Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca na telefon sprzatanie. pytanie! - Norwegia

Czytali temat:
Violeta De. Klaudia Walaszek Mariusz 27 Dominika Nowak (2686 niezalogowanych)
28 Postów
Julia Maćkowiak
(Julietka)
Wiking
Witam,mam pytanie dostalam prace w norweskiej firmie sprzatajacej,mam juz nr personalny i wszystko ale nadal nie bylam w pracy,na umowie mam ze pracuje od styczniaa a tymczasem jeszcze ani razu nie bylam w pracy. Dodam,ze umowe dostalam na rok na poczatek,ale jest to praca na telefon. I mam pytanie czy ktos z was byl w takiej sytuacji?

Z gory dziekuje za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Julietka napisał:
Witam,mam pytanie dostalam prace w norweskiej firmie sprzatajacej,mam juz nr personalny i wszystko ale nadal nie bylam w pracy,na umowie mam ze pracuje od styczniaa a tymczasem jeszcze ani razu nie bylam w pracy. Dodam,ze umowe dostalam na rok na poczatek,ale jest to praca na telefon. I mam pytanie czy ktos z was byl w takiej sytuacji?

To może zadzwoń do pracodawcy?

Jesteś jak kolo zapasowe, jak którejś twojej koleżance pęknie guma to i praca będzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Natalia Turek
(natka87)
Wiking
Praca na telefon polega na tym, ze będziesz miała różną ilośc godzin. Ja tez pracowałam w przedszkolu na zastępstwa, jeden miesiąc pracowałam 12 dni, inny 16, a w inny 4. Trzeba czekac na telefon, niestety. Jednak skoro od 2 miesięcy się nikt nie odzywa, powinnaś skontaktować się niezwłocznie z pracodawcą, bo skoro wiedzieli że bardzo rzadko potrzebują zastępstw, dziwne, ze dali Ci jakąś umowę, wiec trzeba to wyjaśnić, bo w tym czasie możesz szukać innej pracy , a tak to nie wiadomo co robićpowodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Julietka napisał:

To , że forma informacji o wakacie , jest telefoniczna ze strony pracodawcy , nie oznacza wcale , że ty masz siedzieć z założonymi rękoma i czekać do zasranej śmierci , na ten jeden telefon .
---
Dlaczego sama nie wydzwaniasz ?!.
---
Dlaczego sama nie zjawiasz się w Firmie osobiście , by się dać "opatrzyć " pracownikom .
---
Przecież nie jest zabronione to , byś sama przychodziła do firmy przed rozpoczęciem pracy i pytała się o cokolwiek ...
---
Skoro masz Umowę , to masz prawo siedzieć w Biurze nawet i całą dniówkę ... fakt , że za darmo , jednak będziesz wśród norwegów i chociaż języka się lepiej osłuchasz .
---
Skoro nie dzwonią , to może już zapomnieli , że jesteś zatrudniona ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Julia Maćkowiak
(Julietka)
Wiking
Bylam juz w biurze nie raz i kazali czekac,wiec nie mam pojecia co dalej..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Julietka napisał:
DALEJ ...!?
---
Cóż trzeba być cierpliwym i szukać następnej pracy w Innej Firmie .
---
To że Masz umowę z jedną firmą , nie oznacza iż masz zamkniętą drogę do szukania Innego Pracodawcy .
---
Tylko najpierw znajdź , pracę i zacznij pracować ,
nie masz żadnego obowiązku informować firmę iż znalazłaś inną pracę .
O ile sami nie zadzwonią do ciebie .
---
Ta firma już spełniła twoje oczekiwania , ponieważ dzięki Niej , masz zezwolenie na pobyt i inne dokumenty .
---
Bądź kreatywna i szukaj dalej ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Julietka napisał:

Patrzylas na kalendarz? Marzec juz mamy!! Do grudnia chcesz czekac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Julietka napisał:
Mozesz miec wiele pracodawcow, czyli zeby szukac innej pracy nie musisz rezygnowac z tej co masz.
Praca na telefon wiaze sie rowniez z tym, ze mozesz powiedziec, ze ten termin nie pasuje jak nagle do ciebie zadzwonia. Nie mozna w koncu wymagac od kogos wylacznosci jak sie mu za to odpowiedno nie placi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok