , nie mam wyjścia i muszę znać się na sprawach związanych z budownictwem .
...TAKA MOJA MIŁA PRACA ...
/-i zawsze mam gdzie wrócić , na ten etacik kawopija i Majstra/Kierownika Robót , zwykłego pierdzistołka / ...
---
Coś jeszcze we tymże tymmacie ...Ciebież Interesi ...?

---
---A pro po :
Nie każdy na Tym forum , co siedzi i pisze niecne bzdury ... jest wyrwi kuflem z polskiej wiochy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
skoro pytasz to znaczy ze nie wiesz - ergo: cokolwiek bedziesz robil - rob przez firme!!!!

dolna granica wybuchowosci gazu to okolo 4% (okolo - bo sa rozne... te porafineryjne beda mialy z 6%?? hmmm). 4 jednostki gazu, 96 zwyklego powietrza i kawalek iskry i juz jest bum ) wiec cokolwiek bedziesz przy tym robil - rob przez autoryzowana firme!!!

skoro masz dom - to zapewne masz i ubezpieczyciela... co on na to w takich przypadkach??? pokrywa jakies koszty??

a ze krzywo... raz ze schowane... a dwa ze (zakladam ze zolty kondon a w srodku miedz) jakies kompensacje na miedzi musieli dawac.. ale znajac norwegow to tak akurat im sie rura ukladala i tak ja przymocowali...

rura a nie rora

a polaczenia sie stosuje - powinno byc w jednym kawalku ale jesli juz trzeba to sa ksztaltki.. najpierw press a pozniej gassdetektor co by nie bylo niejasnosci.. polaczenia przy zaworze tez musisz jakies miec i na urzadzeniu - tak na meska logike teraz - jako argument jakby nie chcieli zadnych ksztaltek laczeniowych...
mapress je robi, vsh.... isiflo to do czego innego i nie ma godkjentu na gass w norwegii (ale w szwecji juz tak hehehe)... a moze cos sie juz zmienilo i juz mozna zakladac na gazy?? hmmm

i jako firma ktora przyjedzie po tamtych - tez bym nie chcial robiac po kims.. wolalbym zerwac i ulozyc po swojemu i przy okazji wiecej zarobic!!1 ale tez wolalbym byc spokojnym ze nie ma zadnej lipy!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Grubas napisał:Empirysta Bez teorii lat ci zbraknie, zeby zglebic wszystkie tematy, Zobacz ile masz postow. Myslisz ze to wszystko opiera sie na doswiadczeniu a nie domniemaniu?

---
---
Fizycznie i praktycznie na Polskich Budowach pracowałem od ...MAJA 1974 roku , zaczynałem od Huty Katowice ... w 1986 roku otrzymałem Uprawnienia Budowlane . Od 2002 roku przynależę do OIIB i płacę należne składki na obowiązkowe ubezpieczenie / może podać nr.Ew./ od 2006 roku jestem w Norge , a pomimo to nadal te składki płacę i jestem cały czas czynnym zawodowo , samodzielnym pracownikiem Dozoru Budowlanego z odpowiednimi Polskimi Uprawnieniami Budowlanymi , na terenie Polski ....
---
Chcąc nie chcąc , nie mam wyjścia i muszę znać się na sprawach związanych z budownictwem .
/ i zawsze mam gdzie wrócić , na ten etacik kawopija i Majstra /Kierownika Robót ... zwykłego pierdzistołka /...
---

---
---A pro po :
Nie każdy na Tym forum , co siedzi i pisze niecne bzdury ... jest wyrwi kuflem z polskiej wiochy .

Nie widze zwiazku z pytaniem dlaczego udzielasz sie we wszystkich tematach. A te date ktore przytoczyles sa nieistotne dla sprawy. Ale nie zawroce kijem wisly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:

---
---
---
/-i zawsze mam gdzie wrócić , na ten etacik kawopija i Majstra/Kierownika Robót , zwykłego pierdzistołka / ...
---

---
---A pro po :

po pierwsze primo to bredzisz o tej budowlance takie farmazony że uszy więdną.........

Po drugie primo co to kogo obchodzi........... nie na temat i nic więcej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:po pierwsze primo to bredzisz o tej budowlance takie farmazony że uszy więdną.........

---
TO SIĘ WAL ...między te uszy uszy.. będą ci znowu stały...!!!
---
I nie czytaj tego... a jeżeli już
To nie komentuj ... !!! ...bo szkoda twego czasu ...
O...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
Joseph napisał:po pierwsze primo to bredzisz o tej budowlance takie farmazony że uszy więdną.........

---
TO SIĘ WAL ...między te uszy uszy.. będą ci znowu stały...!!!
---
I nie czytaj tego... a jeżeli już
To nie komentuj ... !!! ...bo szkoda twego czasu ...
O...!!!

wystarczy tylko abyś przestał wpierdalać swoje trzy grosze w każdym możliwym temacie temacie......

O...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Joseph napisał:...wystarczy tylko abyś przestał wpierdalać swoje trzy grosze w każdym możliwym temacie temacie......
O...

Niemożebne to , by w tak prosty sposób mieć ciebie z "głowy"...
Coś zalewasz , przed snem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok