Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

O. Krist... wlasciciel meiszkan!!!Uwaga!!! - Norwegia

Czytali temat:
(1096 niezalogowanych)
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Uwaga!!!

Wynajmujemy mieszkanie u tego goscia ( troszke dluzsze wlosy, artystyczny nielad loki). oststnio placilismy za prad prawie 2000 NOK za miesiac, gdzie 2 tygodnie bylismy w Polsce. Facet udaje ze to nie jego wina, ze tyle wody zuzywamy (!!!). Zadzwonilismy z mezem po elektryka. Okazalo sie ze Ogrzewamy wode sobie i dwom mieszkaniom nizej:/ Poza tym okazalo sie ze placimy za prad w garazu, do ktorego nie mamy klucza. Facet wmawia nam ze to nieprawda:/ szukamy nowego mieszkania. nasi sasiedzi tez sa gdzies podlaczeni, bo placa 3000 NOK miesiecznie:/

Pisze zeby ostrzec wszystkich przed tym gosciem. Ma ktos z nim podobne problemy???

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
tego gościa to nie znam ale mój kolega miał ten sam problem
jak zaczął dostawać rachunki w zimie po około 10000 nok okazało sie że z jego licznika jest podłączony podgrzewacz wody dla całego domu ( trzy mieszkania ) . zażądał przeróbki ( kilka razy dzwonił w tej sprawie) ale na obiecankach sie skończyło i po trzech miesiącah zmienił mieszkanie . pewnie następca wdepnie w tę samą mine
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
a ja przestrzegam wszystkich przed Lebara zwracajcie uwage na polaczenia oczekujace bo niby nic o tym nie wiedza ale juz naliczaja.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
przy kazdym bojlerze jest zawor , mozna sie poswiecic na jeden wieczor i kto bedzie szukal wody to znaczy ze ma twoja.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
No to przeciez napisalam ze juz wiemy, bo sprawdzilismy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
jako znający się co nieco na elektryce i hydraulice doradzam zmianę mieszkania jak najszybciej
garaż można odłączyć w każdej chwili ale przeróbka instalacji wody jest trudna i kosztowna .
w niektórych przypadkach prawie niemożliwa bez prucia ścian w łazienkach i innych pomieszczeniach.
właściciel będzie chciał uniknąć tego za wszelką cene nawet kosztem znalezienia nowych jeleni na wynajem tego lokum . następni też zorientuja sie nie zbyt szybko i tak to się kręci
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Michal Kozi.....
(kosma1410)
Nowicjusz
witam , nie mam az takiego rachunki ale tez nie malo po pierszym rachunku poprostu wylaczylem bezpieczniki od chlodni ,podgrzewacza wody itd. zostawilem tylko to co musialem . fakt ze przez miesiac grzalismy wode na "gazie" ale teraz juz wiem co i za co place . Wylaczcie bezpieczniki przewaznie kuchnia i bojler maja osobne bez. i najwyzsze 25A lub 20A.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
kosma1410 napisał:
witam , nie mam az takiego rachunki ale tez nie malo po pierszym rachunku poprostu wylaczylem bezpieczniki od chlodni ,podgrzewacza wody itd. zostawilem tylko to co musialem . fakt ze przez miesiac grzalismy wode na "gazie" ale teraz juz wiem co i za co place . Wylaczcie bezpieczniki przewaznie kuchnia i bojler maja osobne bez. i najwyzsze 25A lub 20A.

A jak takim sposobem nie zaoszczędzicie tyle ile chcecie to zawsze możecie tarzać się w śniegu aby nie grzać wody Kiedy wynajmowaliśmy domek z siostrą płaciliśmy 2500 miesięcznie w zimie, stare budownictwo, nieszczelne okna, nieoszczędne grzejniki i bojler.
Podczas zmiany mieszkania głównym warunkiem jakie nowe lokum musiało spełniać to prąd wliczony w cenę. Polecam takie rozwiązanie. Jeżeli macie w kontrakcie że płacicie za elektryczność sami to chyba nie ma nawet szans na jakieś skargi, chyba że właściciel pobiera opłaty za ten sam prąd od innych lokatorów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
2000 NOK za miesiac zimowa pora to raczej normalny rachunek ! No chyba, ze myjesz sie w zimnej wodzie, siedzisz pod kocem caly dzien, nic nie gotujesz i dalej tyle placisz...wtedy moze sie wydawac za duuuzo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Grzes203 napisał:
kosma1410 napisał:

A jak takim sposobem nie zaoszczędzicie tyle ile chcecie to zawsze możecie tarzać się w śniegu aby nie grzać wody Kiedy wynajmowaliśmy domek z siostrą płaciliśmy 2500 miesięcznie w zimie, stare budownictwo, nieszczelne okna, nieoszczędne grzejniki i bojler.
Podczas zmiany mieszkania głównym warunkiem jakie nowe lokum musiało spełniać to prąd wliczony w cenę. Polecam takie rozwiązanie. Jeżeli macie w kontrakcie że płacicie za elektryczność sami to chyba nie ma nawet szans na jakieś skargi, chyba że właściciel pobiera opłaty za ten sam prąd od innych lokatorów.

Tjaaa, a do salonu polecam *KOZE*...i zmiane nazewnictwa na *IZBA*
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok