Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zaginiony York - Norwegia

Czytali temat:
(1055 niezalogowanych)
3 Posty
Marcin W
(Zephyr)
Wiking
Witam!
Ostatnio dotknęła mnie prawdziwa tragedia mój kochany pies rasy York zaginął
W okolicach Fretexa przywiązałem go do słupka, kiedy wróciłem z zakupów pieska już nie było
Wszystkich którzy posiadają jakiekolwiek informacje proszę o kontakt, poniżej zamieszczam zdjęcie Fifiego:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Wspolczuje, Musisz powiadomic falcken, policje, moze oglosic w gazecie nagrode za zanlezienie.
Nie oszukujmy sie, twoj pies zostal skradziony.
Male psy sa chodliwe w Nowegii, wiec wypatruj tez na finn.no.

Tak na miaginesie, w Norwegii jest zakaz zostawiania psow bez nadzoru oraz zakaz przywiazywania psow przed sklepem. Jezeli przu sklepie jest wywieszka typu tu przywiaz psa to jest ona niezgodna z prawem. Wiem, ze to tak, jak rozdrapywanie rany, lecz pisze to dla uswiadomienia innych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:Tak na miaginesie, w Norwegii jest zakaz zostawiania psow bez nadzoru oraz zakaz przywiazywania psow przed sklepem. Jezeli przu sklepie jest wywieszka typu tu przywiaz psa to jest ona niezgodna z prawem. Wiem, ze to tak, jak rozdrapywanie rany, lecz pisze to dla uswiadomienia innych.
O nie wiedziałem o tym fakcie , a możesz podać odnośnik gdzie ten przepis jest umieszczony ? .
tak dla potomnych i w razie , jakiejś zażartej dyskusji na Forum .
---
Chciałem dać pierwszy , USZCZYPLIWĄ odpowiedź z FRETEXEM w tle , jednak przypomniałem sobie o TOBIE i dałem siana w trzewiki ...
Widzę , że dobrze zrobiłem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
gabriel napisał:
Elise napisał:Tak na miaginesie, w Norwegii jest zakaz zostawiania psow bez nadzoru oraz zakaz przywiazywania psow przed sklepem. Jezeli przu sklepie jest wywieszka typu tu przywiaz psa to jest ona niezgodna z prawem. Wiem, ze to tak, jak rozdrapywanie rany, lecz pisze to dla uswiadomienia innych.
O nie wiedziałem o tym fakcie , a możesz podać odnośnik gdzie ten przepis jest umieszczony ? .
tak dla potomnych i w razie , jakiejś zażartej dyskusji na Forum .
---
Chciałem dać pierwszy , USZCZYPLIWĄ odpowiedź z FRETEXEM w tle , jednak przypomniałem sobie o TOBIE i dałem siana w trzewiki ...
Widzę , że dobrze zrobiłem .

Nie wiem co ja mam do Fretexu i nie mam pojecia co sobie o mnie przypomniales.

Co do psow i przywiazywania psow przed sklepem - czyzbys mi gabriel na slowo nie wierzyl
Wiec specjalnie, dla ciebie ode mnie, tak Swiatecznie:
Hundeloven , paragfraf 5:
§ 5. Forbud mot å gå fra bundet hund
Hundeholderen skal ikke gå fra en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten eller ved lekeplasser.

(Zakaz opuszczania przywiazanego psa. Ten co pilnuje psa nie moze zostawic go przywiazanego przy wejsciu do budynku co jest dostepny dla pulicznosci (czyli dostepnego dla kazdego) oraz przy placach zabaw.)

www.lovdata.no/all/hl-20030704-074.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów

(dziewczyna szamana)
Początkujący
wypatruj tutaj na forum i w ogloszeniach ze ktos ma do sprzedanie yorka. stawiam ze zlodziejem najpredzej byl jakis polaczek wiec najlatwiej bedzie mu zdobycz sprzedac np poprzez ten portal.
pozdrawiam i na przyszlosc zycze wiecej rozsadku .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
dziewczyna szamana napisał:
stawiam ze zlodziejem najpredzej byl jakis polaczek
Też coś, tak jakby Norwedzy świeci byli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów

(dziewczyna szamana)
Początkujący
Masz racje... ale istnieje jeszcze opcja ze ktos go spuscil ze smyczy i biedaczek uciekl od tak nieodpowiedzialnego wlasciciela... madry piesek...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Ja stawiam raczej na narkomana (kradnie, zeby sprzedac) lub jakiegos chlopaka, ktory chce zrobic prezent swojej dziewczynie.
Dlatego warto tez powiadonic okolicznych weterynarzy, jak ktos tego psa kupi, to w koncu wybierze sie do weterynarza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
trzeba kupic Nowego Jorka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:Nie wiem co ja mam do Fretexu i nie mam pojecia co sobie o mnie przypomniales.
Co do psow i przywiazywania psow przed sklepem - czyzbys mi gabriel na slowo nie wierzyl
Wiec specjalnie, dla ciebie ode mnie, tak Swiatecznie:
Hundeloven , paragfraf 5:
§ 5. Forbud mot å gå fra bundet hund
Hundeholderen skal ikke gå fra en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten eller ved lekeplasser.

(Zakaz opuszczania przywiazanego psa. Ten co pilnuje psa nie moze zostawic go przywiazanego przy wejsciu do budynku co jest dostepny dla pulicznosci (czyli dostepnego dla kazdego) oraz przy placach zabaw.)
www.lovdata.no/all/hl-20030704-074.html

Święta SOM ... to i NI MOM chęcia , droczyć że się ... ani wyjaśniać składni Mojego Tekstu .
---
Ogólnie ...
Lubię Ciebie , dlatego pytałem się o prawne odniesienie .
---
Dziękuję ...

SPOKOJNEGO ŚWIĄTECZNEGO WIECZORU I MOKREGO LANEGO PONIEDZIAŁKOWEGO PORANKA .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok