Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
gabriel napisał:
marianek73 napisał:
dla ciebie deep purple to szczyt marzen skonczyc norweskie studia, bo ledwo technikum wieczorowe skonczyłes w latach 90-tych.....
A ciekaqwe gdzie wczesniej tak długo sie edukowałes,bo urodziłes sie 1956 p.n.e,czyli zaraz po epoce lodowcowej

ps: moja córka po bardzo dobrym gimnazjum w pl wie wiecej i lepiej jest wykształcona niz norki po tych swoich "studiach"
Poziom dla fioleta jak raz, bo smiało bedzie mógł pape kłasc jako pan Mgr

...Ś M I E C I U...!!!
JA OSOBIŚCIE ... !!!
...JESTEM ... OBECNIE...WOLNYM ...MULARZEM ... / bez względu co ten zwrot dzisiaj znaczy ...!/..
I ŻADNE SZTUCZNE TYTUŁY ...typu ...Mgr mnie nie tykają , Ja jestem Ponad To.
Ani Ty , Ani Twoi Rodzice ... Nigdy takiego zaszczytu nigdy nie dostąpili ... i NIGDY NIE DOSTĄPIĄ / dostąpisz... !!! .
WYSZEDŁEŚ z HASIOKA i w Tymże hasioku się znajdziesz , z Własnej Nieprzymuszonej Swojej Woli... TAM jest Twoje Końcowe Miejsce ... i żadne Miliony ... KORON... DOLARÓW... Złotych...Tobie nie pomogą ...
A WRĘCZ odwrotnie...
Oby stało się to jak Najszybciej , dla dobra NAS WSZYSTKICH...!
Pamiętaj ... do Końca Swego Zasranego Życia ...!!!
Każdy Kto Jak Ty , Gardzi Innym ...Kończy zawsze tak Samo...
Tylko I wyłącznie w ...HASIOKU...!!! .

ja ciebie tez ........

jak myslisz depp, czy słowo "smiec" nie zainteresowało by twojej hanysowskiej policji?
zwykłes pisac czesto "kij ma dwa konce......."
Przestan brac/pic to swinstwo, albo bierz/pij po pół,......

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
cos mi sfiksowało.......
to pod "hasiokiem" nalezy do mnie i to mój wpis do fioleta......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Nie zaśmiecajcie dziewczynie wątku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Nowicjusz
Szkoda czasu zeby czytac te wypowiedzi

Prosilam o informacje na inny temat....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty

(agam)
Nowicjusz
Mam znajomego Polaka, którego dwie córki studiują w Polsce, a on na stałe mieszka w Szwecji. Chodziły do szwedzkich szkół. Na pewno jest tak, że jak masz polskie obywatelstwo to możesz studiować w Polsce na takich samych zasadach jak inni Polacy mieszkający w kraju.Jedna z nich zdała egzamin na studia i studiuje na dziennych bezpłatnych. Druga nie zdała egzaminu na bezpłatne studia i jest na płatnych. Nie wspominał nic, żeby miały jakieś problemy z uznaniem matury, ale w sumie konkretnie nie pytałam. Zadzwoń do jakiegoś uniwersytetu na wydział rekrutacji i po prostu zapytaj.
Przecież ci Norwegowie studiujący w Polsce są na polskim uniwersytecie i dostają dyplom polskiej uczelni, a na pewno nie mają polskiej matury, więc myślę, że Twoje wykształcenie też będzie uznane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Ampeg)
Wiking
Zacznę od tego, że szczegółowe informacje, zawsze są dostępne na stronach uczelni. Wycinek informacyjny z Akademii Medycznej we Wrocławiu. Podaję akurat z tej uczelni, na której studiowałam.

Cudzoziemcy posiadający dwa obywatelstwa, w tym jedno polskie, w Akademii Medycznej we Wrocławiu są traktowani jako obywatele polscy bez względu na obecne miejsce zamieszkania i mogą podejmować studia tylko na warunkach i w trybie rekrutacji obowiązujących obywateli polskich.

Więcej: www.am.wroc.pl/content/view/5286/692/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Nowicjusz
Z tego co wiem, to juz nie ma mozliwosci miec podwojnego obywatelstwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
To tak niezupelnie prawda. Wszystko zalezy na jakiej zasadzie jestes w Norwegii i ile masz dochodu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Nowicjusz
Ja tu jestem 4 lata a dochodu? skad mam go miec? ucze sie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
Nowicjusz
Nikt nic nie wie?