Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu
MultiNOR

Nowy formularz

Zle膰 rozliczenie podatku
pro艣ciej ni偶 kiedykolwiek

Rozlicz podatek
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a wracajac do twojego postu to widze ze wciaz jest roznica pomiedzy polakami a norwegami wykonujacymi te sama prace dam wam jedna rde jak jestescie w takiej syt to ZAPISZCIE SIE DO ZWIAZKU ZAWODOWEGO BEDA WAM MUSIELI WYROWNAC STAWKI
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
stavanger nie jest wielka metropolia kazdy jest w stanie poznac to miasto
co prawda najgorsze sa te uliczki miedzy osiedlami domkow bo wszystko wyglada podobnie ale nie jest az tak zle
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
jezeli chodzi o mnie nie czuje sie absolutnie wykorzystywany pracuje za taka sama stawke jak i koledzy w firmie a atmosfera w pracy jest luzacka i przyjazna
ja nie nazekam i nie potrzebuje zwiazkow
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Post贸w
Darek ...
(ulv72)
Maniak
Alex_m napisa艂:
kierowcy autobusow nie obchodzi twoje miejsce docelowe jezeli chcesz wysiasc poprostu naciskasz guziczek u kierowcy zapala sie lapka z towarzyszacym mu sygnalem dzwiekowym otwierasz dzwi klientowi i sprawa zalatwiona

a nie do konca...wsiadasz i kierowca autobusu musi sprzedac ci bilet prawda ? a ze prorokiem nie jest, to musi cie zapytac dokad jedziesz, nastepnie zrozumiec jaki przystanek wypowiedziales, powiedziec ci ile masz zaplacic, wydac reszte...

to ta podstawa, a zycie zyciem i dochodzi jeszcze troche innych wypadkowych...
- a to pasazer przy drzwiach poprosi aby pomoc wsiasc inwalidzie
- a to ktos powie po wydaniu reszty za bilet, ze nie zgadza mu sie
- a to ktos zapyta na jakim przystanku ma wysiasc aby znalezc sie tam i tam
- a to zwyczajnie ktos czekajac na bilet zapyta jak leci

...mase codziennych takich drobnych zdarzen, i co wtedy...taki kierowca, ktory nie zna jezyka, robi ? patrzy tepo na pasazera i mysli sobie w glowie "bierz bilet,zamknij ryj i sp... bo ja cie k... nie rozumiem" ???

robcie co chcecie panowie, ja w kazdym razie na pewne stanowiska pracy bez znajomosci jezyka nie pchalbym sie chocby dlatego, zeby samemu sobie nie robic wstydu...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
"bierz bilet,zamknij ryj i sp... bo ja cie k... nie rozumiem" ???
to bylo dobre usmialem sie hehehehehe
to wszystko prawda co piszesz ale wiekszosc ludzi uzywa biletow miesiecznych wchodzisz odbijasz i zajmojesz miejsce

jezdzilem sporo autobusami w wiekszosci prowadzone byly przez polskich kierowcow ktorych naplywalo z dnia na dzien coraz wiecej i jakos sobie radzili ci panowie nie odbierajcie koledze chceci do pracy poprzez negatywne odpowiedzi niech sproboje jezeli nie da sobie rady to poprostu odejdzie ale szanse ma kazdy i mysle ze probowac trzeba
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ulv72 napisa艂:
Alex_m napisa艂:
kierowcy autobusow nie obchodzi twoje miejsce docelowe jezeli chcesz wysiasc poprostu naciskasz guziczek u kierowcy zapala sie lapka z towarzyszacym mu sygnalem dzwiekowym otwierasz dzwi klientowi i sprawa zalatwiona

a nie do konca...wsiadasz i kierowca autobusu musi sprzedac ci bilet prawda ? a ze prorokiem nie jest, to musi cie zapytac dokad jedziesz, nastepnie zrozumiec jaki przystanek wypowiedziales, powiedziec ci ile masz zaplacic, wydac reszte...

to ta podstawa, a zycie zyciem i dochodzi jeszcze troche innych wypadkowych...
- a to pasazer przy drzwiach poprosi aby pomoc wsiasc inwalidzie
- a to ktos powie po wydaniu reszty za bilet, ze nie zgadza mu sie
- a to ktos zapyta na jakim przystanku ma wysiasc aby znalezc sie tam i tam
- a to zwyczajnie ktos czekajac na bilet zapyta jak leci

...mase codziennych takich drobnych zdarzen, i co wtedy...taki kierowca, ktory nie zna jezyka, robi ? patrzy tepo na pasazera i mysli sobie w glowie "bierz bilet,zamknij ryj i sp... bo ja cie k... nie rozumiem" ???

robcie co chcecie panowie, ja w kazdym razie na pewne stanowiska pracy bez znajomosci jezyka nie pchalbym sie chocby dlatego, zeby samemu sobie nie robic wstydu...

od poczatku probuje im to uswiadomic
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ja jak jade autobusem to zawsze kupuje bilet nie mam miesiecznego i moi znajomi norwedzy rowniez tylko ci co dojezdzaja do pracy czy szkoly a co z reszta___
proponuje w takim wypadku prowadzic autobus szkolny tam wsztscy maja miesieczny
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
od poczatku probuje im to uswiadomic

kami jak sama napisalas nie znalas jezyka norweskiego kiedy tu przyjechalas pracowalas z norwegami i jakos sobie radzilas prawda. czy ktos zniechecal cie do podjecia pracy tylko ze wzgledu na bariere jezykowa???
jak sama mowisz jezyk juz znasz wierze ze kolega tez sie go nauczy
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Post贸w
Darek ...
(ulv72)
Maniak
DB32 napisa艂:
O bardzo dzi臋kuje Alexowi nareszcie co艣 konkretnego
A co do j臋zyka mieszka艂em rok w Szwecji wiec co艣 tam wiem o tym j臋zyku przynajmniej nie jest mi obcy.
No i jeszcze fakt 偶e firma nie wymaga j臋zyka Norweskiego na pocz膮tku i wysy艂a kierowc贸w na kurs no bo z kont Polak kt贸ry je藕dzi艂 w Polsce x lat ma umie膰 Norweski a偶 tak zdolnym narodem nie jeste艣my
Tak偶e polffarma taka firma ze szczecina jak masowo szukali kierowc贸w dawa艂a kurs miesi臋czny kt贸ry trzeba by艂o odb臋bni膰 w Polsce i umia艂e艣 Norweski hahah jasne i kolega ma racje wi臋kszo艣膰 kierowc贸w nikomu nie ujmuj膮c do tej pory nie wie co jest 5 jak do nich gadaja ale wykuli maszynki biletowe i jak us艂ysz膮 ten konkretny przystanek to wiedz膮 偶e tam trza wyci膮膰 bilet tak samo bylo w anglii kiedy je藕dzi艂em niby znaja angielski yes and no i to wsio

...czyli jak dla mnie pelny arogancji, totalny obciach...i tyle...

...po to dana firma inwestuje w kurs i pracownika, aby nauczyl sie tyle co zalozono... ale sadzac po twojej wypowiedzi mozna miec to gdzies...znac niezbedne, czasem groteskowe wrecz minimum...byle trzepac kase,,,przez jakis czas chociaz,poki nie wyrzuca...a pozniej napiszesz, jaka to firma zla itd. itp. ...obiecywali dlugi kontrakt a po miesiacu zwolnili...

... jak dla mnie, nie prezentujesz soba nic, zero ambicji ...
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Itu si臋 ca艂kowicie z tob膮 zgadzam ulv72,typowe podej艣cie polonusa do sprawy .Co ja sobie niedam rady ???Jak nie ja to kto he,he,he.....
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok