Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
D K Marzena Lyszcz Antek Wd Agnieszka Be Ruda G-da Jacek Flisiuk (6680 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
startlonn pokrywa wklad wlasny
a podatki od kupna trzeba samemy zaplacic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
patim napisał:

Patim ja nie zapłaciłam z własnej kieszeni ani korony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
patim napisał:

Moze o komuna oraz bank to inaczej?
Mi tam pokryto wszystkie koszty z tym ze z komuny dostałem 20 procent plus koszta
podatków itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
giovi2 napisał:
Gabriel co Ty pleciesz....
Bank (startlån z kommune) pokrywa wszystko.
Jedyne o co musisz się martwić to spłata kredytu i bieżące rachunki typu prąd czy internet.

Ja dostałem taką Informację z Mojej Komuny , jak starałem się na zakup totalnej ruiny z Gruntem Rok temu .
Miałem Tłumacza i ponad dwie godziny prowadzono konsultacje .
---
Przedłożyłem Dokumenty iż Znam się na tym co chcę tam zrobić , oraz wszystkie świadectwa i praktyki z Uprawnieniami Polskimi które są akceptowalne w NORGE ...
---
WSZYSTKO PIĘKNIE SZŁO , DO MOMENTU JAK SIĘ ZAPYTANO , CZY BĘDĘ MIAŁ WIĘCEJ WOLNYCH ŚRODKÓW , PONAD TO CO MAM NA KĄCIE W BANKU ...!!! / właśnie środki na uregulowanie opłat Administracyjnych
---
Niestety Projekt upadł ...!
A w tym roku posesję "ZAORANO"
NIC to ... bywa .

Czy tobie się wydaje że wszyscy mają po sześćdziesiąt lat tak jak ty?? chciałeś kupić dom/działkę pod inwestycje i na to chciałeś środki z komuny dostać na 100% inwestycji !

Takie finansowanie jest dla ludzi młodych (najlepiej par z dziećmi) perspektywicznych dla komuny co będą spłacać kredy 25-30 lat... płacić podatki z tytułu zamieszkania na ich terenie itp.

Jaki to pożytek dla komuny zapożyczyć się (te pieniądze kominy to też kredyt z banku) na rzecz gościa przed emeryturą?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Moze o komuna oraz bank to inaczej
dokladnie nawet sa limity kwotowe w komunach ,czasem moze byc 10% albo 15 lub 20
ale zawsze do limitu kommuny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
W końcu temat troszke sie rozwinol Ja mam oszczednosci tylko albo az 100 000 co uwzglednilam w podaniu do komuny, i teraz wlasnie nie wiem czy "odlicza" mi to ewentualnie od wkladu wlasnego czy bede mogla z tego pokryc wszystkie koszty dodatkowe,podatek itp. Jestem bardzo ciekawa jak dlugo trzeba czekac bo slyszalam ze nawet 3 miesiace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
eraz wlasnie nie wiem czy "odlicza" mi to ewentualnie od wkladu wlasnego czy bede mogla z tego pokryc wszystkie koszty dodatkowe,podatek itp.
jeden telefon do komuny i wiesz wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Nie wiem jak będzie w Twojej kommune, skoro są takie rozbieżności, w mojej mają na podjęcie decyzji do 3 miesięcy.
80 000 na koncie, pomimo to pełna kwota pokryta przez bank i kommune. Kasa została na koncie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
U mnie Około tygodnia i bylo po sprawie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
PJo napisał:
U mnie Około tygodnia i bylo po sprawie.

U mnie też nie trwało to 3-ech miesięcy, ale tyle mają czasu.
Na początku maja był złożony wniosek , odpowiedź była w pierwszym tygodniu czerwca, a wiadomo że w maju jest trochę dni świątecznych, więc ogarnęli się w miarę szybko.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok