Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1084 niezalogowanych)
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Kosacha napisał:
2000 NOK za miesiac zimowa pora to raczej normalny rachunek ! No chyba, ze myjesz sie w zimnej wodzie, siedzisz pod kocem caly dzien, nic nie gotujesz i dalej tyle placisz...wtedy moze sie wydawac za duuuzo.

Sory, ale jak napisalam PRZEZ 2 TYGODNIE BYLISMY WTEDY W POLSCE!!!!!!!!!!!!!!!! wiec tak to zaplacilibysmy okolo 4000 NOK za mieszkanko z jedna sypialnia:/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Aha, wszystko mielismy wylaczone, takze ten "wylacznik" w skrzynce.

Nie bede sie tu klocic, chcialam tylko ostrzec wszystkich, bo nie tylko my mielismy takie problemy, ale jak zwykle znajda sie "mądrzy, ktorzy nawet tresci postu nie przeczytaja....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Kalba, dziękuję za informacje... przydadzą się na przyszłość i jestem w szoku że tak musieliście dużo płacić...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Kochana Kosacha 2000nok to jest bardzo dużo!! Ja mieszkam z 4osobową rodzinką w dużym mieszkanku i za cały miesiąc grzania średnio płacimy 700-800nok zimą. Buzka i do zobaczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Hehe, w takim razie zazdroszcze tym ktorzy placa zima mniej niz 1000 kr, mi jest sobie to poprostu ciezko wyobrazic, a mieszkalam juz w roznych miejscach...
Co do oszustow to oczywiscie dziekujemy za ostrzezenie

Milego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie wiem czy komus sie moja rada przyda, ale szukajac mieszkania lepeij jest zwrocic uwage czy jest w nim centralne, niz np ładna łazienka. Centralne jest zawsze wliczone w czynsz, tak jak ciepła woda. W pierwszym mieszkaniu mialam na prad, ale był wliczony w czynsz. Nie wiem jak w innych miastach, ale w Oslo w leie-bolig prad zawsze maja wliczony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Teraz przegladajac ofery tez tak robie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
w norwegii centralne to nie jest niestety standart . może w oslo i centrach większych miast albo w blokach można to cudo spotkać . na dodatek bardzo ciężko znalezc mieszkanie że by prąd był wliczony w czynsz . z wielu znajomych tylko jeden tak ma ale za mały pokoik płaci cztery koła . jak mieszkanie ci odpowiada to trzeba przełknąć tę niedogodność albo znów zostajesz na lodzie . ważne że by sie nie dać rolować bo norki w tym starym budownictwie często mają coś podopinane do naszego licznika a najczęściej jest problem z grzaniem wody dla siebie i kogoś . ja u siebie sprawdziłem . jest OK . mogę stwierdzic na 100 procent bo tak sie skromnie składa że jestem elektrykiem . a jak sami nie jesteście pewni to możecie znależć kogoś kto się zna .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
I tak zrobilismy, zadzwonilismy po firme, sprawdzili i zaproponowali zebysmy wylaczyli sobie grzanie wody na pol dnia. Okazalo sie ze my nie mielismy cieplej wody i dwa mieszkania nizej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
wiem że wy sprawdziliście bo pisałem wam już wcześniej co zrobiłbym na waszym miejscu
to była dobra rada dla innych zainteresowanych w tym temacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok