Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
9 Postów
Wiking
Przygotować sie nie ma sprawy ja już korzystam z kursu językowego i jak wcześniej wspomniałem mieszkałem rok w Szwecji gdzie poznałem podstawy które są podobne jak w Norweskim. A firmy jak by ktoss chciał to znam 2 Adeco i Polfarma ale one aktualnie nieoferująca nic dla kierowców pech Ale jaszcze rok temu przyjmowali masowo ale dziki za podpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
DB32 napisał:
Co?? piłeś coś bo nie wiem o co ci chodzi !!...
No i w tem jest problem...
Bo jak byś wiedział...
To byś na ŻADNYM podkreślam...ŻADNYM FORUM tak głupiego pytania nie postawił...

Widzisz JA już TOBIE odpowiedziałem w pierwszym moim POŚCIE ...-/NA TYMŻE FORUM-/...
JEDNAK TY jak widzę nie umiesz czytać ze zrozumieniem TEKSTU ...
a tym bardziej między wierszami ...

Niemniej to już nie Mój problem TYLKO TWÓJ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
DB32 napisał:
Przygotować sie nie ma sprawy ja już korzystam z kursu językowego i jak wcześniej wspomniałem mieszkałem rok w Szwecji gdzie poznałem podstawy które są podobne jak w Norweskim. A firmy jak by ktoss chciał to znam 2 Adeco i Polfarma ale one aktualnie nieoferująca nic dla kierowców pech Ale jaszcze rok temu przyjmowali masowo ale dziki za podpowiedz

...i o to sie rozchodzi...rok temu, dwa i trzy to byla tutaj "wolna amerykanka"

...a teraz szachy mamy niestety...pracodawca jak juz chce miec na szachownicy figure, to chce aby to byla figura...
... nie figurant...

...slowem, jest trudniej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
..jasne, zgoda...wszystko tylko rozbija sie o checi i wole..
..jesli taki nowy/chetny skorzysta powaznie z kursu danej firmy, to wiadomo, ze nie bedzie nawijal po norwesku jak urodzony tutaj...ale bedzie juz mial dobre podstawy,ktore bedzie mogl pozniej szlifowac tu na miejscu w pracy...i to jest ok...ale jesli ktos od razu podchodzi do sprawy po lebkach,full ignorancja, aby tylko dostac robote a co (pozniej) bedzie to bedzie... reszte dopowiedz sobie sam, szkoda sie powtarzac...[/quote] No i już ci częściowo ulv72 odpowiedział Dalej idąc zacytuję naszego guru w temacie docinki i coś tam..... -proszę czytać ze zrozumieniem teksty postów.Dobrze to zrobiłem mistrzu gabrielu .Chyba nie weżmiesz tego na poważnie DB32
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
No nie przecież to tylko konwersacja!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
... No i już ci częściowo ulv72 odpowiedział Dalej idąc zacytuję naszego guru w temacie docinki i coś tam..... -proszę czytać ze zrozumieniem teksty postów.Dobrze to zrobiłem
BARDZO DOBRZE...wręcz wyśmienicie ...
Z drobnym sprostowaniem ...
NIE POWINNO SIĘ NIGDY PRZEPRASZAĆ ATAKOWANEGO ...
BO TO JEST BEZSENS TOTALNY ...

I ZARAZEM ANTY EDUKACYJNY...niestety..!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
DB32 napisał:
No nie przecież to tylko konwersacja!

..jasne, ze tak ... przeciez nikt na ciebie nie krzyczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...to i tak wszystko na nic!
od przyszlego roku beda stopniowo,wprowadzane autobusy zdalnie sterowane
(dlatego agencje nie rekrutuja juz kierowcow)na poczatku w duzych osadach i malych miastach,a pozniej na odwrot.
caly system ma polegac na wysylaniu impulsow z jezdni do autobusu i pomiedzy autobusami.
najbardziej skomplikowana okazala sie sprawa obslugi pasazerow.
rozwiazano to jednak w nastepujacy sposob:
kazdy z potencjalnych pasazerow bedzie musial wszczepic sobie czip(ten sam,ktory aplikuje sie zwierzeta)ktory wysylal bedzie impulsy do centrali.
czip powinien byc umiejscowiony precyzyjnie i na odpowiedniej wysokosci,najlepiej na czole pasazera.
pozostaje rowniez sprawa skutkow ubocznych.czip moze drgac i rozgrzewac sie podczas oczekiwania na autobus.
jednak wszystkie te,oraz pozostale trudnosci powinny byc rozwiazane do konca roku.

p/s: jedynym pracownikiem,ktory zachowa swoje miejsce pracy,bedzie elektryk-elektronik-samouk,pan wiesiek!

...i to by bylo,na tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Alex_m napisał:
od poczatku probuje im to uswiadomic

kami jak sama napisalas nie znalas jezyka norweskiego kiedy tu przyjechalas pracowalas z norwegami i jakos sobie radzilas prawda. czy ktos zniechecal cie do podjecia pracy tylko ze wzgledu na bariere jezykowa???
jak sama mowisz jezyk juz znasz wierze ze kolega tez sie go nauczy

tak ale ja pracowałam w fabryce gdzie miałam swoja robote i nie musiałam z nikim o niczym gadac a teraz po 2 latach wciaz mam problem z gramatyka i skladnia zdan oraz czasami a z reszta kolego jak chcesz to przyjezdzaj bez jezyka czeka cie tu długa kariera i wspaniałe zarobki
zycze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a dlaczego ten owy kolega nie poszuka sobie na start pracy w innej branzy tylko uparł sie na ten autobus jak chce pracowac za kołkiem to moze jako kierowca tirow tu nie trzeba za bardzo władac norweskim ang starczy wydaje mi sie i bedzie miał czas by sie douczyc jezyka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok