PatrykMazur napisał:
Laser TV są to najnowsze tv które powoili wypierają rynek LCD i LED
Co robią, powoli wypierają z rynku?

One jeszcze nie ukazały sie na rynku, ba nawet jeszcze nie jest znana cena końcowa.
www.chip.de/news/LG-HECTO-100-Zoll-Laser...nds-On_59835479.html
Ale co tam, Polak potrafi naprawić to czego jeszcze nie ma, a jak się już ukaże to z 3 letnia gwarancja.
Jaja sobie z nas robisz,
PatrykMazur.
PatrykMazur napisał:
Widzę że jesteś laikiem jeżeli chodzi o sprawy związane z PC...
Czy wiesz że?
Na procesorze jest pasta termoprzewodząca która z czasem twardnieje i nie oddaje ciepła co daje problem typu głośnego wentylatora i ciągłej wysokiej temperatury...a najbardziej cierpi grafika np. słynne HP laptopy psuje się grafika...czemu?? przegrzewa się bo mało ludzi wie że takie rzeczy potrzebują okresowego przeglądu..czyli wyczyścić radiator,wentylator,nałożyć nową paste termo.
Systemu nie można sformatować-nie łap za słówka..bo wiele osób właśnie tak określa Formatowania dysku twardego i instalacji systemu.
Jestem laikiem, i to takim, który podejrzliwym okiem patrzy na fachowców wszelkiej maści posługujących się idiotyczną techniczną chińszczyzną.
Nie łapię za słówka. Jako fachowiec oferujący usługi powinieneś znać fachowe terminy, a nie „bo wiele osób właśnie tak określa”. Fakt, na rachunku pozycja formatowanie systemu ładnie (skomplikowanie) i drogo wygląda, ale w rzeczywistości chodzi o świńsko proste formatowanie dysku z poziomu windy – umiejętność jaka nabywa uczeń 5 klasy SP.
Straszak jak stodoła czyli pasta termo przewodząca – brzmi zajefajnie i dość poważnie, bo jak nie wymienię to przegrzeje procesor... a ten to już kosztuje!
Bzdura. Pasta raz nałożona wytrzymuje ok. 12 lat. Wymiana po tym terminie pomaga procesorowi jak aspiryna na raka. Komputer jest już wykopaliskiem archeologicznym.
Czyszczenie radiatorów, wentylatorów – do tego tez nie potrzeba siły fachowej. Każda żona jako tako obeznana z odkurzaczem załatwi to w 2 minuty. Raz na kilka lat.
Aby nie być gołosłownym podeprę się własnym 12-to letnim komputerem. Blaszak od zawsze stoi na podłodze pod biurkiem, i chyba z racji tego zbiera dość dużo kurzu – jeśli mnie pamięć nie myli ostatni raz odkurzałem go przed 9 laty. Od 6-ciu lat wydaje czasami dziwne popiskiwania, raz ciche, raz głośne... Albo łożysko wentylatora albo zbity kurz w wentylatorze. Za każdym razem problem załatwiam delikatnym kopnięciem w obudowę. Piszczenie ustaje.
Jestem laikiem.