Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

karta podatkowa - Norwegia

19 Postów
Natalia Turek
(natka87)
Wiking
witam, czy ktoś zamawiał karte podatkową na stronie skattu i może podac wskazówki, a najlepiej krok po kroku z góry dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Piotr Łupiński
(Piotrek1708)
Wiking
Teraz to już musisz iść osobiście do Skattu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
natka87 napisał:
witam, czy ktoś zamawiał karte podatkową na stronie skattu i może podac wskazówki, a najlepiej krok po kroku z góry dziękiKto wam ludzie te bzdury opowiada ?
---
Od tego roku Pracodawca SAM pobiera nasze Karty Podatkowe i tyle .
Nawet nie trzeba się tam rejestrować !
---
Ponieważ każdy Legalny pracownik , jest w altin zarejestrowany .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
pracodawca pobiera karte podatkowa sam, o ile juz istniejesz w systemie; za pierwszym razem trzeba pojsc osobiscie
www.skatteetaten.no/no/Person/Skattekort...-deg-pa-ID-kontroll/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Natalia Turek
(natka87)
Wiking
istnieje w systemie, bo w 2013 roku otrzymałąm ja do domu, wiec nie wiem dlaczego dostałąm telefon z pracy ze mam się zarejestrować w skacie bo nie mogę otrzymac wypłaty...i pobrać kartę podatkową
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
natka87 napisał:
istnieje w systemie, bo w 2013 roku otrzymałąm ja do domu, wiec nie wiem dlaczego dostałąm telefon z pracy ze mam się zarejestrować w skacie bo nie mogę otrzymac wypłaty...i pobrać kartę podatkowąTo mu teraz oddzwoń i powiedz ,że od tego roku sam ma sobie pobrać jak ma legalną firmę ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Gabriel napisał:
natka87 napisał:
istnieje w systemie, bo w 2013 roku otrzymałąm ja do domu, wiec nie wiem dlaczego dostałąm telefon z pracy ze mam się zarejestrować w skacie bo nie mogę otrzymac wypłaty...i pobrać kartę podatkowąTo mu teraz oddzwoń i powiedz ,że od tego roku sam ma sobie pobrać jak ma legalną firmę ...

Sa duze kłopoty z tym systemem zreszta ze starym rownież były u
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Gabriel napisał:
natka87 napisał:

Do ciebie głąbie nie dociera że ten system działa od tego roku dopiero i sporadycznie nie wszystko działa tak jak powinno i trzeba samemu kartę donieść..

www.altinn.no/no/Skjema-og-tjenester/Eta...ktronisk-skattekort/

logujesz się tutaj i zamawiasz kartę, można też po angielsku jak nie radzisz sobie i nie masz nikogo pod ręką to wycieczka do Skatt...

Gabrys czego ty taki mondry nie byłeś jak trzeba było sobie fagbrev wyrobić, zadzwoń do swojego pracodawcy i mu powiedz że masz wykształcenie z PL i ci się należy! Ewentualnie to kolejna bajka i gówno masz nie wykształcenie zdobyte w PL i pana boga za nogi złapałeś skomląc jakiemuś hanysowi o to żeby ci robotę w NO przy noszeniu desek na budowie....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PJo napisał:
Gabriel napisał:
natka87 napisał:

Sa duze kłopoty z tym systemem zreszta ze starym rownież były u

Oczywiście , że są kłopoty , ponieważ małe firmy w tamtym roku olały szkolenia jakie były dostępne dla wszystkich przedstawicieli firm i to za DARMO ... !!!
---
Ten system działa już od tamtego roku DOBROWOLNIE a od tego PRZYMUSOWO .
---
A za rok pewnie , będą serwować kary firmom za totalne gamoństwo !!! .
---
Ech
Poszukuję pilnie pracy w budownictwie lub jako kierowca na ciężarówkę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Joseph napisał:
Gabriel napisał:
natka87 napisał:

Do ciebie głąbie nie dociera że ten system działa od tego roku dopiero i sporadycznie nie wszystko działa tak jak powinno i trzeba samemu kartę donieść..

www.altinn.no/no/Skjema-og-tjenester/Eta...ktronisk-skattekort/

logujesz się tutaj i zamawiasz kartę, można też po angielsku jak nie radzisz sobie i nie masz nikogo pod ręką to wycieczka do Skatt...

Gabrys czego ty taki mondry nie byłeś jak trzeba było sobie fagbrev wyrobić, zadzwoń do swojego pracodawcy i mu powiedz że masz wykształcenie z PL i ci się należy! Ewentualnie to kolejna bajka i gówno masz nie wykształcenie zdobyte w PL i pana boga za nogi złapałeś skomląc jakiemuś hanysowi o to żeby ci robotę w NO przy noszeniu desek na budowie....

Trzeba by bylo zdawać egzamin teoretyczny w języku norweskim by zdobyć tu fagbrev.
w tym zawodzie nie uznają wykształcenia z PL
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok