Ja zdawałam norskprøve 3 w Lier (2 i 3 czerwca)

Na pisemnym miałam takie tematy:
- obrazek (rodzina wyjeżdżająca na wakacje: ojciec wymieniał koło w samochodzie, matka trzymała małe dziecko na rękach, syn "bawił się" wodą z węża ogrodowego, a córka tańczyła (?) na masce samochodu, ogólnie dużo szczegółów)
- Jaki jest najpopularniejszy zawód w Twoim kraju?
- Napisać do biblioteki, żeby kupili więcej komputerów z internetem.
Na ustnym miałam takie tematy:
- Z jakiego transportu publicznego korzystasz? (dodatkowo pytanie, czy słyszałam o jakiejś tam linii autobusowej Time Expressen, kursującej przez Lier gdzieś tam?)
- Czy w Twoim kraju uczniowie noszą mundurki (dodatkowo jakie są wady i zalety noszenia mundurków)?
- Pytanie do dyskusji w parze: Jak to jest uczyć się nowego języka obcego? (dodatkowo egzaminator zapytał nas o to, co sprawia nam największą trudność w nauce norweskiego?)
Pytania chłopaka z Serbii, który zdawał ze mną w parze:
- Czy robisz zakupy przez internet? (dodatkowo, co kupujesz? jakie są wady i zalety zakupów przez internet?)
- Co lubisz najbardziej w Twoim kraju? (dodatkowo, jakie jest najpopularniejsze jedzenie? egzaminator zapytał też o muzykę).
Oczywiście przed tymi pytaniami musieliśmy opowiedzieć kilka zdań o sobie. Mnie egzaminator zapytał dodatkowo, gdzie pracuję. A przed egzaminem zapytał o to, czy miałam daleko do ośrodka egzaminacyjnego i czy bardzo się stresuję