Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a wracajac do twojego postu to widze ze wciaz jest roznica pomiedzy polakami a norwegami wykonujacymi te sama prace dam wam jedna rde jak jestescie w takiej syt to ZAPISZCIE SIE DO ZWIAZKU ZAWODOWEGO BEDA WAM MUSIELI WYROWNAC STAWKI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
stavanger nie jest wielka metropolia kazdy jest w stanie poznac to miasto
co prawda najgorsze sa te uliczki miedzy osiedlami domkow bo wszystko wyglada podobnie ale nie jest az tak zle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
jezeli chodzi o mnie nie czuje sie absolutnie wykorzystywany pracuje za taka sama stawke jak i koledzy w firmie a atmosfera w pracy jest luzacka i przyjazna
ja nie nazekam i nie potrzebuje zwiazkow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Alex_m napisał:
kierowcy autobusow nie obchodzi twoje miejsce docelowe jezeli chcesz wysiasc poprostu naciskasz guziczek u kierowcy zapala sie lapka z towarzyszacym mu sygnalem dzwiekowym otwierasz dzwi klientowi i sprawa zalatwiona

a nie do konca...wsiadasz i kierowca autobusu musi sprzedac ci bilet prawda ? a ze prorokiem nie jest, to musi cie zapytac dokad jedziesz, nastepnie zrozumiec jaki przystanek wypowiedziales, powiedziec ci ile masz zaplacic, wydac reszte...

to ta podstawa, a zycie zyciem i dochodzi jeszcze troche innych wypadkowych...
- a to pasazer przy drzwiach poprosi aby pomoc wsiasc inwalidzie
- a to ktos powie po wydaniu reszty za bilet, ze nie zgadza mu sie
- a to ktos zapyta na jakim przystanku ma wysiasc aby znalezc sie tam i tam
- a to zwyczajnie ktos czekajac na bilet zapyta jak leci

...mase codziennych takich drobnych zdarzen, i co wtedy...taki kierowca, ktory nie zna jezyka, robi ? patrzy tepo na pasazera i mysli sobie w glowie "bierz bilet,zamknij ryj i sp... bo ja cie k... nie rozumiem" ???

robcie co chcecie panowie, ja w kazdym razie na pewne stanowiska pracy bez znajomosci jezyka nie pchalbym sie chocby dlatego, zeby samemu sobie nie robic wstydu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
"bierz bilet,zamknij ryj i sp... bo ja cie k... nie rozumiem" ???
to bylo dobre usmialem sie hehehehehe
to wszystko prawda co piszesz ale wiekszosc ludzi uzywa biletow miesiecznych wchodzisz odbijasz i zajmojesz miejsce

jezdzilem sporo autobusami w wiekszosci prowadzone byly przez polskich kierowcow ktorych naplywalo z dnia na dzien coraz wiecej i jakos sobie radzili ci panowie nie odbierajcie koledze chceci do pracy poprzez negatywne odpowiedzi niech sproboje jezeli nie da sobie rady to poprostu odejdzie ale szanse ma kazdy i mysle ze probowac trzeba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ulv72 napisał:
Alex_m napisał:
kierowcy autobusow nie obchodzi twoje miejsce docelowe jezeli chcesz wysiasc poprostu naciskasz guziczek u kierowcy zapala sie lapka z towarzyszacym mu sygnalem dzwiekowym otwierasz dzwi klientowi i sprawa zalatwiona

a nie do konca...wsiadasz i kierowca autobusu musi sprzedac ci bilet prawda ? a ze prorokiem nie jest, to musi cie zapytac dokad jedziesz, nastepnie zrozumiec jaki przystanek wypowiedziales, powiedziec ci ile masz zaplacic, wydac reszte...

to ta podstawa, a zycie zyciem i dochodzi jeszcze troche innych wypadkowych...
- a to pasazer przy drzwiach poprosi aby pomoc wsiasc inwalidzie
- a to ktos powie po wydaniu reszty za bilet, ze nie zgadza mu sie
- a to ktos zapyta na jakim przystanku ma wysiasc aby znalezc sie tam i tam
- a to zwyczajnie ktos czekajac na bilet zapyta jak leci

...mase codziennych takich drobnych zdarzen, i co wtedy...taki kierowca, ktory nie zna jezyka, robi ? patrzy tepo na pasazera i mysli sobie w glowie "bierz bilet,zamknij ryj i sp... bo ja cie k... nie rozumiem" ???

robcie co chcecie panowie, ja w kazdym razie na pewne stanowiska pracy bez znajomosci jezyka nie pchalbym sie chocby dlatego, zeby samemu sobie nie robic wstydu...

od poczatku probuje im to uswiadomic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ja jak jade autobusem to zawsze kupuje bilet nie mam miesiecznego i moi znajomi norwedzy rowniez tylko ci co dojezdzaja do pracy czy szkoly a co z reszta___
proponuje w takim wypadku prowadzic autobus szkolny tam wsztscy maja miesieczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
od poczatku probuje im to uswiadomic

kami jak sama napisalas nie znalas jezyka norweskiego kiedy tu przyjechalas pracowalas z norwegami i jakos sobie radzilas prawda. czy ktos zniechecal cie do podjecia pracy tylko ze wzgledu na bariere jezykowa???
jak sama mowisz jezyk juz znasz wierze ze kolega tez sie go nauczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
DB32 napisał:
O bardzo dziękuje Alexowi nareszcie coś konkretnego
A co do języka mieszkałem rok w Szwecji wiec coś tam wiem o tym języku przynajmniej nie jest mi obcy.
No i jeszcze fakt że firma nie wymaga języka Norweskiego na początku i wysyła kierowców na kurs no bo z kont Polak który jeździł w Polsce x lat ma umieć Norweski aż tak zdolnym narodem nie jesteśmy
Także polffarma taka firma ze szczecina jak masowo szukali kierowców dawała kurs miesięczny który trzeba było odbębnić w Polsce i umiałeś Norweski hahah jasne i kolega ma racje większość kierowców nikomu nie ujmując do tej pory nie wie co jest 5 jak do nich gadaja ale wykuli maszynki biletowe i jak usłyszą ten konkretny przystanek to wiedzą że tam trza wyciąć bilet tak samo bylo w anglii kiedy jeździłem niby znaja angielski yes and no i to wsio

...czyli jak dla mnie pelny arogancji, totalny obciach...i tyle...

...po to dana firma inwestuje w kurs i pracownika, aby nauczyl sie tyle co zalozono... ale sadzac po twojej wypowiedzi mozna miec to gdzies...znac niezbedne, czasem groteskowe wrecz minimum...byle trzepac kase,,,przez jakis czas chociaz,poki nie wyrzuca...a pozniej napiszesz, jaka to firma zla itd. itp. ...obiecywali dlugi kontrakt a po miesiacu zwolnili...

... jak dla mnie, nie prezentujesz soba nic, zero ambicji ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Itu się całkowicie z tobą zgadzam ulv72,typowe podejście polonusa do sprawy .Co ja sobie niedam rady ???Jak nie ja to kto he,he,he.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok