Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prosze o wyrażenie swoich opini - Norwegia

Czytali temat:
(2003 niezalogowanych)
66 Postów
Sebastian Hacilo
(Bastek1)
Początkujący
Witam wszystkich na wstępie mojego postu chciałbym wszystkich pozdrowic.
Tak jak w temacie chciałbym zasięgnąć waszych opini na temat wyjazdu i pracy w Norwegi.
Otóż w przeciągu ostatnich paru miesięcy zacząłem odpowiadać na oferty pracy otrzymalem kilka telefonów bezpośrednio od pracodawcy z terminem na spotkanie o prace ale zawsze na poczatku rozmowy telefonicznej bylo zaznaczone ze nie gwarantuje mi na 100% ze dostanę wakat lub niechcieli mnie poinformować za jaka stawkę będę pracował tłumaczyli sie ze zależy to od wykształcenia i doświadczenia bez tych ważnych jak dla mnie informacji nie mogłem obliczyć ile poprostu zarobie nie stać mnie na wycieczki po Norwegi lub wyjazdy w ciemno bez zakwaterowania i niepewnym kontraktem w ręku z zawodu jestem automatykiem posiadam autoryzacje z DSB do wykonywania zawodu elektryka w NO rownież mam uprawnienia na podnosniki T1,T2,T4 i tu sie nasuwa moje pytanie do Was czy dobrym wyjściem z tej całej sytuacji było by sie zapozyczyc i postawić wszystko na jedna kartę i wyjechać na co najmniej 1 miesiąc w poszukiwaniu pracy ?jaki okres jest najlepszy do poszukiwania pracy?gdzie wynająć kawalerke ,pokój czy są jakieś agencje mieszkaniowe? Czy wogole ktoś wynajmie coś na tak krótki okres czasu?prosze was o porady jak byście to rozegrali na moim miejscu ?pozdrawiam all i życzę miłego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Bastek1 napisał:
Witam wszystkich na wstępie mojego postu chciałbym wszystkich pozdrowic.
Tak jak w temacie chciałbym zasięgnąć waszych opini na temat wyjazdu i pracy w Norwegi.
Otóż w przeciągu ostatnich paru miesięcy zacząłem odpowiadać na oferty pracy otrzymalem kilka telefonów bezpośrednio od pracodawcy z terminem na spotkanie o prace ale zawsze na poczatku rozmowy telefonicznej bylo zaznaczone ze nie gwarantuje mi na 100% ze dostanę wakat lub niechcieli mnie poinformować za jaka stawkę będę pracował tłumaczyli sie ze zależy to od wykształcenia i doświadczenia bez tych ważnych jak dla mnie informacji nie mogłem obliczyć ile poprostu zarobie nie stać mnie na wycieczki po Norwegi lub wyjazdy w ciemno bez zakwaterowania i niepewnym kontraktem w ręku z zawodu jestem automatykiem posiadam autoryzacje z DSB do wykonywania zawodu elektryka w NO rownież mam uprawnienia na podnosniki T1,T2,T4 i tu sie nasuwa moje pytanie do Was czy dobrym wyjściem z tej całej sytuacji było by sie zapozyczyc i postawić wszystko na jedna kartę i wyjechać na co najmniej 1 miesiąc w poszukiwaniu pracy ?jaki okres jest najlepszy do poszukiwania pracy?gdzie wynająć kawalerke ,pokój czy są jakieś agencje mieszkaniowe? Czy wogole ktoś wynajmie coś na tak krótki okres czasu?prosze was o porady jak byście to rozegrali na moim miejscu ?pozdrawiam all i życzę miłego dnia

Dlatego lepiej jesli sie mieszka tutaj, wycieczka z Polski na rozmowe o prace nie zawsze bedzie tania, hmmmmmm jesli nie podaja zadnych konkretow ja bylbym ostrozny

Czy to norweska firma??
Masz jeden duzy minus, nie znasz zycia w Norwegii, bedziesz narazony na wielka probe, chociazby w podjeciu decyzji czy kontrakt ktory ewentualnie podpiszesz jest korzysty badz nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
otrzymalem kilka telefonów bezpośrednio od pracodawcy z terminem na spotkanie o prace ale zawsze na poczatku rozmowy telefonicznej bylo zaznaczone ze nie gwarantuje mi na 100% ze dostanę wakat
to chyba normalne ,nie jestes jedyn
niechcieli mnie poinformować za jaka stawkę będę pracował tłumaczyli sie ze zależy to od wykształcenia i doświadczenia
tych sobie daruj stawki minimalne sa okreslone
a o wyksztalceni i doswiadczeniu przerciez ich poinformowales ?

wyjazd w ciemno odradzam co z tego ze za bilet na wizar zaplacvisz 35zl jak za pociag jdo miasta uz musisz zaplacic 90zl za jakis pokoik to ze 1500zl i drugie tyle na zycie czyli minimum to jakies 4000 zl i bilet powrotny w kieszeni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Sebastian Hacilo
(Bastek1)
Początkujący
Agencja personalhuset praca przy urządzeniach geosejsmicznych firma westerngeco gość mi pisze co do wynagrodzenia quay good ale dalej stawki nie pisze ,pisze mu ze dla mnie to ryzykowne troszke a on mi pisze ze jak nie moge podolac finansowo to zebym nie aplikowal Na przyszlosc buc jeden
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Sebastian Hacilo
(Bastek1)
Początkujący
Do Patim poinformowalem ich co do wyksZtalcenia I doswiadczenia wraz z referencjami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Sebastian Hacilo
(Bastek1)
Początkujący
Patim jaka jest stawka minimalna w NO dla automatyka/elektryka ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Bastek1 napisał:
Agencja personalhuset praca przy urządzeniach geosejsmicznych firma westerngeco gość mi pisze co do wynagrodzenia quay good ale dalej stawki nie pisze ,pisze mu ze dla mnie to ryzykowne troszke a on mi pisze ze jak nie moge podolac finansowo to zebym nie aplikowal Na przyszlosc buc jeden

dobrze mowisz buc jeden
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów
P. yy
(DratilHelvete)
Stały Bywalec
Bastek1 napisał:
Agencja personalhuset praca przy urządzeniach geosejsmicznych firma westerngeco gość mi pisze co do wynagrodzenia quay good ale dalej stawki nie pisze ,pisze mu ze dla mnie to ryzykowne troszke a on mi pisze ze jak nie moge podolac finansowo to zebym nie aplikowal Na przyszlosc buc jeden ciezko zrozumieć co napisałeś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
,pisze mu ze dla mnie to ryzykowne troszke a on mi pisze ze jak nie moge podolac finansowo to zebym nie aplikowal Na przyszlosc
i ma racje bo to posrednik wiec stawki napewno nizsze niz bezposrednio w firmia ale po roku mozesz dostac angaz z firmy bezposrednio
tyle ze posrednik nie zapewnia pracy przez caly czas i mozna czekac nawet 2 miesiace
zreszta nawet jak dostaniesz prace to jakos musisz przezyc 6 tygodni do wyplaty
wynajecie mieszkania 6000nok +depozyt18000nok +zycie
co prawda posrednicy placa co 2 tygodnie ale bez karty podatkowej to ci straci 50%podatku
niestety szukanie pracy kosztuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
66 Postów
Sebastian Hacilo
(Bastek1)
Początkujący
Odpowiedziałem do flink co to za firma a raczej przez jaka agencje była oferta pracy
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok