Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kurs norweskiego, dla umiacego Szwedzki - Norwegia

22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
Witam, Szukam jakiegos kursy norweskiego, znam juz bardzo dobrze Szwedzki, ale mam problem ze rozumieniam niektorych norwegow, i ci niektorzy maja problem ze zrozumieniem mnie, jest wielu z ktorymi normalnie sie dogaduje, niestety sa tez tacy co mam wrazenie ze wydaja tylko jakies dzwieki zeby bylo ze cos mowia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
jakis niedrogi, i wydaje mi sie ze kilka lekcji by mi wystarczylo by wiedziec co sie za niektorymi dzwiekami kryje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
153 Posty
Agata Dymna
(xdymna)
Stały Bywalec
hejjj, polecam Ci ten kurs norweskiego, w mają teraz jakieś rabaty z tego co widziałam.
www.mojanorwegia.pl/nauka_jezyka_norweskiego_online/
pozdr!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
a sa jakies tradycyjne kursy w klasie? kiedys angielskiego sie na skype uczylem i ze slabym internetem i przez prezecinanie i inne nie dalo sie praktycznie uczyc a tutaj mam jeszcze slabszy internet....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
Witaj Norwedzy Każdy rozumie Cie i to doskonaleJeżeli tak jak piszesz umiesz świetnie Szwedzki Jestem w podobnej sytuacji od kilku tygodni mieszkam w Oslo W Szwecji ukończyłem szkołe i nie mam problemów z komunikacją Czasami zdaży się czegoś niezrozumieć ale dotyczy do bardziej pojedyńczego słowa Kontekstowo przesuper!!! Zawsze możesz nadrobić po angielsku A jeżeli chodzi o Norweski to szkoły są wszędzie wystarczy po prostu popytać Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Piotr Ostojski
(ossto)
Wiking
Witam
bym nie powiedzial ze mowie plynnie po Szwedzku ale jak rozmawiam ze Szwedami bez problemow moge rozmawiac na rozne tematy, co do Norweskiego poradzilem sobie bez szkoly, poprostu sobie przypomnialem jak dopiero co do Szwecji dojechalem, poprostu nie boje sie poprosic o powtorzenie, jak ktos mi powtorzy i przy pelnej koncentracji potrafie zalapac o co chodzi, i najwieksze problemy nie powodoja roznice jezykowe a rozne akcenty z nimi mam najwieksze problemy, tak jak w pracy mam dwoch szefow, jednego rozumiem bez problemu, ale jak drugi zacznie "charczec" to bywa ciezko, ale powoli sie przyzwyczajam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok