Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
renata gustavsen (2080 niezalogowanych)
22 Posty
Ania Rojek
(ania24_2005)
Wiking
magdalena_d84 napisał:
kami napisał:
magdalena_d84 napisał:
nie lubię osób,które w kółko ciągle o wiarze gadają...chcesz się pomodlić idź do Kościoła, lub usiądź w domu i weź książeczkę i się módl....nie zmuszaj innych do tego...każdy wierzy na swój sposób i praktykuje tą wiarę na swój sposób...

podpisuje sie rękoma i nogami

widzę, że nie tylko ja jestem tego zdania i nikt jak na razie mnie nie atakuje

ok moi drodzy ja zmykam, jutro mam lot do PL więc trzeba walizeczki popakować wrócę za miesiąc...ciekawe ile ciekawych tematów opuszczę

3majcie się wszyscy [/quote]

No więc widze że nikt niezrozumiał moich intencji...
Mówi się trudno...
Jeśli chodzi o Jehowych to mam podobne odczucia do nich co większość z was...
Idąc ostatnio z synem(który całą droge płakał bo niechciałam mu kupić kolejnej zabawki(zaczepiła nas jedna pani chyba rosjanka i najpierw próbowała uspokoić z płaczu mojego syna po czym dosłownie na siłe próbowała wcisnąć mi swoje czasopisma...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...ale tepaki!
jest tu taki jeden,ktory tez uwaza,ze poziom tu niski i dyskusja nie tak ambitna.
pewnie niebawem sie pojawi.moze on zrozumie...za pewne tak!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
aniu24_2005 nikt nie rozumie Twoich intencji....(moim zdaniem są szczere) ; wszyscy są nastawieni na konsumpcyjny styl życia i nie wiń Ich za to.Wielu z forumowiczów dostało odpłacone pięknym za nadobne, bo też mieli dobre intencje.Poczytaj sobie tematy na tym forum i podobnych to będziesz wiedziała co mam na myśli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
nie chce mowic... a nie mowiłam ci tego wczoraj jak wyjechałas z tym postem
Wiesz ludzie sa moze i negatywnie nastawieni ale nie wzieło sie to znieba kazdy ma jakies "miłe " doswiadczenia" z rodakami wiec 'woli na zimne dmuchac niz znow sie spazyc ' tak mowi moja babcia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Abstrachując od wiary,widzę że nie wierzycie że ktoś może chcieć się podzielić swoimi uwagami które mogą wam(nam wszystkim) pomóc w życiu codziennym tutaj na obczyźnie(potrafici podnieś na duchu,nie ma co).Wiem że wiara każdego z nas to prywatna sprawa.Ale wybaczcie,jeśli idziecie do kościoła i wychodząc robicie coś odwrotnego do tego co deklarujecie na spowiedzi i pokucie za grzechy, to sami prowokujecie ten temat?!!!Kiedyś chyba zjeżyłem faziego w tym temacie,ale sam mnie sprowokował mówiąc że robi to samo w kościele co inni "katolicy"tz. bare ble,ble,ble a co myśli to jego sprawa!!!To jest właśnie współczesny polski katolik i nie tylko polski .Ale dość na temat wiary i religi.Do czego zdąrzam?W większości przypadków wszyscy próbują zarobić na wszystkich i na wszystkim!!!A ania24 jest tu chyba wyjątkiem(jak na razie)!Dlaczego próbujecie ją od razu zniechęcic w wierze do bliźnich,czy to musi mieć od razu związek z religią?!!!Zastanuwcie się na spokojnie rodacy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Odnośnie jehowych,powiem tak-wiara różnie może sie objawiać.A tak na marginesie,to wiele nam do nich brakuje,zarówno katolikom jak i ateistom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
chyba duzo ludzi nie zdaje sobie sprawy,ze jehowi to nie jest religia.jest to odłam katolicyzmu ktory swoja wiare opiera na biblii ale juz interpretuje na własne potrzeby.jest to na swoj sposob rodzaj sekty,mniej szkodliwy od innych ale dążący w sumie do jednego...całkowitego opanowania ludzkiej psychiki i sposobu życia..tam sa juz ustalone normy postepowania i jesli ktoś sie nie dopasuje nie ma co wsrod nich szukac....wszelki objaw indywidualizmu jest nie mile widziany,wszyscy muszą być posłuszni...oj,duzo by o tym mowic...a tak naprawde religia jest jedna..bo jest jeden bog...a,że różne cywilizacje stworzyły rózne wyznania to mamy to co mamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
panladny napisał:
...tylo samo startow,co ladowan!

tak, tak , nie dziękuję,żeby nie zapeszyć ostatnio boję się tych lotów...
jak będę miała chwilkę w PL to z pewnością zerknę na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
ulv72 napisał:
3maj sie rowniez, milego pobytu zycze

ja również życzę tego samego tutaj w końcu to piękny kraj
i dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Cofając się w czasie,w pewnym momęcie musielibyśmy stwierdzić że chrześcijaństwo też nie jest religią tylko sektą B.K(odłam judaizmu).Czyż nie tak???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok