Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Zużcie prądu i opłata za energię. - Norwegia

Czytali temat:
Witold Kurylowicz Grzegorz XxX (2037 niezalogowanych)
3 Posty
Jaro M
(netern)
Wiking
Mam pytanie. Jakie posiadacie miesięczne zużycie prądu w kWh i jakie przychodzą miesięczne rachunki za zużytą energię elektryczną?

Pytam bo nie wiem na jak duży rachunek mam oczekiwać. Dodam że to będzie pierwsza faktura.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Jeden wyda 12 tys drugi 2 tys zalezy ile metrow , jaka izolacja czy masz varmepompe czy stare grzejniki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Jaro M
(netern)
Wiking
Zadałem to pytanie, gdyż z odczytu licznika w 3 tyg zużyliśmy z dwoma znajomymi ok. 1000 kWh. A nie wiem czy to dużo czy mało. W porównaniu do Polski to bardzo dużo.

Stąd pojawiło się pytanie gdyż chcę porównać zużycia innych użytkowników i ile oni płacą za zużytą energię.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
No to w trzy miesiące bedzie ok 4 tys czyli ok 3 tys koron czyli wszystko w normie
Ja w trzy miesiące w dwójkę zużywam 2 tys , za 140 kvm z tym ze izolacja itd na najwyższym poziomie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
netern napisał:
Mam pytanie. Jakie posiadacie miesięczne zużycie prądu w kWh i jakie przychodzą miesięczne rachunki za zużytą energię elektryczną?

Pytam bo nie wiem na jak duży rachunek mam oczekiwać. Dodam że to będzie pierwsza faktura.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

przy dobrym chochlowaniu pradu licz jakies 500-700 nok lato i 1000-1200 nok zima...
czyli srednio 1000 nok miesiecznie, 12k nok rocznie.... za normalny metraz i normalne zuzycie pradu....
jak masz mala kawalerke i siedzisz caly czas przy jendej zarowce to polowa mniej.,..

kilowaty sa wszedzie, w takiej samej cenie, prawie... roznica +-100nok na fakturze....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
bu bubu
(DrGreve)
Nowicjusz
Ja mam kawalerkę 38m2

w lecie jakieś 150 300 kw
tej zimy 500 700kw...rok temu w duże mrozy 1000 1500kw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
chyba zajumali ci okna z tej kawalerki jak zużyłeś ponad 10 milionów kilowatów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
645 Postów
Karol Pitek
(karol3) Online
Wyjadacz

wszystko zależy, ale chyba w normie. ja mam w lecie 600kWh/m-c a w zimie 1200 -tak z grubsza.
stare mieszkanie w drewnianym domu, nie docieplane, nad piwnicą -całość 80m2. grzeję prądem tylko w pokoiku 10m2 i łazience, reszta jest ogrzewana piecem.
no i wiadomo TV, PC, stereo itp. itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok