Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
jan paweł Kasia Pettersen Slav NN Małgorzata Sienkiewicz BC Transport Pawel Mariusz Rompa maciej.czarnecki memdata Rafał81 Grzybkiewicz Rudzia_ Marian Paździoch Bartosz Witek Piotr Bzr (9709 niezalogowanych)
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Stah napisał:
nie specjalne zezwolenie odpada, ta nalewka nie jest aż taka ważna spróbuję zrobić na zwykłej wódce, dzięki za pomoc.
Do stworzenia skutecznej nalewki z czosnku, nie potrzeba wcale alkoholu.
Taki sam skutek leczniczy można uzyskać wtedy gdy alkohol zastąpi się oliwą.
Co prawda, sama procedura tworzenia nalewki trwa dłużej, a i dozowanie też się wydłuża, to jednak moim zdaniem jest o wiele skuteczniejsza.
Alkohol jako nośnik, powoduje jedynie szybsze rozprowadzanie w organizmie, oliwa lub olej, wstrzymują jednak szybsze utlenianie się związków z czosnku, co jednocześnie zwiększa skuteczność takiej nalewki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(Stah)
Nowicjusz
Remigrant napisał:
Stah napisał:
nie specjalne zezwolenie odpada, ta nalewka nie jest aż taka ważna spróbuję zrobić na zwykłej wódce, dzięki za pomoc.
Do stworzenia skutecznej nalewki z czosnku, nie potrzeba wcale alkoholu.
Taki sam skutek leczniczy można uzyskać wtedy gdy alkohol zastąpi się oliwą.
Co prawda, sama procedura tworzenia nalewki trwa dłużej, a i dozowanie też się wydłuża, to jednak moim zdaniem jest o wiele skuteczniejsza.
Alkohol jako nośnik, powoduje jedynie szybsze rozprowadzanie w organizmie, oliwa lub olej, wstrzymują jednak szybsze utlenianie się związków z czosnku, co jednocześnie zwiększa skuteczność takiej nalewki.

podałbyś przepis na taki specyfik? akurat mam świeży olej lniany także mógłbym spróbować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Stah napisał:podałbyś przepis na taki specyfik? akurat mam świeży olej lniany także mógłbym spróbować
Z współczesnym "olejem Lnianym" produkowanym przemysłowo, trzeba uważać może zawierać akurat nie te komponenty witamin które są potrzebne naszemu organizmowi.
cyt:
"...Olej lniany powszechnie dostępny w sprzedaży pochodzi ze zmutowanych niskolinolenowych odmian lnu i zawiera śladowe ilości tłuszczów omega-3 (zwykle do 5%), natomiast bardzo dużo omega-6 (nawet powyżej 70%)[12][13], jest więc odradzany w diecie budwigowej..."
Pozostała informacja:
pl.wikipedia.org/wiki/Olej_lniany

Co do "mojej" nalewki, wykonuję ją dokładnie tak samo jak z dodatkiem alkoholu.
Ja stosuję tylko oliwę i to średniej jakości, wszystko wykonuję jednak przy użyciu miksera.
Jest o wiele więcej "zabawy" i nalewka ma intensywniejszy zapach i smak.
Jednak jak dla mnie, nie ma to żadnego znaczenia, wszak to jedynie lekarstwo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów

(Stah)
Nowicjusz
Olej lniany kupiony na rynku na wsi, ale faktycznie o metodach jego produkcji nie wiem nic.

Ja robię tą nalewkę z 35 gr czosnku i 200 ml spirytusu, odstawiam na 7 dni, przecedzam i odstawiam w ciemnym słoju na kolejne 3 dni. Czy z olejem robisz tak samo? czy jest on raczej gotowy do spożycia od razu po zmiażdżeniu?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
bodys napisał:
Karol.Ky napisał:
bodys napisał:
Stah napisał:
chciałbym kupić 400 ml spirytusu do celów leczniczych, ale nie wiem gdzie iść i czy w ogóle da się tu kupić? pozdrawiam

Przedestyluj rødspirit,może Ci się uda...

Ciezko bedzie, pozbyc sie ketnow, barnikow, moze tam byc metanol.

Na składzie jest podany tylko etanol...

W tym sek, a jak sprawdzisz probke w laboratorium to cuda i wianki wychodza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok