Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
9 Post贸w
Wiking
Przygotowa膰 sie nie ma sprawy ja ju偶 korzystam z kursu j臋zykowego i jak wcze艣niej wspomnia艂em mieszka艂em rok w Szwecji gdzie pozna艂em podstawy kt贸re s膮 podobne jak w Norweskim. A firmy jak by ktoss chcia艂 to znam 2 Adeco i Polfarma ale one aktualnie nieoferuj膮ca nic dla kierowc贸w pech Ale jaszcze rok temu przyjmowali masowo ale dziki za podpowiedz
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8928 Post贸w
Maniak
DB32 napisa艂:
Co?? pi艂e艣 co艣 bo nie wiem o co ci chodzi !!...
No i w tem jest problem...
Bo jak by艣 wiedzia艂...
To by艣 na 呕ADNYM podkre艣lam...呕ADNYM FORUM tak g艂upiego pytania nie postawi艂...

Widzisz JA ju偶 TOBIE odpowiedzia艂em w pierwszym moim PO艢CIE ...-/NA TYM呕E FORUM-/...
JEDNAK TY jak widz臋 nie umiesz czyta膰 ze zrozumieniem TEKSTU ...
a tym bardziej mi臋dzy wierszami ...

Niemniej to ju偶 nie M贸j problem TYLKO TW脫J
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Post贸w
Darek ...
(ulv72)
Maniak
DB32 napisa艂:
Przygotowa膰 sie nie ma sprawy ja ju偶 korzystam z kursu j臋zykowego i jak wcze艣niej wspomnia艂em mieszka艂em rok w Szwecji gdzie pozna艂em podstawy kt贸re s膮 podobne jak w Norweskim. A firmy jak by ktoss chcia艂 to znam 2 Adeco i Polfarma ale one aktualnie nieoferuj膮ca nic dla kierowc贸w pech Ale jaszcze rok temu przyjmowali masowo ale dziki za podpowiedz

...i o to sie rozchodzi...rok temu, dwa i trzy to byla tutaj "wolna amerykanka"

...a teraz szachy mamy niestety...pracodawca jak juz chce miec na szachownicy figure, to chce aby to byla figura...
... nie figurant...

...slowem, jest trudniej...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
..jasne, zgoda...wszystko tylko rozbija sie o checi i wole..
..jesli taki nowy/chetny skorzysta powaznie z kursu danej firmy, to wiadomo, ze nie bedzie nawijal po norwesku jak urodzony tutaj...ale bedzie juz mial dobre podstawy,ktore bedzie mogl pozniej szlifowac tu na miejscu w pracy...i to jest ok...ale jesli ktos od razu podchodzi do sprawy po lebkach,full ignorancja, aby tylko dostac robote a co (pozniej) bedzie to bedzie... reszte dopowiedz sobie sam, szkoda sie powtarzac...[/quote] No i ju偶 ci cz臋艣ciowo ulv72 odpowiedzia艂 Dalej id膮c zacytuj臋 naszego guru w temacie docinki i co艣 tam..... -prosz臋 czyta膰 ze zrozumieniem teksty post贸w.Dobrze to zrobi艂em mistrzu gabrielu .Chyba nie we偶miesz tego na powa偶nie DB32
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Post贸w
Wiking
No nie przecie偶 to tylko konwersacja!
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8928 Post贸w
Maniak
retier1 napisa艂:
... No i ju偶 ci cz臋艣ciowo ulv72 odpowiedzia艂 Dalej id膮c zacytuj臋 naszego guru w temacie docinki i co艣 tam..... -prosz臋 czyta膰 ze zrozumieniem teksty post贸w.Dobrze to zrobi艂em
BARDZO DOBRZE...wr臋cz wy艣mienicie ...
Z drobnym sprostowaniem ...
NIE POWINNO SI臉 NIGDY PRZEPRASZA膯 ATAKOWANEGO ...
BO TO JEST BEZSENS TOTALNY ...

I ZARAZEM ANTY EDUKACYJNY...niestety..!!! .
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Post贸w
Darek ...
(ulv72)
Maniak
DB32 napisa艂:
No nie przecie偶 to tylko konwersacja!

..jasne, ze tak ... przeciez nikt na ciebie nie krzyczy
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...to i tak wszystko na nic!
od przyszlego roku beda stopniowo,wprowadzane autobusy zdalnie sterowane
(dlatego agencje nie rekrutuja juz kierowcow)na poczatku w duzych osadach i malych miastach,a pozniej na odwrot.
caly system ma polegac na wysylaniu impulsow z jezdni do autobusu i pomiedzy autobusami.
najbardziej skomplikowana okazala sie sprawa obslugi pasazerow.
rozwiazano to jednak w nastepujacy sposob:
kazdy z potencjalnych pasazerow bedzie musial wszczepic sobie czip(ten sam,ktory aplikuje sie zwierzeta)ktory wysylal bedzie impulsy do centrali.
czip powinien byc umiejscowiony precyzyjnie i na odpowiedniej wysokosci,najlepiej na czole pasazera.
pozostaje rowniez sprawa skutkow ubocznych.czip moze drgac i rozgrzewac sie podczas oczekiwania na autobus.
jednak wszystkie te,oraz pozostale trudnosci powinny byc rozwiazane do konca roku.

p/s: jedynym pracownikiem,ktory zachowa swoje miejsce pracy,bedzie elektryk-elektronik-samouk,pan wiesiek!

...i to by bylo,na tyle.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Alex_m napisa艂:
od poczatku probuje im to uswiadomic

kami jak sama napisalas nie znalas jezyka norweskiego kiedy tu przyjechalas pracowalas z norwegami i jakos sobie radzilas prawda. czy ktos zniechecal cie do podjecia pracy tylko ze wzgledu na bariere jezykowa???
jak sama mowisz jezyk juz znasz wierze ze kolega tez sie go nauczy

tak ale ja pracowa艂am w fabryce gdzie mia艂am swoja robote i nie musia艂am z nikim o niczym gadac a teraz po 2 latach wciaz mam problem z gramatyka i skladnia zdan oraz czasami a z reszta kolego jak chcesz to przyjezdzaj bez jezyka czeka cie tu d艂uga kariera i wspania艂e zarobki
zycze powodzenia
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a dlaczego ten owy kolega nie poszuka sobie na start pracy w innej branzy tylko upar艂 sie na ten autobus jak chce pracowac za ko艂kiem to moze jako kierowca tirow tu nie trzeba za bardzo w艂adac norweskim ang starczy wydaje mi sie i bedzie mia艂 czas by sie douczyc jezyka
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok