Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zakup mieszkania - jeszcze raz! - Norwegia

Czytali temat:
D K Marzena Lyszcz Antek Wd Agnieszka Be Ruda G-da Jacek Flisiuk (6829 niezalogowanych)
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Czy ktos jest na etapie kupna mieszkania w Norge albo niedawno to przechodził? Jest dużo watków na ten temat ale wszystko jest stare. Jak wygląda sytuacja z "startlan"w Sandnes lub Stavanger kommune na dzien dzisiejszy? i czy jest szansa na kredt z banku wiekszy niż 85 %? Doświadczonych prosze o świeże informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Startlån najlepiej wnosić na początku roku jak gminy maja fundusze
Ale najlepiej jest iść do komuny i zapytać jak to wyglada na dzien dzisiejszy.
Spotkałem sie niedawno ze znajomi dostali 100 procent z banku, z tym że
żona kolegi jest tutejsza a jej mama poreczyla kredyt .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Dzieki za info Każda informacja jest mile widziana. Też słyszałam że najlepiej starać się o startlan w styczniu, niestety my dopiero teraz zdecydowaliśmy sie na kupno mieszkania tutaj, wiec troche sie boje ze nam odmówią z komuny Dokumenty wlalam poczta,ale zapomnialam dołaczyc pozwolenia z policji, czy jest mozliwe ze przez to cofna mi wniosek?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Tego papierka akurat nie potrzebowali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Do stycznia nie tak daleko, najwyżej przeczekasz te 3 miesiace i złożysz jeszcze raz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Tylko pamiętaj iż kredyt bankowy ani poręczenie z Komuny nie obejmują zwykłych standardowych opłat przy tego rodzaju traznzakcjach i na takie wydatki trzeba mieć własną gotówkę na koncie .
---
Im wyższy kredyt tym wyższe opłaty ...
NIEMNIEJ W GRANICACH 50 -100 TYS TO PODSTAWA ...
---
A i na bieżące potrzeby , też trzeba coś mieć .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Gabriel co Ty pleciesz....
Bank (startlån z kommune) pokrywa wszystko.
Jedyne o co musisz się martwić to spłata kredytu i bieżące rachunki typu prąd czy internet.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
giovi2 napisał:
Gabriel co Ty pleciesz....
Bank (startlån z kommune) pokrywa wszystko.
Jedyne o co musisz się martwić to spłata kredytu i bieżące rachunki typu prąd czy internet.

Ja dostałem taką Informację z Mojej Komuny , jak starałem się na zakup totalnej ruiny z Gruntem Rok temu .
Miałem Tłumacza i ponad dwie godziny prowadzono konsultacje .
---
Przedłożyłem Dokumenty iż Znam się na tym co chcę tam zrobić , oraz wszystkie świadectwa i praktyki z Uprawnieniami Polskimi które są akceptowalne w NORGE ...
---
WSZYSTKO PIĘKNIE SZŁO , DO MOMENTU JAK SIĘ ZAPYTANO , CZY BĘDĘ MIAŁ WIĘCEJ WOLNYCH ŚRODKÓW , PONAD TO CO MAM NA KĄCIE W BANKU ...!!! / właśnie środki na uregulowanie opłat Administracyjnych
---
Niestety Projekt upadł ...!
A w tym roku posesję "ZAORANO"
NIC to ... bywa .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
Tylko pamiętaj iż kredyt bankowy ani poręczenie z Komuny nie obejmują zwykłych standardowych opłat przy tego rodzaju traznzakcjach i na takie wydatki trzeba mieć własną gotówkę na koncie .
---
Im wyższy kredyt tym wyższe opłaty ...
NIEMNIEJ W GRANICACH 50 -100 TYS TO PODSTAWA ...
---
A i na bieżące potrzeby , też trzeba coś mieć .

Pitolenie jaz zwykle ciecia co to o ma pojęcie o tym co mu się przyśniło....

Z Banku możesz dostać maks 85%( plus 15% z komuny lub wkłąd własny) wartości zakupu a w to wliczone są wszystkie koszty...

Można dostać finansowanie z banku 100% ale wtedy trzeba mieć żyrantów lub już jakąś nieruchomość....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Mój bank pokrył wszystkie koszta, wraz z opłatami administracyjnymi jak to ująłeś.

Ps. Być może wartość tej rudery wynosiła tyle ile maksymalnie bank plus kommune mogli Ci przyznać i dlatego reszta opłat należała do Ciebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok